Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalt anyukák! Mit...

Tapasztalt anyukák! Mit tegyek vele? Nekem olyan bajom van hogy a pici lányom 3,5 hónapos és egyszerüen nem akar az ágyában elaludni csak a nappaliba akkor is úgy ha szopizik vagy ha a karomba ringatom.

Figyelt kérdés
ha bele teszem az kiságyba akkor el van 10 percig de utána nyavalyog, hisztizik majd sírni kezd.nekem ö az elsö babám ha valaki tudna valamilyen tanácsot adni az jó lenne s megköszönném!
2012. máj. 19. 18:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia Kedves Kérdező!

Nekem is pont 3,5 hónapos a kislányom. Első babánk.Először tapasztalatlan anyukaként annak ellenére, hogy az újszülött osztályon mellettem aludt a kicsi az ágyon (!), hazaérkezésünk után belementem abba, hogy külön szobába kerüljön, hiszen arra való a gyerekszoba. Két-három napig bírtam, hogy sírt, felkeltem hozzá, ringattam, letettem, ott hagytam, aztán egyszerűen átköltöztettem a hálószobánkba a nagyágyra.Azóta "ott lakik" :)

Úgy alszik el, hogy mellette fekszem és szopizik. Nagyon gyorsan megtanulta, hogy anya ott van, és fel sem ébred csak cuppog éjjel, meg motoszkál, így jelzi, hogy éhes.El lehet menni mellőle, mert tudja, hogy oda fogok visszajönni, és az első hívásra ott vagyok mellette.

Kiegyensúlyozott, boldog baba. Ahányszor csak lehet ringatom, szeretgetem, énekelek neki.Mindig felvettem amikor sírni kezdett, és azóta tudom is, hogy így helyes, mert utána olvastam.

A sírni hagyás egy nagyon kegyetlen módszer. Nem is tudom, hogy képes megtenni az az anya, aki 9 hónapig szerette, óvta a kis jövevényt, hogy így cserbenhagyja. A pici azért sír, mert így jelzi azt, hogy szüksége van ránk, vagy valami bántja.A sírást azért hagyja abba egy idő után, mert feladta, nem pedig azért, mert megszokja. Tudja, hogy hiába kér segítséget, nem fog jönni senki. Így lehet frusztrált és szorongó felnőttet nevelni, amilyen jelenlegi társadalmunk nagy része is.

Szerintem nagyon jól csinálod.

Mikor körüljártam a témát, többek közt ezeket találtam, ha gondolod pillants rájuk:

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. máj. 23. 09:49
 12/15 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó! Érdekes meglátás, amit megosztottál velünk. Nálunk első perctől külön ágy van, és sosem volt belőle sírás. Amikor kicsit nyűgös, akkor meg szoktam szeretgetni, megsimogatom a pociját, fogom a kis kezét, beszélek hozzá, gitározok neki, stb. De nem érzem, hogy ez elhanyagolás lenne, vagy hogy azért nem sírna, mert úgy érzi, hogy úgysem segítene senki... Szerintem egyszerűen ő ilyen, egyébként az idő 90%-ban mosolyog és gügyörészik, és egy nap összesen nem sír 1 órát, annyit meg kifejezetten kell is neki, hogy erősödjön a tüdeje. Amikor fölébred, és nem lát maga mellett, akkor szokott sírdogálni, de általában 1 percen belül ott vagyok, és amint meglát mosolyog, és megnyugszik. Nem feltétlenül igényli minden baba az ölben-levést, de kérlek ne mondj ilyet, hogy aki nem ringatja non-stop, az elhanyagolja a gyermekét, mert ez nem így van.
2012. máj. 23. 11:17
 13/15 anonim ***** válasza:

Jajj bocsi, elhanyagolást írtam cserbenhagyás helyett, rosszul emlékeztem. De a cserbenhagyás sem éppen szép szó.

Anyukám úgy nevelt minket, ahogy előző válaszomban írtam, és sem tesóm, sem én egyáltalán nem vagyunk sem frusztráltak, sem szorongók, sőt. Kiegyensúlyozott, boldog családanyák.

Egy barátnőm világított rá, hogy előbb vagy utóbb "el kell vágni a köldökzsinórt", és 9 hónap után kevésbé "kegyetlen", mint több év után, mert ugye nem lehet egy több éves gyereket naphosszat ringatni már.. és mindenképpen eljön az idő, amikor "le kell válnia" anyuról. Ettől mi még ugyanúgy szeretjük a gyermekeinket, akik ugyanúgy kiegyensúlyozottak és boldogak. :)

2012. máj. 23. 11:22
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha hagyod a gyereket a saját tempójában leválni, hidd el, nem fogja igényelni több évesen, hogy ringasd... Én sokat hordoztam, ringattam a fiam, egyéves koráig cicin aludt el, alhatott velünk, ha szerette volna. Most két éves, ügyes, önálló, a játszón nem kell utána rohangálni, egyedül mászókázik, csúszdázik, a konfliktusait megoldja, komolyan, néha inkább arra vágyom, hogy kicsit jobban is igényelhetné a társaságomat. :) Pedig soha nem neveltem direkt önállóságra.
2012. máj. 23. 12:19
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem azt szántam a lényegnek, hogy ringatás nélkül "elhanyagolt" a baba. Bocsi, ha ez jött le, de ha igényli, szerintem igenis fel kell venni. Nekem csak egy babám van, az is kicsi még, csak az ő igényeit látom. Úgy látszik babája válogatja.

Amúgy csak a "sírni hagyáson" vagyok kiakadva, de az ellen 200%-ig tiltakozok.

Az anyai ösztönök, meg hogy mi a jó a babának és a mamának úgy is megsúgják, hogyan kell jól csinálni.:)

2012. máj. 24. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!