Mászó babával, hogy oldjátok meg a kertet? Mindenhova mehet? Egész nap felügyeled? A térdével mit csinálsz? Rövidgatyó felejthető ilyenkor?
megint a 2,5 éves anyukája vagyok.
kedves 19. válaszoló, hidd el tudom miről beszélsz, 300nm a házunk :D
és igen, van veteményes, állatok, na ezt akkor intézem mikor kint vagyunk a kertben. és persze már nagyobb ezért lényegesen könnyebb mert csak megmondom mi locsoljon és megy... :) van medencénk is ezért még annyit se tudok megoldani, hogy pisilni beszaladjak, nagyon sokszor esett bele, persze mindig ott voltom és fél percen belül kint nevettünk ezen :)
mondjuk én képes vagyok kivinni a kertbe a vasalódeszkát, ezzel is haladok. nyáron sokszor bográcsban főzök, a vizes ruhákat akkor teregetem ki ha kint vagyunk, du. alvásnál 2 adag lepörög, így ezzel is spórolok időt :)
vasárnap meg ha itt van apa akkor nagytakarítok, szerintem meg lehet azt oldani, hogy napi 2x3 órát órát a kertben legyen valaki :)
Azok, amiktől Te most félsz, a lakásban is megeshetnek egy gyerekkel, nem csak az udvarban. Nálunk nagyon hamar megtanulták a gyerekek az udvari szabályokat, bár nem gondolom, hogy lennének különösebb veszélyforrások, éles tárgyak, szúró eszközök, feldönthető tárgyak, stb. Lenyelés pedig bárhol megeshet, én soha nem tapasztaltam, hogy amit a szájukba vettek, azt ne köpték volna ki.
Rengeteg érdekes dolog van az udvarban ami leköti őket(nem játékokra gondolok feltétlenül hanem flakonok, vödrök, különféle műanyag edények, rongyok, szivacsok. Lehet vizezni, kavicsozni, sarazni, nem érdekli Őket, ami ezen kívül van az udvarban, és különben is az a felnőttek dolga - megtanulták. (Pedig hatalmas kertünk van, mezőgazdasággal, borászattal is foglalkozunk, vannak melléképületek, de tudják és betartják, hogy hol lehet játszani és hol nem). Mondtam, ebben a többi gyerek is nagy segítseg, mert persze a kicsi is mindig arra kúszik amerre a nagyok vannak. Én a legkisebbemet 9 - 10 hós korától tettem le a kertben szabadon mászni, és nagyon tetszett neki, a mai napig nagyon jól elvan, belenőtt az udvari létbe (most 20 hós)
14: 28 -as!
Ha a veteményest akkor "intézed", amikor együtt vagytok lent, akkor máris nem a gyereket kísérgeted, mert kapálás és trágyázás közben arra figyelsz, amit épp csinálsz, Ő pedig elvan egyedül(vagy nem ugyanazt értjük vetemény alatt):(
Én sem csak a házban házimunkával töltött idő miatt hagyom egyedül játszani a gyerekeket az udvarban, ebbe én beleértettem azt az időt is, amikor lent vagyok ugyan, de nem felügyelem épp konkrétan Őket, mert mondjuk 200 bokor paradicsompalántát ültetek ki éppen, vagy megkapálom a 400 nm krumpliveteményt, vagy befőzést tartok éppen a nyári konyhában
Hát nem tudom...biztos jobban tudod, nyilván több a gyakorlatod, én első gyerekes anyuka vagyok...nincs nagyobb tesó aki után mehetne, vagy aki figyelhetne rá. De én nem tudnám a nappalinkat a kertünkkel összehasonlítani:)) Azért idebent, nics múlcs, fenyőfa, virág, kutya és macska piszok (mondjuk erre kint is ügyelünk,hogy ne legyen, de hát nem mindent veszünk észre, ellenben a gyerek annál inkább)kavics, szög, csont...és még reggelig sorolhatnám. Vagy a mi kertünk hanyag, és nem porszívózzuk rendesen :-) Az elkerített rész jöhetne még szóba, de ott is ezek a törpe növények vannak, ilyen díszkert ez a férjem mániája volt, és inden lelóg, vagy ha nem lóg le a földig, akkor olyan pici, hogy a gyereknek még csak nyújtózkodnia sem kell, hogy elérjen egy fenyőágat teszem azt.
Bajban vagyok...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!