Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek kihatással van...

Szerintetek kihatással van egy kisbabára, ha folyton kiabálást kell hallgatnia? Szülei között, vagy szülők és a nagytesó között?

Figyelt kérdés
2012. máj. 19. 21:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem lesz feltétlen idegroncs. Egy rokon családban az apuka alkoholista volt,és állandó volt a veszekedés. Mindkét gyerekből nyugodt,alkalmazkodó,konfliktus kerülő felnőtt lett. A házasságuk is tartós és jó.
2012. máj. 19. 21:33
 12/17 anonim ***** válasza:
Én is a saját példámat tudom felhozni.Amióta az eszemet tudom a szüleim rosszul éltek,apám minden problémát úgy oldott meg,hogy leitta magát és emiatt mindennaposak voltak itthon a hangos veszekedések,még olyan is volt,hogy apám dühében szétverte a berendezést a lakásban.Én mindebből leginkább arra emlékszem,hogy az ágyban fekve sírtam és nagyon féltem,viszont nem lettem idegbeteg,vagy lelki nyomorék,csupán megutáltam apámat és amint nagykorú lettem el is költöztem tőlük,hogy minél kevesebbet kelljen találkoznom vele.
2012. máj. 19. 21:48
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem viszont van egy fiú barátom, aki csak barát, semmi több! Gyerekkorom óta ismerem, és az apukája alkoholista volt, és minden napos volt a veszekedés otthon! 30 éves a srác, tavaly halt meg az apukája, és a mai napig kihat az életére, természetére az, amiben felnőtt! Normális, rendes, szerethető, viszont nagyon hamar ideges lesz felesleges dolgokon is, és nagyon-nagyon fel tudja húzni magát! De tényleg sokszor nagyon apró dolgokon! És ő saját maga mondja, hogy a szülei tették ilyenné!
2012. máj. 19. 22:17
 14/17 anonim ***** válasza:

Én sajnos elég hirtelen és hangos természetű vagyok, főleg az veri ki nálam a biztosítékot, ha semmibe vesznek és amikor hiába szólok valami miatt halkan, szépen és kedvesen, nem reagálnak rá. Na ilyenkor bizony felemelem a hangom. Ez a nagyobbik fiammal sajnos sűrűn előfordul, így a kicsi is ebben nőtt fel, viszont ő valami hihetetlenül nyugodt, kiegyensúlyozott és mosolygós kisbaba volt már születésétől fogva. 2 hónapos korától átaludta az éjszakát és nappal sem volt különösebben sírós.

Már 2,5 éves, de nyomát sem látni rajta, hogy "lelki nyomorék" lenne, ahogy az egyik válaszoló írta...

2012. máj. 20. 07:51
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem az "idegroncs" és a "lelki nyomorék" kifejezéseket félre kéne tenni, mert egyértelműen túl erősek ide.

Biztos vagyok benne, hogy minden babára/gyerekre hatással vannak ezek a dolgok, és beépülnek valamilyen formában a személyiségükbe, de az adott gyerek (később felnőtt) adottságaitól is függ, hogy hogyan dolgozza fel ezeket, hogy egyáltalán "kárt" okoz-e, és ha igen, akkor milyet.

Ez előre nem kiszámítható, és valószínűleg később is csak nehezen beazonosítható, már ha az illető felnőttként foglalkozik ezzel valamilyen formában, vagy "csak" éli azt, amit otthonról hozott. (Mert ez a leggyakoribb, úgy viselkedünk, ahogy otthonról hoztuk, ahogy a szüleinktől/nevelőinktől láttuk)

2012. máj. 20. 08:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a válaszokat, szóval lehet, hogy már valaki írta...de gondolj bele..egy felnőtt emberre is kihatással van, -és semmi setre sem jó kihatással/hatással- az, ha folyamatosan üvöltöznek körülötte. Ideges lesz, ideggyenge, félni fog, és elsajátítja ezt a fajta közlést, vagy alkalmazza mint megoldást valamire. Egy csecsemőnek az anyukája dudolását, mesélését kellene hallgatni, nem az ordenáré ordítást.
2012. máj. 20. 13:31
 17/17 anonim ***** válasza:
Még egy felnőttre is kihatással van, ha veszekednek, kiabálnak körülötte! Ezért egyértelmű, hogy a babára is!
2012. máj. 21. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!