Mi a véleményetek a kontinuum elvről? Tényleg mindenhová cipelni kell a babát?
Mondta a gyerekorvosom hogy napjainkban egyre több a lassan fejlődő mozgású baba, sok 9-10 hónapos küldött mostanság Dévényre mert ennyi idős korban is épp csak kúsznak. Én ezen nem csodálkozom, manapság divat lett visszafogni a gyereket, és hódít a "tartsuk minél tovább csecsemővé".....ugyanis ez hogy a gyerek anyukára van kötözve, meg 3 évesen is kanalas étkezés helyet "cicikézik", konkrétan visszafogja a gyereket a normális testi-lelki-értelmi fejlődésben.
És lehet lázadni hogy "nem így van mert én gyerekem 4 évesen szopcsikázik és hordozom mégis 1 éves kora óta verseket ír" - kivétel erősíti a szabályt..sosem tartottam normálisnak ha egy járni tudó gyereket anyukája a hátára kötöz és a nap nagy részében úgy hordoz, sem azt ha babakorban hozzászoktatja ahhoz hogy ne legyen el egyedül.
Az, hogy a hátra kötözött gyerekek önállóak - humbug, nem kell minden szirszart elhinni. Annyi "orvosi" könyvet adnak ki mindenféle sarlatánok hogy hűha, ha mindet elhinnénk........
A mai világban azért hagyják sírni a gyereket és azért nem hordozzák, mert hogy el lesz kényeztetve, és azt hiszik hogy ez egy nagyon jól bevált dolog, hiszen a gyerek egy idő után nem is sír és nem is követeli. Csak azt nem értem, hogy abba miért nem gondol bele senki, hogy a gyerek egy idő után azért nem sír és azért nem követeli a karban levést, mert tudja hogy nagy ívben tesznek rá....
Nem vagyok elvakult kézben hordós, de a kisfiam kb. hat hónapos korig majdnem mindig kézben volt, sokszor aludni is csak így bírt. 9 hónaposan felült, 10 hónaposan kúszott - mászott, 11 hónaposan kapaszkodva járt. Nem maradt el a fejlődésben semmiképpen. A kontinuum elvet nem egészében kell elfogadni, gyakorolni, de részleteiben sok hasznos igazságot tartalmaz ami nem árt a gyereknek. Nem szükséges egész nap hordozni a gyereket a testünkön, de a gyermek így kívánja legyen. A gyermek egy idő után jelez ha már érett a mozgásra, stb-re.
Én ösztönösen hordtam a gyermekemet, ha kellett órákig hagytam szopizni, most már 5-10 perc alatt kész a szopizással, figyelmes, barátkozó, szeretetreméltó kisgyerek, érdeklődik más emberek felé. Nem lett visszahúzódó, nem lett barátságtalan, nem lett túlzottan anyás, nem lett önállótlan - sőt már löki el a kezünket ha segíteni akarunk neki bármiben ( 1 éves).
Minden édesanyának szíve joga eldönteni hogy kell nevelni a gyereket, DE több videó is jelent meg ahol magyar doktorok vallják ugyanezt a nézetet!!!!
Sajnos a mai 50 év körüliek terjesztik azt a nézőpontot még mindig, hogy ne legyen túl sokat kézben, mert el lesz kényeztetve, ne szoptass sokáig, mert aztán nem tudod leszoktatni róla, hagyjad sírni mert fejlődik a tüdeje.... ezek a régi hülyeségek már rég megdőltek szakértők bevallása szerint.
És visszatérve a régi hülyeségekre, a mai 35-40-50 év körüliek állandóan azt hajtogatják, hogy jaj nekik elfogyott a tejük a harmadik hónap végére sőt olyan is volt akinek már az első hónap végére. De persze minden esetben kiderült, hogy már pár hetesen tolták a tápszert azért mert szerette volna a drága anyuka átaludni az éjszakát, nappal gyümölcslevet adott a gyereknek, pár hónaposan már töltött káposztát, meg párizsit adtak a gyereknek..... stb. stb.... túl sok régi elavult, ósdi nevelési módszer van még... sajnos.
ma 22:48
Te hol élsz??? már ne haragudj de annyi zöldséget hortál össze. és nekem meglepő volt, hogy nyilvánvaló ha egy 10 hónapos csak kúszik akkor le van maradva :S és te nem ezt írtad :O
de hát te tudod. de miért is kellett volna sírni hagyni a babám? soha nem hagytam sírni, 2 hónapo korától ha ébren volt a pociján feküdt, hol az ágyon, hol a nappaliban a szőnyegen, hol a játszószőnyegén. 5 hónaposan már kúszott, 6 hónaposan már mászott és ült, 10 hónaposan már járt. biztos vagyok benne, hogy azért mert nem korlátoztam, csak akkor vettem fel, ha arra vágyott. 6 hónaposan már annyira élvezte, hogy villámgyorsan körbemássza a lakást, hogy nem akart ölben lenni :)
és nem, nem fogyott el a tejem az első hónapban :DDD
15:09-es vagyok.Tényleg elég érdekes dolgokat írsz..én se hagytam sírni a gyereket soha.De nem kaptam fel az első nyöszörgésre, különbséget tudok tenni hiszti és sírás között.Ha baja van, mindig felveszem.Ha semmi baja nem lehet, és tudom, hogy nem éhes, szomjas, nem álmos, tiszta a popsi, nem fáj semmije, csak unalmában sír, akkor várok 2 percet.És igen, magától feltalálja magát a 9 hónapos gyerekem!Soha nem hagytuk sírni!!Tudom jól, hogy a gyerekben ez bizalmatlanságot ébreszt a szülő felé.De meg kell tanulnia, hogy nem ő irányítja a családot, az életben se lesz mindig úgy, ahogy ő akarja.Mindent megkap tőlünk, agyon van szeretve, de nem kapom fel az első nyekkenésre.Szerintem 2 perc nem sírni hagyás.8 hónapos korig szoptattam, addig még vizet sem kapott.Teát, rostos leveket, tápszert nem kapott addig, nem fogadta el!!Ő maga mondott le a szopiról, mert már csak kínlódtunk, ő is, én is.Kevés volt a tejem, a lányom folyton éhes volt, szegénykém sokszor óránként kért enni..Szép és jó dolog a szoptatás, de nem olyan áron, hogy éhezik a gyerek mellette!!Azóta hogy tápszert kap, kiegyensúlyozott, nyugodt baba,és nekem ez fontosabb, mint a "szoptassunk minden áron" elv!!Ő maga mondott le a ciciről, soha nem kellett elválasztanom.És én azt gondolom, hogy én egyébként se akartam volna egy éves kora után szoptatni.Egy ekkora kisgyereket szoptatni már inkább kellemetlen..Szerintem nem szép, ha egy 2 éves gyerek, ha szomjas, az anyján csüng..ez már kínos!!
A mozgása nem a leggyorsabb, de nem azért, mert lusta, hanem mert picit hypoton, és erről sem tehetünk.Nem eszik semmi szemetet, nem tömöm műkajákkal, nem adok neki pörköltet!5 hónaposan kezdtem hozzátáplálni az akkor már kevés tejem miatt, mert muszáj volt.Szóval mielőtt azt gondolnád, ismersz mindenkit, hát nagyon nem!Nem kell általánosítani!Én se gondolom magamról, hogy tökéletes vagyok, és én se oktatok ki más anyákat!
"8 hónapos korig szoptattam, addig még vizet sem kapott.Teát, rostos leveket, tápszert nem kapott addig, nem fogadta el!!"
"5 hónaposan kezdtem hozzátáplálni az akkor már kevés tejem miatt, mert muszáj volt"
Kicsit káosz vagy nekem, utolsó...
szerintem meg semmi zavar nincs abban amit írt. cicit szomjoltónak kapott a baba, mellette meg gyümölcsöt. nincs ezzel semmi baj, nagyon jó így
ez ilyen kákán is csomó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!