Hogyan altatjátok 15 hó körüli babátokat?
kedves anyukák! szeretném ha megosztanátok velem hogyan altatjátok a babátokat..mennyi ideje,és mennyi időbe tellik mire elalszik..
Az a helyzet hogy én 7hónapos kora ota nem ringatom..beszokott ügyesen a kiságyába..de ott maradtam vele..dudoltam..dudolok még most is..kb egy hete minden elalvás egy rémálom..azelőtt sokszor tápi után beájult..de ha nem akkor is max 15 percig tart..az uj szokása hogy nem marad fekve..felál.."bulizik"probál minden féle butaságot csinálni hogy ne kelljen aludnia..amikor látja hogy nem bir kizökkenteni elkezd ütni,rugni..ha kiveszem a kezem akiságybol akkor nem alszik el..ha bent hagyom..hát kész horror de ha ugy csinlok mint akit nem érdekel kb3-4perc után leáll és lefekszik..aztán megint jön a simi simi anya..puszipuszi puszi..kész vagyok nekem nincsnapi 3órám altatásra !most tényleg ez nem normális!! az kizárva hogy nem álmos mert ha pl nem teszem az ágyábba a konyhai járolapra fekszik le és ott alszik el..dehát nem altathatom a konyhapadlon a gyerekem!! mondjátok el ti hogycsináljátok azok is akik egyedüli alvásra tanitották a babájukat mondják el miért,miota,meddigtartott amig meg tanulta és stb..Ja! és nézetek miatti különbségek miatt NE VESZEKEDJETEK! :)(azért irom mert általába vitába torkollnak az ilyen jellegű kérdések!előre is köszönöm!
Próbáltad a kimész-bemész módszert? Tápszer, simi, köszönsz, kimész, ha sír (csak, ha sír, nem nyöszörög, arra nem kell) bemész, megnyugtatod, megsimized. Ezt elsőre, másodikra milliószor eljátszani, tudom, ez is 3 óra, de egy idő után rájön, hogy nem fogsz mellette ülni 3 órát.
Én fiam így elég gyorsan feladta.
(Jelzem sosem hagytam sírni.)
Hú, én irtó mázlis vagyok! Mindkét gyerekem úgy "működik", hogy beviszem őket aludni, puszi - simi, kimegyek és 3-5 perc alatt alszanak... Egyelőre külön-külön, 15 perc különbséggel mennek aludni, hogy ne zavarják egymást (3,5 és 1,5 évesek).
Nem emlékszem hogy sikerült ez a dolog, a nagynál kellett valamikor 4-5-6 hónapos korában az, hogy leteszem, kimegyek, ha sír vissza és simi, aztán megint ki stb. De nemtom pontosan mikor volt.
Viszont a kicsi kb 2 hónaposat elaludt egyedül, mert nem volt otthon apa, egyszerűen nem értem rá altatni, a naggyal foglalkoztam, a kicsi icipicit nyöszörgött, én nem mentem be, és mire ráértem megnézni már aludt is. Ekkor rájöttem, hogy képes erre, így többet nem altattam.
Fúj, bocsi. Most biztos "utáltok" egy kicsit... Azért szólok, nem én vagyok a tökéletes anyuka, csak mázlista disznó... ebben legalábbis!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!