Felelőtlenség lenne a 2. gyerek? Ti vállalnátok?
Kislányunk most lesz 9 hónapos. Én egyke vagyok, férjem testvérei idősek, azt akarom, hogy legyen később kire számítania, nem akarom megfosztani attól, hogy legyen testvére.
Férjem 140-et hoz haza (mondjuk kevesebbel van bejelentve), az én gyed-em 106eFt+családi pótlék. A családunk rengeteget segít, húst szinte alig veszünk, rengeteg főtt ételt kapunk, a szüleim anyagilag is segítenek, rengeteg mindent vesznek a kislányunknak, aki nekik is ugye 1. unoka.
A bibi ott van, hogy rengeteg a hitelünk. Köszönjük, svájci frank... Van viszont egy szépen berendezett , szigetelt lakásunk, szép autónk, csak sajnos hitelből... A segítségek ellenére is alig marad valami hó végére, pedig magunkra szinte alig költünk. Megtakarításunk kevés, kb. 150e Ft.
És szeretnék 2. babát. Ha akarunk, most kellene, míg időben vagyok és gyed-en. Nem akarunk nagy korkülönbséget. De az anyagiak aggasztanak. Tudom, hogy a családra MINDENBEN számíthatunk, és csak átmeneti lenne a még nagyobb pénzszűke, míg vissza nem megyek dolgozni. (Én kb. 155 eFt-ot hoztam haza.)
Szüleim is nagyon szeretnének 2. unokát, anyu bőszen mellette beszél, és 1000%, hogy akkor is odatenné magát a segítségben!
Egy szó mint száz: a szebb jövő, szép család érdekében vállalnátok átmeneti pénzhiányt? A házasságunk tökéletes.
Minek kérdezel??
Azt írod, érdekel, ki mit gondol. Én leírtam, mit gondolok, te pedig lepontoztál.
Megvan a véleményem rólad.
Utolsó: köszönöm a véleményedet. :-) És nem pontoztalak le. Kár, hogy ilyenek alapján alkotsz véleményt. Aki lepontozott, biztosan a stílus miatt tette. (Azt sem tudom, melyik válasz volt a tiéd.)
Az a bajom ezzel az oldallal, hogy egy idő után mindenki fröcskölődik.
Aki nem tette, nagyon köszönöm!
Kedves utolsó, mi a férjemmel ketten együtt még életünkben nem kerestünk 400.000 forintot. A maximum is 300.000 ft volt és még hitelünk is van, mégis kényelmesen megélünk.
Én mindig úgy számoltam, hogy a hitelen és a rezsin felül ha megmarad 120 ezer, abból már bőven ki lehet jönni.
Tényleg érdekel, hogy szerinted mire kell több mint 300 ezer forint (a rezsit levontam) egy 4 tagú családnak. Az több mint 10 ezer forint naponta.
Kedves SB2011!
Igen, nagyon szép és nagyon jó lenne ennyiből megélni. Összesen sem keresünk ennyit, mégis megéltünk eddig is, ami kellett, arra futotta.
Sajnos a mai Magyarországon, ha ennyi lenne az elvárt jövedelem 2 gyerek esetében, akkor egy darab gyerek sem születne...
Kedves SB2011, te vagy nagyon nem tudsz a pénzzel bánni, vagy nagyon magasak az igényeid:)
Mi ketten a párommal 300-at viszünk haza, két hiteles lakásunk van, most várjuk a második babát.
Ebből a pénzből kényelmesen élünk, nyaralni járunk, és jelenleg annyi a megtakarításunk, hogy az alacsony ingatlanárakat kihasználva vettünk egy nagyobb lakást, úgy, hogy megtartottuk a két hitelest is - azok így eltartják magukat.
Ha 100 ezerrel többet keresnénk, nem költenénk többet sem magunkra, sem a gyerekre, aki így is mindent megkap, sőt, kicsit sajnos el is kényeztetjük (de azért nem visszük túlzásba).
Anyám egyedül nevelt engem, pedagógus fizetésből, mindig megvolt mindenem, csak tennem kellett érte, semmit nem kaptam csak úgy - de ez a nevelés része volt, nem a pénztelenségé. Minden évben mentünk nyaralni, én néha külön is.
És anya a teljes tartásdíjat, amit kapott apától, félretette nekem külön számlára, ebből lett az első lakásom önrésze.
Így látható, hogy nemhogy 400 ezer nem kell (pláne a hitelek kifizetése után), de annak a harmadából is szépen, kényelmesen, nem nélkülözve meg lehet élni, gyerekkel is.
Csak tudni kell a pénzzel bánni, mert nyilván ha ez nem megy, hanem elszórod minden hülyeségre, akkor nem elég a 400 ezer sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!