Ti hogyan altatjátok, altattátok 1,5 hónaposan a babátokat? Mi az esti rituálé? Mennyit alszik egyhuzamban?
Másfél hónaposan még nem volt nálunk nagy "cécó".
Fürdés "jelzi" mindig a babának, hogy az az "esti lefekvés", mert hogy napközben is még csak leginkább eszik-alszik egy ekkorka.
Egyik gyerekem 6 hetes korától átaludta az éjszakákat, 6-7-8-10 órát, a másik szerintem 11-éjfél körül már ébredt is. Neki 20 hónap kellett, hogy aludjon egybe mondjuk 8 órát.
Az én lányom ennyi idősen nem aludt el magától,csak úgy ,hogy lefeküdtem,a mellkasomra raktam,és ott volt hajlandó elaludni.Aztán mikor le akartam tenni,vagy felébredt,vagy nem :)
Miután már nem kellett ez az altatási mód,egyszerűen letettem a kiságyába.Volt,hogy nyűglődött,de nem vettem ki,hogy ringassam,odadugtam az arcomat közel hozzá,amennyire tudtam,dúdoltam neki,"sssssssss"-gettem.Akkoriban (2 és fél hónapos kora körül)kapott egy szundi kendőt.Egy kis időre bedugtam a pólóm alá,hogy anya-szaga legyen,és esténként azt raktam a feje mellé.Hamar megszokta,és most úgy alszik el,hogy azzal simogatja magát,az arcához húzza,és már alszik is,ja és persze cumi,amit viszont csak az elalváshoz kér.Most 4 és fél hónapos,egyedül alszik el akár éjjel,akár nappal. Volt,hogy 8 órát is aludt egyhuzamban,de olyan is,amikor 4 óra múlva felkelt.Még most is kel éjszakánként egyszer.
A mi rituálénk:este fürcsi,kaja(sajnos tápszeres),egy kis játék,ha még igényli,és amint látom,hogy álmos,nyomás a kiságyba.Van hogy a sorrend borul egy kicsit,attól függően,hogy pont fürcsi előtt ébredt-e,vagy már fent volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!