Ma egy hetes a babám. Mennyit kéne ennie egy etetés alkalmával?
Szia!
Azért ennyire sokáig ne hagyd aludni, próbáld keltegetni.
A szopikat ne méregesd, mert nem esznek mindig egyforma mennyiségeket.
Fejjél is szoptatások után, ha nem is jön sok, akkor is éedemes.
Lehet hogy a frontok hatnak rá, de sajnos tapasztalatból mondom, mert nekem is ez volt: mikor kórházból hazajöttünk, alig evett a babám, kevés volt a tejem is, szinte csak aludt és az orvos mondta, hogy leeshet a vércukra, azért aluszékony.
Nem akarlak ijesztgetni, remélem, nálatok rendezőik, de ha ilyen keveset eszik, ne hagyd 5 órákat aludni nappal.
1 hetesen már 70- 80 ml-t is szoktak enni egyszerre.
Nem sárga hogy ennyire aluszékony?
Ha igen akkor jó lenne felkelteni kb 3 óránként szopizni. Ha nem sárga akkor ne kelts fel,lehet elég neki amit eszik.Szerintem ne mérd mert csak magadat stresszeled ha nem a nagykönyv szerint eszik,az meg nem tesz jót a tejtermelésnek.Amikor fent van és úgy látod éhes,nyügös nyugodtan tedd mellre.Ártani nem ártasz vele.Ha nem kell neki úgyis visszautasítja.Még picike a gyomruk,ezért esznek keveset.Majd idővel nagyobb lesz az elfogyasztott mennyiség,és kevesebbet is fog aludni.A pelusát érdemes figyelni.Ha megvan a napi kb5 pisis pelus akkor nincs gond.Hetente mérd meg ha nagyon izgulsz,kb 100-150gr ez idő alatt a normál gyarapodás. Találsz hasznos oldalakat is.Egyik nap itt találtam az egyik válaszban: lll.hu és a szoptassugyesen.hu
Ne hagyd őt ennyi ideig aludni. Túl pici még, nem hagyatkozhatsz arra, hogy sírna ha éhes lenne. Nálunk a sárgaság miatt volt aluszékonyság és maximum 3-3,5 óránként orvosi és védőnői utasításra kelteni kellett és szopiztunk.
Nagyon könnyen leesik a vércukruk és ettől is bekábulhatnak picit, emiatt a hosszú alvás.
Ha bizonytalan vagy, akkor hívd fel holnap az orvosotokat!
Méregetni nem érdemes, csak idegesíted magad vele. Minden este fürdés előtt csinálj egy pucér mérést, az a fontos hogy hízzon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!