Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felelőtlenség lenne a 2....

Felelőtlenség lenne a 2. gyerek? Ti vállalnátok?

Figyelt kérdés

Kislányunk most lesz 9 hónapos. Én egyke vagyok, férjem testvérei idősek, azt akarom, hogy legyen később kire számítania, nem akarom megfosztani attól, hogy legyen testvére.

Férjem 140-et hoz haza (mondjuk kevesebbel van bejelentve), az én gyed-em 106eFt+családi pótlék. A családunk rengeteget segít, húst szinte alig veszünk, rengeteg főtt ételt kapunk, a szüleim anyagilag is segítenek, rengeteg mindent vesznek a kislányunknak, aki nekik is ugye 1. unoka.

A bibi ott van, hogy rengeteg a hitelünk. Köszönjük, svájci frank... Van viszont egy szépen berendezett , szigetelt lakásunk, szép autónk, csak sajnos hitelből... A segítségek ellenére is alig marad valami hó végére, pedig magunkra szinte alig költünk. Megtakarításunk kevés, kb. 150e Ft.

És szeretnék 2. babát. Ha akarunk, most kellene, míg időben vagyok és gyed-en. Nem akarunk nagy korkülönbséget. De az anyagiak aggasztanak. Tudom, hogy a családra MINDENBEN számíthatunk, és csak átmeneti lenne a még nagyobb pénzszűke, míg vissza nem megyek dolgozni. (Én kb. 155 eFt-ot hoztam haza.)

Szüleim is nagyon szeretnének 2. unokát, anyu bőszen mellette beszél, és 1000%, hogy akkor is odatenné magát a segítségben!

Egy szó mint száz: a szebb jövő, szép család érdekében vállalnátok átmeneti pénzhiányt? A házasságunk tökéletes.

2012. máj. 19. 22:14
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:

Még annyit, hogy a férjem példás apa, mindenben lehet rá számítani, és ő is szeretne testvért, ők is 3-an vannak. (Bár a testvérei akár a szülei is lehetnének.)

A pénz miatt vacillál ő is...

2012. máj. 19. 22:17
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Az árfolyamgát igénylésén nem gondolkoztok? Így kevesebb lenne törlesztőrészlet, jobban kijönnétek. Én bevállalnám a helyetekben a 2. babát is.
2012. máj. 19. 22:17
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
én is bevállalnám...simán...
2012. máj. 19. 22:27
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egészen nyugodtan bevállalhatjátok! Ha nekünk ilyen hátterünk lenne (még hitellel is) akkor bevállalnánk, rengeteg segítségetek is van, szerintem nem lenne gond.
2012. máj. 19. 22:30
 5/29 anonim ***** válasza:
Hajrá!
2012. máj. 19. 22:39
 6/29 A kérdező kommentje:

Hát igen, a hitelek sem tartanak örökké (reméljük! :-D , a gyerekvállalásnak pedig most van itt az ideje.

Az árfolyamrögzítésen még nem gondolkoztunk, illetve nem mérlegeltünk, hogy járnánk jobban.

Tudom, hogy van segítség (mondjuk a szüleim 60 km-re laknak, szóval napi segítség nem nagyon van/lesz, de sűrűn utazunk), de mégis olyan rossz minden hónapban szembesülni vele, hogy már megint nincs pénz... :-(

2012. máj. 19. 22:39
 7/29 anonim ***** válasza:
28%

Én ilyen kevés pénzből, sok hitellel nem mernék vállalni. Ha már most alig van pénzetek, mi lesz akkor.

Nem a szülőknek szülöd a gyereket,

2012. máj. 19. 22:46
 8/29 A kérdező kommentje:

Persze, egyértelmű, hogy nem a szülőknek szülöm a gyereket!!! Most sem ők tartanak el minket, de amit jó szívvel adnak, nem utasíthatjuk vissza.

Hidd el, én is tartok attól a 2 évtől, míg mondjuk a kicsi születése után vissza nem tudnék menni dolgozni, de attól félek, hogy ha nem vállalnánk 2. gyereket átmeneti kényelmetlenség miatt, ÖRÖKKÉ bánnánk!!! Diplomás vagyok nyelvismerettel, szóval nem aggódom, a munka miatt.

Te mennyi pénzből vállalnál 2 gyereket?

2012. máj. 19. 22:50
 9/29 anonim ***** válasza:

Mi kevesebből is bevállaltuk, mi ennyit nem keresünk, mint ti. Minket is segítenek a szülők, és szerencsére semmilyen hitelünk sincs..:) Huuu:):) Februárban futott ki a gépkocsink hitele, úgyhogy, most már talán könnyebb lesz. 2 fiam van 22 hó a korkülönbség. egyik 4 másik 2 éves (kb) Összenőttek, imádják egymást, bár vannak veszekedések. Mi családunk is ideális, apa sokat átvállal tőlem a gyereknevelésben, mindenben segít. Együtt neveljük a srácokat, mellette együtt dolgozunk is. Szóval, én bevállaltam.

én is bevállalná, de előbb rendezném az anyagi részt, hogy legalább "lássam az alagút végét".

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Minket nem támogattak anyagilag a szüleink, de ebédre sosem volt gondunk, max a vacsira. Lényegében mi minden hó végén 0-ra hoztuk ki magunkat, de most volt pár - os hónapunk. De majd a nyár végére megint egyenesbe jövünk. 3.-at nem vállalnék be, de nem az anyagiak miatt. Én 5 gyermekes családból származom, én vagyok a legidősebb tesó, a többiek fiatalabbak. Egyetemre járok, nagyobbik húgom jogász, a kisebbik Leöveysta Pécsen, és jövőre érettségizik, ő is jogi pályán gondolkozik. Iker öcsémék szintén Leövey-be járnak.

2012. máj. 19. 22:51
 10/29 A kérdező kommentje:

Hát igen, erről beszélek.

Vannak családok, ahol nem gond a sok gyerek, ha akaraterő és munkaszeretet van, akkor fel lehet nőni, lehet vinni valamire! Lehet, hogy nincs meg a legújabb márkás telefon pl., de a boldogsághoz nem ezek kellenek.

A lakáshitelünk most 96eFt, a kocsi+kötelező lakásszigetelés terhe kb. 33eFt. Ebből 22eFt 2 év múlva jár le, a többi kb. 3 év.

Van egy fél házam, amit el kellene adni, pár millió Ft van abban is.

Nem akarom, hogy a kislányom testvér nélkül nőjön fel úgy, mint nekem kellett...

2012. máj. 19. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!