Felelőtlenség lenne a 2. gyerek? Ti vállalnátok?
Kislányunk most lesz 9 hónapos. Én egyke vagyok, férjem testvérei idősek, azt akarom, hogy legyen később kire számítania, nem akarom megfosztani attól, hogy legyen testvére.
Férjem 140-et hoz haza (mondjuk kevesebbel van bejelentve), az én gyed-em 106eFt+családi pótlék. A családunk rengeteget segít, húst szinte alig veszünk, rengeteg főtt ételt kapunk, a szüleim anyagilag is segítenek, rengeteg mindent vesznek a kislányunknak, aki nekik is ugye 1. unoka.
A bibi ott van, hogy rengeteg a hitelünk. Köszönjük, svájci frank... Van viszont egy szépen berendezett , szigetelt lakásunk, szép autónk, csak sajnos hitelből... A segítségek ellenére is alig marad valami hó végére, pedig magunkra szinte alig költünk. Megtakarításunk kevés, kb. 150e Ft.
És szeretnék 2. babát. Ha akarunk, most kellene, míg időben vagyok és gyed-en. Nem akarunk nagy korkülönbséget. De az anyagiak aggasztanak. Tudom, hogy a családra MINDENBEN számíthatunk, és csak átmeneti lenne a még nagyobb pénzszűke, míg vissza nem megyek dolgozni. (Én kb. 155 eFt-ot hoztam haza.)
Szüleim is nagyon szeretnének 2. unokát, anyu bőszen mellette beszél, és 1000%, hogy akkor is odatenné magát a segítségben!
Egy szó mint száz: a szebb jövő, szép család érdekében vállalnátok átmeneti pénzhiányt? A házasságunk tökéletes.
9-es vagyok. Van saját házunk, telkünk, nyaraló rész, 2 autónk, 2 motorunk (gyereknek is).:)
igyekezünk megélni, félretenni.
Mi nem tervezünk több babát, mivel olyanok voltak a születési körülmények a kisebbik fiamnál, hogy azt nem tudnám lelkileg újra átélni...ennyi.
Mindig 2 fiút szerettem volna, ez teljesült. kell ennél több? rendesen becsületesen mezőgazdaságból élünk, dolgozunk. nem luxus, nem a legújabb mercédeszek állnak a garázsban, csak egy 86-os évjáratú szakadt kocsi, de nem panaszkodunk.
Örülhetek, hogy nincs hitelem, és azt hiszem, ezt 29 évesen büszkén mondhatom.
Hány éves vagy kérdező??
Én bevállalnám főleg, hogy azt írod 3 év múlva lejár az összes hitel. Mennyire biztos a munkahelyed???
De miért nem lehet később vállalni?
Lehet,hogy nem éppen ilyen válaszra vársz, de én sem vállalnám!
Tehetős szüleim vannak, már évekkel ezelőtt mondták,hogy szüljek, majd segítenek. Kizártnak tartottuk mindketten.
Nem arról van szó,hogy ne kényeztessék az unokát, de úgy nem vállaltam volna,hogy nekik kell még,ha részben is, anyagilag segíteni.
Amikor meglettek a feltételeink, vállaltuk. Én pl. nem is értem,hogy ha a körülmények nem adottak, miért kell ragaszkodni a kis korkülönbséghez?
5 év van a bátyám és köztem ,és nem rokkantam bele lelkileg!
És abban sem hiszek,hogy csak szeretet kell és boldog a család. Látok én sírni ismerős hölgyet, aki úgy várja a postást a GYED-el, mint a messiást, és ha csúszik, akkor sírni kezd. Közben meg mindenkinek azt mondogatja,hogy ők mennyire boldogok 3 gyerekkel. Hát biztos nagyon boldogok lehetnek,hogy ha annyira félretett pénz nincs,hogy ne kelljen Dunának menni, ha késik a pénz!
Hát, azt írod, a segítségek ellenére is alig marad hó végére ...
Magyarul, a segítségekre alapozol.
Nekem így pofám nem lenne, illetve nem lennék kibékülve magammal, hogy nem mi, a szülők vállaljuk a gyerekeket, hanem a rokonság tart el minket.
Én bevállalnám.
Azt nem értem, hogy ezen az oldalon nagyon sokszor olvasom, hogy csak akkor lehet gyereket vállalni, ha majd el tudod indítani az életben, tudsz venni neki lakást. Tehát a saját gyerekedért áldozz fel mindent, de ha a szülők segítenének, akik ugyan úgy a saját gyerekük boldogságát tartják szem előtt, az kihasználás.
Hmmm. Kaptam hideget-meleget. Kb. olyan nagy ellentétek vannak a véleményekben, mint az én fejemben-szívemben. Csak pár megjegyzés.
- 29 éves vagyok, a férjem 35 felé közelít. A kislányunkra éveket vártunk, van rá esély, hogy egy 2. terhesség sem jön össze egyszerűen. Ha várunk x évet, + mire összejön, a férjem 40, én is 35 körül. Aztán nyugdíjasként mehetünk a 2. gyerek ballagására, amit nem szeretnénk. Az, hogy az unokáinkat megérjük-e, újabb kérdés. Tudom, hogy ma "divat" későn gyereket vállalni, de ez valahol nem jó!
- A lakáshitel megmarad még kb. 15 évig, szóval ha arra várunk, ismét késő. Kb. 35e Ft szabadul fel 2-3 év múlva.
- A munkahelyemen nagyon szerettek, elvileg várnak vissza. Persze mire odakerülünk, sok minden változhat, semmi sem biztos ebben a világban.
- Azt, hogy a rokonság tart el minket, kikérem magamnak. Ez irtó lesarkított vélemény. Értelmiségi, összetartó, egymás megbecsülő család vagyunk, ahol nem kérdés, hogy segítünk-e a másiknak.
Mint írtam, egyedüli gyerek vagyok. A szüleimnek CSAK mi vagyunk, és élvezik is a pénzüket, nem nullázzuk le őket, nem is szívesen fogadjuk el, amit adnak, de megtehetik, és nekik az az ÖRÖM, ha adnak. Nekünk, az unokának, mert kinek másnak adják?! Nem várjuk el, nem használjuk ki őket, minden alkalommal harcokat vívunk az elfogadással.
Igaza volt annak a válaszolónak, aki szerint tendencia most, hogy mindent a gyerekért, de a szüleimnél ez ugyan úgy megvan!!! Mi is a gyerekeik vagyunk! (férjemmel, gyerekkel) Ebből lehet megint az jön ki, hogy kihasználjuk őket, de nem így van...
- A kis korkülönbséghez azért ragaszkodnánk, mert: a) gyerekek jobban összenőnek, b) munkába való visszatérésem miatt így lenne ésszerű.
Keressük a fényt az alagút végén...
Várom még a véleményeket.
Kedves Kérdező!
A magam 22 évével, csak annyit tudok elmondani,hogy nálunk mi a helyzet remélem valamit segítek.
Annyit előre leszögeznék,hogy nektek kell tudni bevállaljátok-e vagy sem nem az itt válaszolók véleményére alapozva,itt sokszor inkább várnak 40 éves korig a gyerekkel,mert azt hiszik,mindent biztosítanak addigra aztán sokan 35 éves koruk körül belátják,mégsem jó taktika,és elkezdenek kapkodni,hogy összejöjjön a baba.
Nekem van 1 kisfiam 1 éves,főiskolás voltam mikor teherbe estem,diákmunkával kerestünk pénzt mindketten a párommal.Miután megszületett,már csak a párom fizetésére tudtunk támaszkodni,kb havi 110-120ezerből éltünk,ebből fizettünk mindent,mi tartottuk el magunkat szülőktől is kaptunk pénzt,de nem kértünk csak ők egyszer-egyszer meglepte vele.Hó végére nm maradt igazából semmi pénz,tanultunk is mellette.De nem bántuk meg,hogy megtartottuk egyszer sem.Most hogy vége az utolsó félévnek páromnak lett egy jobb állása,neki kezdtünk egy vállalkozásnak.ha ügyesen dolgozunk fél-1 év alatt akár kereshetünk havi 3-500ezret is.Minden vágyam,hogy legyen még 2-3 gyermekünk,így most belevágtunk ezerrel,szívünk szerint már most vállalnánk a 2.at,de tudjuk,hogy erre még 1 évet legalább várni kell.
Azt mondom ha szeretnétek vállaljátok be,ezt nektek kell tudni,csakis a ti életetek és a ti döntésetek.
Igen, igazad van, csak magunkra hallgatunk, a döntésünk már meg is van. :-)
Csak érdekel, ki mit gondol róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!