Mással is fordult elő?
Figyelt kérdés
4hónapos fiam van. Mi nem húzogatjuk neki a fütyijét de a doki igen. Olyankor utána mindig nagyon csúnya szokott lenni. Öreg nő a dokink. És hát elégé ügyetlenül csinálja :S Meg erőlteti akkor is ha nem megy. Igaz talán múltkor nem azzal volt a gond hogy nem ment hanem ügyetlenül csinálta. Szóljak neki hogy mi nem szoktuk húzogatni és szeretnénk ha ő se húzogatná? Másnál is volt így hogy nem húzogattátok de a doki igen?2012. máj. 18. 20:32
1/4 anonim válasza:
Valakinek muszáj pedig. Mondd neki, hogy neki nem kell, te csinálod. És tényleg csináld. Ne ügyetlenül, hanem ahogy szerinted jó. De mozgatni kell!
2/4 anonim válasza:
4 hónapos gyereknek még nem kell húzogatni, pláne nem erőszakkal. Csak amennyire engedi a bőr. Ha eltéped, akkor sokkal rosszabb. Igazából amíg pelenkás, nagyon nem is kell vele foglalkozni, ha majd utána ráér. Addig csak addig mozgasd, amíg feljön neki.
3/4 anonim válasza:
én 1éves koráig konkrétan egyáltalán nem nyultam a fütyijéhez(ami a huzogatást illeti), nekem ezt mondta a háziorvos h nem kell. onnantol ovatosan probálgattuk, de konkrétan annyira sem jött hátra a bőr, hogy látszódjon a makk. ez ment sokáig, már aggódtam hogy na abből tuti nyiszálás lesz...elvittem sebészhez h nézzen rá, hisz már elmult 1éves, s mondta hogy ez teljesen okés, 3éves korig ha nincs vele baj (bepirosodik-gyullad, vagy alászorul vizelet s hólyagszerűen feltelik a bőr alatt s hasonlók) akkor nem kell hozzányulniuk.élettani letapadás s ha felrángatják akkor is ujra letapadhat, sőt rosszul forrhat vissza a bőr és csunyán hegesedet ami nagy problémát okozhat... kb egy hónapja elkezdett mozdulni hátra...kb 1 hét alatt mindenféle probléma és rángatás nélkül hátrajött a bőr, nem fájt neki. azóta minden este mossuk igy, most volt 2éves...igy a kisebbiknél aki 3hónapos sem huzogatok semmit s nem is fogok. te ugy teszel ahogy szeretnél, d eén tuti megkérném a dokinőt h ne csinálja...sőt...én váltanék egy háziorvost is...:)
4/4 anonim válasza:
Hááát... a mi doktornőnk is 3 hónaposan felhúzta a bőrt a fiam fütyijén, majd mondta, hogy most már mi is minden fürdetésnél húzogassuk. Nem tettem - így most ott tartunk, hogy vagy teljesen visszatapadt, vagy hegesedett. Hónapok óta mozgatom, de egyáltalán nem tudom úgy felhúzni, ahogy 3 hónapos korában a doktornő mutatta.
Konklúzió: ha már egyszer meg lett rángatva (sajnos), érdemes folytatni, hogy ne tapadjon vissza, vagy ne hegesedjen. Ha lesz még egy fiam - tuti nem engedek ilyet a dokinak!!!
Fiam most 14 hónapos. 15 hónapos státuszon kíváncsi leszek, hogy mit mond a "kedves" doktornő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!