Egy ismerős házaspár gyermekéről lenne szó. Egy évesen is csak 6880 gramm. Hol fogy, hol keveset hízik a gyerek. Gyerekorvosuk, védőnőjük folyamatosan mondja, hogy adjanak neki tápszert, de nem teszik. Részben mert tápszer ellenesek, részben mert egy ismerősük azt mondta nekik idézem "azért mondja az orvos is és a védőnő is, hogy a tápszer ipar nem menjen tönkre, csődbe." Mi a véleményetek? Tudni kell még, hogy hozzátáplálják is, és szopizik és még a gyerek(reggel, este kap cicit)
nekem mindegy ki járna jól a tápszeriparból, a lényeg hogy az én babám ne éhezzen soha:)
másrészt meg ha nem sír, akkor lehet hogy csak ilyen fajta, nem ismerjük a szüleit:)
2012. máj. 22. 13:12
2/10 anonim válasza:
Ha már egy éves, akkor a kalóriát lehet fedezni egyébből is, mint tápszerből, tehát gondolom kap rendesen enni. Elég pici, igen, de ha az orvos nem mondta, hogy ezt valamilyen betegség okozná, akkor az is lehet, hogy alkatilag ilyen.
AZ idézett részről a véleményem? Az embereket ezer helyen félre lehet vezetni, de ahol viszont nincs hátsószándék, abba bele látják ők maguk
2012. máj. 22. 13:12
3/10 anonim válasza:
Sztem nem lenne muszáj tápszerezni (pedig én tápszer "párti" vagyok), viszont rendesen kéne etetni azt a gyereket. Hús, tejtermék 1 évesen már mehet dögivel. Lehet, hogy csak gyümölcsöt és zöldséget eszik? Mert az diétás koszt. Kéne egy kicsit tuningolni...
Egyébként a hozzáállásuk, hogy "azért mondja az orvos is és a védőnő is, hogy a tápszer ipar nem menjen tönkre, csődbe", tök tipikus. Csomó "idióta" szülő ezért nem ad gyógyszert, vagy nem oltatja be a gyerekét.
2012. máj. 22. 13:13
4/10 anonim válasza:
Reális, normál ésszel felfogható, h a tápszergyárak nem fognak csődbe menni, mert az orvosok nem preferálják a tápszert. ÉS szerintem az is kizárható, h 1-1 doki leszerződik a tápszercégekkel, mert van olyan anyuka -nem is kevés-, amelyik többféle tápszert is kipróbál, mire "megtalálják" azt, ami jó a babának.
Ez az egyik. A másik. Rendben, tápszer ellenesek. DE. Hozzátáplálás-ellenesek is? Még az LLL-ligások is 6 hónapos kortól ajánlják a hozzátápit anyatejes babáknak, mert több tápanyagra van szükségük már.
Összegezve: Nagy az Isten állatkertje.....
2012. máj. 22. 13:16
5/10 A kérdező kommentje:
Most küldte el az orvos őket kivizsgálásokra, hogy ilyen kicsi a súlya agyereknek. Eddig rendben van vele minden, nemsokára mennek neurológiára is. Szerintem lehet az apjától örökölt valami betegség félét, mert neki is van idegrendszeri betegsége. Meg alig tud valamit szegény gyerek. Például egy hónapja kezdett el felülni. Leszögezném, hogy tudom minden gyerek más és más
2012. máj. 22. 13:21
6/10 anonim válasza:
Az ilyen emberek nem tápszer ellenesek, hanem életellenesek. 1 éves az én gyerekem is, persze ő kap tápszert (bár anyósom szerint is csak azért KELL tápszert adni a gyerekeknek, mert az orvos szerzőésben áll a tápszergyárral, és kap fejpénzt a tápszerek után. Az cseppet sem zavarja, hogy ha bemegyek a boltba ott is megtudom venni tök egyedül, orvos és recept nélkül a tápszert) de már szinte mindent eszik. Ha 6 kilós lenne az 1 éves gyerekem, nagyon mélyen magamba néznék, és elgondolkodnék azon, hogy valamit k.rva rosszul csinálok.
2012. máj. 22. 13:44
7/10 A kérdező kommentje:
Ott a tesója akinek nem sokkal idősebb a gyereke mint az ővéké, mégsem segít nekik sem az anyja. Egyszer volt olyan eset mikor két tojássárgányi kaját adott a gyereknek enni. Bírtam egyszer tőlem kérdezi, hogy nekem ki mondta, hogy adjak a gyerekemnek enni ha éhes (szopizás után). Mondtam neki, hogy senki csak én felfogom ésszel ha éhes a gyerekem akkor adok neki enni. Ja és azén gyerekem 2 hónappal fiatalabb.
2012. máj. 22. 13:58
8/10 anonim válasza:
Az a véleményem hogy jól esik neked ezen köszörülni a nyelvedet , még ki is emeled a kérdést. Menj el hozzájuk és etesd meg a gyereket!
2012. máj. 28. 20:24
9/10 anonim válasza:
Én is tápszerellenes voltam, viszont 1 hónaposan a kisfiam állandóan sírt, hogy még éhes, hiába szívta le mindkét cicit. Aztán volt, hogy lefejtem a tejet, és majdnem áttetsző volt. Kénytelen voltam tápszert adni neki, mert a legfontosabb az volt, hogy ő jól érezze magát, és ne éhezzen.
Amúgy meg 1 évesen már tényleg rengeteg lehetőség van, és nem kell feltétlenül a tápszert választani.
A tápszeripar meg sajnos sosem megy csődbe, ugyanis vannak olyan anyukák, akik nem tudnak szoptatni, mert nincs elég tejük.
De szerintem nem lehet akkora a gond, ha csak 1 évesen küldi el a háziorvos kivizsgálásra.
2012. máj. 29. 09:24
10/10 anonim válasza:
Mondd meg nekik, hogy rejtett gluténérzékenysége van valószínűleg,erre vallanak a tünetek, menjenek rá erre a vonalra. Ne adjanak gabonát és hízni fog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!