Tapasztalt anyukák! Mit tegyek vele? Nekem olyan bajom van hogy a pici lányom 3,5 hónapos és egyszerüen nem akar az ágyában elaludni csak a nappaliba akkor is úgy ha szopizik vagy ha a karomba ringatom.
Hallottam olyan anyukákat, akik beletették a kiságyba, hagyták, hadd sírjon, aztán 1-2 hét alatt megszokta a gyerek és elaludt magától.
Én ezt nem akartam megcsinálni, az én fiam nagyon sokáig kézben aludt el vagy babakocsiban. Aztán letettem az ágyra, melléfeküdtem, ráztam a kis fenekét, vagy simiztem és elaludt. Én hagytam a nagy ágyon aludni, de volt, hogy beletettem a kiságyba és ott aludt tovább.
Nekem is ennyi idős a kislányom, mindent úgy csináltam, ahogy 2-es írta! :-)
Most is épp a nagy ágyban fekszik a nagy takaróval, amin apa illata van.. csak úgy öleli magához :-)
3,5 hónapos baba nem hisztizik és nem nyavalyog, csak az anyukáját akarja, akivel 9 hónapon keresztül minden pillanatban együtt volt. Ha szeretnéd, megadod neki amire vágyik, ez esetben azt, hogy nem egyedül alszik el. Ha viszont neked kényelmesebb, jobb,vagy csak egyszerűen azt szeretnéd, hogy egyedül aludjon el, akkor hagynod kell pár napot szenvedni, és jobb híján megtanul majd egyedül elaludni. Kislányom most múlt 15 hónapos, és még mindig az ölemben alszik el. Nem ringatom, nem ringattam sosem. Egyszerűen csak hozzámbújik, 5 perc, és alszik. Utána teszem be az ágyába. Nekem ezzel semmi bajom, majd fog aludni egyedül is, ha akar, nyilván nem túl hosszú időn belül már nem az ölemben fog aludni.
Kicsit off az előző hozzászólóhoz: a lányom azért, mert ölben aludt el, mindig utált kézben lenni. Sokkal jobban szeretett az ágyon vagy a földön nézelődni. Ez lehet gyerekfüggő is.
Hát a védőnőd egy zseni. :S Az enyém szerint a 8 hónapos babát úgy kell leszoktatni az éjjeli szopiról, hogy rázárjuk a szobája ajtaját, és nem megyünk be hozzá, 3 éjjel alatt leszokik a sírásról, hát no comment...
A problémádra egyébként nem tudok tökéletes megoldást, csak azt, hogy ezek a dolgok rendszerint megoldódnak maguktól. Az enyém 1 éves koráig aludt el cicin, aztán leszokott róla magától, el sem akartam hinni. Igaz, azóta sem alszik el egyedül, 2 éves, de csak a kézét kell fogni, semmi extra.
Viszont kérlek, a hisztizés és felkapatás szavakat egy jó darabig felejtsd el! 1-1,5 éves kor alatt nem hisztiznek (jól emlékszem a fiam első hisztijére 15 hónaposan, mellbevágó élmény volt), a felkapatás meg eleve egy rossz hozzáállást tükröz. Nem Téged szeretnélek bírálni, hiszen sajnos évtizedekig ezt sulykolták az édesanyákba, hogy sírni hagyni, legyen el egyedül, a szoptatást leszámítva észre se lehessen venni stb, pedig Te is érzed, hogy ez így nem oké. A babának ennyi idősen még nagy szüksége van az édesanyja testközelségére, ne félj ringatni, cicin altatni, sőt akár kendőben hordozni! Most csak Rád van szüksége, olyan hamar eljön az idő, hogy azt mondja, hagyd már békén...
Nekem egyébként ez ügyben egy négygyerekes édesanya a példaképem, aki az összes gyermekét így nevelte, és ők talán a környék legaranyosabb, legszófogadóbb gyerekei, értelmesek, önállóak, és soha nem hisztiznek nyilvánosan. Ilyen mind a négy. Úgyhogy én hiszek a módszerben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!