Mászó babával, hogy oldjátok meg a kertet? Mindenhova mehet? Egész nap felügyeled? A térdével mit csinálsz? Rövidgatyó felejthető ilyenkor?
Nagyon jó pavilonokat lehet kapni nem is drágán, csak a megfelelő rögzítésre kell figyelni, és máris meg van oldva, hogy ne a tűző napon legyetek.
Mi is körbekerítettünk egy részt a kislányunknak, igaz, ő tavaly volt mászós korban, most már jön-megy, bejárja az egész kertet, úgyhogy elég drasztikus változtatásokat kellett csinálni miatta. Konkrétan majdnem az egész kertet újrafüvesítettük, és az én projektem, hogy veteményest csináltam járdával. Nagyon szeret ott kóricálni, igazából többet van kívül a saját kertjén, mint benne, pedig van neki homokozó, kerti ház, labdák, stb. De ahogy nőnek a gyerekek, egyre jobban akarnak felfedezni mindent maguk körül, úgyhogy most áldom a jó időt és az energiánkat, hogy meg tudtuk csinálni, amit kigondoltam, mert egyszerűen imádja a kertet a lányom.
Rendkívül kiváncsi vagyok arra, hogy aki egész nap felügyeli és kisérgeti a kertben a babáját, az mikor csinálja meg a házimunkát? Meg aki kézen fogva sétáltatja, ahelyett, hogy engedné szabadon felfedezni, az miért gondolja, hogy ezzel jót tesz a babának, meg pe
rsze magának a jövőt tekintve, ugyanis egy percre sem lesz majd el egyedül az ilyen kisgyerek.
én vagyok a 2,5 éves anyukája :)
nálunk nagyon régóta úgy van, hogy reggel feldobom az ebédet, közben rendet csinálok. 10körül már kész van és mehetünk le a kertbe. dél-1 körül feljövünk, ebédelünk, majd alszik a fiam, akkor kitakarítom a konyhát, fürdőt, vasalok, netezgetek kicsit. felkel, uzsizunk és megint van 3-4 óránk amit vagy játszótéren vagy vásárlással vagy a kertben töltünk.
nem értem mi a baj azzal, hogy a gyerekkel kell lenni a kertben, a házimunka nem 12 órás elfoglaltság, 2-3 óra alatt megvan, ezalatt alszik a kicsi vagy épp bent játszik.
mikor dolgoztunk se ugrottunk haza pár órára házimunkázni, nem igaz? :D
és így, hogy a gyerek többnyire kint tölti az időt, fele annyi pakolásznivaló van :)
Tény, hogy egész más a helyzete annak, akinek egy átlagos méretű lakás rendentartása az össz házimunkája (az tényleg megvan napi 2- 3 óra alatt). És megint más annak a helyzete, akinek egy 100 - 150 nm - es családi házban kell mindent elvégeznie + kert + vetemény + állatok + állandó házfelújítás + több gyerekre több ideig tartó főzés, gyakori sütés
Első esetben az Anyuka megteheti, hpgy folyamatosan kisérgesse a gyereket az udvarban (bár megjegyzem, akkor is hagyni kéne egyedül felfedezni, letenni a földre/betonra/kőre/fűbe, majd kitalálja Ő magának, hogy hol a legjobb mászni, hol fáj a legkevésbé), második esetben örül az Anyuka ha x időközönként ránéz a gyerekekre,kicsit bekapcsolódik a játékba, aztán megint megy a dolgára. Mondjuk a több gyerek is segítség ebben az esetben, mert együtt elvannak, vigyáznak egymásra.
Egyedül a medence és a kerti tó kizárt, mert azok csak felesleges veszélyforrások.
Nekünk elég nagy a házunk, szóval nem elég rá napi 2-3 óra...bár nem áldozok rá sokkal többet jelenleg. És mind mind az ÉN szabadidőmből megy el, ez azért elég fájó pont nekem:-) Nincs hajmosás beszárítással, nincs körömreszelés, nincs olvasás..stb..na de nem ez a lényeg:-)
Sajnos nem tudok egyetérteni azzal, hogy egy 11 hónapos gyereket egyedül lehet hagyni az udvaron. Elképzelhetetlen számomra. Te nem félnél, hogy megeszik valamit, lenyel valamit, bemászik valahová, magára ránt, beleesik, megszúrja, fejbevágja, agyonüti stbstb..ezer veszélyforrás van...egy 11 hónapos baba még nagyon pici.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!