Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek a kontinuum...

Mi a véleményetek a kontinuum elvről? Tényleg mindenhová cipelni kell a babát?

Figyelt kérdés
Eszerint a nézet szerint a baba akkor lesz egészséges, szociálisan érzékeny és megértő felnőtt, ha csecsemő és kisgyermek korában az anyja mindent vele együtt csinál. Tehát - amíg nem tud járni - az anya egész nap a karjában vagy egy hordozókendőben cipeli magával mindenhová, hogy a gyermek tapasztaljon meg mindent. Mi a véleményetek erről?
2011. júl. 9. 12:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
52%
Biztos módszer az elkényeztetésre és az önállótlanságra.
2011. júl. 9. 13:06
 2/18 anonim ***** válasza:
48%
na igen, előzőt még kiegészíteném a fizikai lemaradással amit a szellemi követ, ugye a mozgástér hiánya miatt
2011. júl. 9. 13:14
 3/18 anonim ***** válasza:
42%

Egyetértek az előttem szólóval.

Takaríts, főzz, vasalj úgy, hogy a gyerek egész nap rajtad van.

2011. júl. 9. 13:16
 4/18 anonim ***** válasza:
58%
Én nem tudom elhallgatni a sírását, úgyhogy nem is hagyom. De mi megoldottuk a párommal a dolgot úgy hogy amikor itthon van megcsinálunk mindent (főzés, takarítás, mosás, mosogatás) így ha 48 órába megy dolgozni, akkor sincs semmi olyan dolgom, ami miatt hosszabb időre egyedül kellene hagynom. Persze ez nem azt jelenti, hogy állandóan az ölemben van, eljátszunk mi az ágyon is.
2011. júl. 9. 13:17
 5/18 A kérdező kommentje:
Én néhány napja "vegyített módszert" alkalmazok. S úgy látom bejön. Vettünk egy hordozót (a kendő és a kenguru között van valahol). Ha napközben alszik, abba teszem, amikor viszont kajcsi után 1,5-2 órára éber és jókendvű, akkor a játszószőnyegen vagy az ágyon játszom vele. Éjszaka pedig a kiságyban alszik a saját szobájában. Úgy gondoltam, hogy így "jut is, marad is".
2011. júl. 9. 13:22
 6/18 anonim ***** válasza:
80%

amit te csinálsz kedves kérdező az nem kevert módszer, hanem egy normális anyai viselkedés :D

akik ezt az elvet vallják, együtt alszanak a babával, 24 órában szó szerint rajta van az anyán, sőt még sokan pelust se használnak mert úgy is érzik ha pisil a baba...

2011. júl. 9. 13:34
 7/18 anonim ***** válasza:
50%

Egészségtelen, babának-anyának egyaránt.

A baba önállótlan lesz, később kezd fejlődni a mozgása a hiányzó mozgástér miatt, anyának meg szépséges kérdőjel alakú hajlott háta lesz mint Vasorrú Bábának.

2011. júl. 9. 14:57
 8/18 anonim ***** válasza:
54%
Ez most az újabb őrület?Nem hallottam róla, de szerintem is inkább árt.Én sokszor, ha a 9 hónapos lányom játszik, direkt oda sem megyek.Persze a szemem sarkából figyelem, mit csinál, de nem vagyok egész nap mellette, hagyom kibontakozni.És jól csináltam, mert eljátszik egyedül, nem kell egész nap szórakoztatnom, mert ő maga is jól elvan.Amikor kezdődött nála ez az egészséges szeparációs szorongás, és sírt, ha kimentem a szobából, akkor se kapkodtam fel.Ha a konyhába mentem mosogatni, vagy főzni, betettem a hordozóba, vittem magammal, fakanalat stb. adtam a kezébe, beszéltem hozzá, de nem vettem fel.Ha sír, és tudom, hogy hiszti, várok 2-3 percet.Ha nem hagyja abba, megvigasztalom.De általában magától abbahagyja, talál valami érdekes játékot, és saját maga nyugszik meg.De ha fáj valamije, vagy bármi baja van, felveszem, és addig ringatom, míg meg nem nyugszik, ez természetes!Nagyon szeretem felvenni!:)))De nem viszem túlzásba.Éjszaka a saját szobájában alszik, este fél 8-tól reggel fél 6-ig egy hang nélkül, és erre sem én szoktattam rá, saját magának alakította ki az alvási ritmusát.Ennek a szemléletnek az lesz a vége, hogy az anyuka a WC-re sem tud majd kimenni a baba nélkül.Nem tudja beszoktatni bölcsibe, oviba, nem tudja rábízni senkire egy órára sem, mert nincs meg anya nélkül.Ezt az ember még elnézi egy kis csecsemőnek, de egy 2-3 éves kisgyereknél már teher, és nagyon kínos mindenkinek!Nem tanulja meg egyedül felfedezni a világot, nem tanulja meg elfoglalni magát, képtelen lesz a társas életre, szóval ellenkező hatást vált ki.Már nem egy magzatról beszélünk,akinek megnyugtató az anyja szívverése, hanem egy önálló kis emberi lényről.Ha folyton magamra kötöm,nem tanulja meg, hogy ő nélkülem is tud létezni.
2011. júl. 9. 15:09
 9/18 anonim ***** válasza:
46%
Én olvastam a könyvet. A könyvben szépen minden el van magyarázva, részben egyet is értek vele, annyi hogy meg kell találni a mi európai életmódunkra a verzióját. Az én kisfiam sokat volt - van kézben, ettől függetlenül a játszótéren mindenkihez bátran odamegy, közeledik. Szereti a felnőtteket, gyerekeket egyaránt. A könyvben az is le van írva hogy érdekes módon ezek a gyerekek akik ezen elv alapján vannak nevelve, stb. kifejezetten önállóak. Egyébként ezt a kontinuum elvet afrikában élő törzsek a mai napig alkalmazzák és nem lesznek önállótlanok, hanem teljes értékű felnőttek lesznek, akik ugyanúgy vadásznak stb.... A lényeg az együttműködésen van szerintem. Amíg a kicsi kézben akar lenni akkor legyen ott, ha menni akar - hiszen akinek gyereke van tudja hogy a gyerek egy idő után menni akar, akkor úgysem fog megmaradni a hordozó kendőben akkor érett meg rá hogy felfedezzen. Szerintem egy nagyon jó dolog. És ha lenne még egy gyerekem ugyanígy csinálnám. Egyébként ha a gyerek az anyján van sokkal többet mindent megtapasztal, hiszen közben lát hall érzi a mozgást, érzi a levegőt, ingerek érik, folyamatosan észleli a vállalkozásokat. Nem veszítesz vele ha ez alapján fogod csinálni!!! Csak nyerni.
2011. júl. 9. 15:51
 10/18 anonim ***** válasza:
81%

Csak azt nem értem, miért kell lepontozni azokat,akik nem hordozzák 0-24 órában a gyereküket.Abban azért van valami, hogy 8 válaszból 7 ellenzi, nem?

A terhességem előtt kisgyerekek mozgásfejlesztésével foglalkoztam.Járt hozzám egy másfél éves kisfiú.Az anyukája mesélte, hogy éjszaka nem alszanak hosszú hónapok óta, mert a gyereket hordozgatni kell egész éjjel.Ha nem ezt teszik, üvölt.Fél a sötéttől, az árnyéktól, a tv zajától, az autók zajától, az emberektől.Meglátott engem, és ordított.4 vagy 5 hónapig jártak hozzám a szülőkkel együtt, és akármilyen kedves lehettem vele, bármilyen játékosan foglalkoztam vele, mindig üvöltött.Ordított tőlem, a tornától, ha hozzáértem..ez szerintetek egészséges?Az anyukája teljesen ki volt készülve, és persze nem tudtam tornáztatni, semmire nem jutottunk.Mondta az igazgatónő, hogy mi nem tudunk mit kezdeni a szülők rossz nevelési módszereivel, és bár nem a gyerek a hibás, ne okoljam magam, hogy nem jutunk ötről a hatra.És az addig oké, hogy vannak törzsek, akik magukon hordozzák a gyerkőcöt, de mi európai emberek vagyunk, és így kell élnünk, ehhez kell alkalmazkodnunk.Nem vagyunk a szavannán!Nyilván én is észreveszem, ha csak anya-hiánya van, és mellette maradok amíg csak lehet, de egészséges keretek között.

2011. júl. 9. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!