Mikor gondolkoztatok el azon, hogy most már jöhetne a második baba?
Most másfél éves a lányom, és most jutottam el oda, hogy pár év múlva szeretnék kistesót neki.
Legalább 4-5 év lesz köztük, egyrészt mert nekem nincs rossz tapasztalom a nagyobb korkülönbséggel, másrészt ismerem magam és tudom, hogy nem akarok kis korkülönbséget, vagyis "egyik fejem itt, másik kezem ott". :)
Te mint anya, aki a nagyobb terhet viseli szerintem, mivel te vagy otthon, te szülsz, neked kell megítélned, hogy mit mersz bevállalni, de a döntés egyértelműen közös kell hogy legyen. Ha párod még nem akar, biztos annak is oka van, beszéljétek át.
A korkülönbség meg nem számít. Akár kicsi, akár nagy, lehet szép! Csak egyezzetek meg a pároddal.
Annyi idős a lányom, mint a tied és én már régebb óta mondom, hogy lehetne majd tesó.
Nyilván, ha üvölt egész nap, akkor közlöm este a férjemnek, hogy elfelejtheti a második gyereket, de...
Nagyon jó lányunk van, egy igazi angyal.. nincs vele túl sok gond, csak akkor, ha esetleg új dolog jön be nála. pl. 1× alszik napközben és még nem tudjuk kezelni.
Szeretnék még egy gyermeket, de ez nagyon sok mindentől függ. Leginkább a szívemtől, hogy kibírna -e még egy 9 hónapnyi non-stop terhelést.
A párom a kislányunkkal is úgy volt, hogy nagyon félt a gyerekvállalástól, neki nincs testvére sem, és a környezetében sem volt soha kisbaba, így nem tudta, hogy milyen babázni. Mióta megszületett imádja, mondta is, hogy jó volt rájönni milyen szuper dolog ha az embernek gyereke van.
Eredetileg azt beszéltük, hogy legyen 2-3 év korkülönbség a gyerkőcök között, nem gond az. Csak érdeklődök, hogy kinél mikor alakult a kistesó érkezése.
A szívemmel már akkor újra terhes AKARTAM lenni, amikor a Kisfiam kibújt a hasamból, ahogy pedig múlt az újszülöttkora, egyre jobban vágytam a következő babára.
Az eszem viszont azt mondja, ráérnénk 1-2 év múlva.
Most 14 hónapos a Fiam, a szívem uralja az agyamat, mert semmit nem teszünk a Kistestvér ellen, pedig tudom, hogy bele fogok szakadni, pláne, ha a következő baba is hasonló temperamentumú lesz, mint a Fiam ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!