Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Különös hozzátáplálásos...

Különös hozzátáplálásos gondom van. Mással is fordult már elő ilyesmi?

Figyelt kérdés

Babám 5 hónapos, majdnem egy hónapja eszik gyümölcsöt, pár napja gabonapehellyel. Eddig délután ette, mert így jött ki a lépés, mostmár délelőtt kapja. A gondom az, hogy ha nem adok a gyümi után neki legalább 30-60 mili tápszert, egyszerűen képtelen elaludni. Ez baj? Így is mondhatom azt, hogy kiváltottam egy evést?

Ma is evett tízóraira gyümit, utána elálmosodott, de 1 óráig (külföld) nem aludt egyszerűen, hanem ordított, bármit csináltam vele. 1-kor adtam neki tápszert, ebéd gyanánt, de a 180-ból 100-at evett meg és a fáradtságtól úgy bealudt, hogy képtelen voltam felkölteni. Most alszik.

2010. jún. 17. 12:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem ezzel nincs semmi különösebb gond. Egyszerűen nem lakott jól a gyümis kajával. Az én fiammal 5 és fél hósan kezdtük el a hozzátáplálást és kellett 2 és fél hó mire kiváltottunk vele étkezést, de akkor hármat (!). Nem akart enni sokat, mindig amikor mi is ettünk ő is evett egy keveset, utána kínáltam meg szopival. Aztán azt vettem észre, hogy már nem kért tejet, kiváltotta a tízórait, ebédet és uszit egyszerre szinte. Amikor még nem kaphat 'változatos' kajákat étkezésekre, nem lakik jól velük ezért kér még tápszert utána. Nem vagytok elkésve. De kínáld meg utána mindig és egyszer csak el fogja hagyni a tápszert.
2010. jún. 17. 12:43
 2/11 A kérdező kommentje:

nem hiszem, hogy éhes marad, mert akármennyit adok, akkor is kell neki utána a cumi. Az meg más kérdés, hogy ha nagyon álmos például, akkor nincs is türelme megenni, addig ordít, míg tápszert nem adok neki...

Olyan, mintha a kanalas kaját nem is venné evésszámba. Mintha csak a tápszerrel lakna jól, a gyümi olyan, mint valami nasi.

2010. jún. 17. 12:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Pont ugyanez a bajom az én babámmal is. Fogalmam sincs mit kezdjek vele. Egyedül a tejpép után nem kér már tápit, az alma/barack/banán után mindig.
2010. jún. 17. 12:54
 4/11 anonim ***** válasza:

Gyümölcs után megkínálod vízzel vagy teával?

Mert az is lehet hogy megszomjazik rá. Próbáld ki, hogy utána adsz neki vizet cumisüvegből, így a cumizás örömét is megkapja, és tényleg hátha csak szomjas azért nem tud elaludni...

2010. jún. 17. 12:56
 5/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Ő még a fő tápláléknak a tápszert tekinti. Nincs korban elkésve, más babáknál ilyenkor még van el sem kezdik a hozzátáplálást. Amikor éhes, ő a tápszerre van megéhezve.Ez olyan mint amikor mi megeszünk pl. egy tál epret és még azt érezzük nem laktunk jó, és megbírunk enni egy szelet rántott húst is. Az laktat bennünket.Egyébként te magad is megfogalmaztad, olyan mint a nasi.:-). Majd el fogja hagyni a tápszert egyszer csak, mondom mi is ugyanígy voltunk.
2010. jún. 17. 13:08
 6/11 anonim ***** válasza:
Gyümölcsel nem lehet kiváltani főétkezést. Azt soha nem adjuk a gyereknek ha nagyon éhes. Tízóraira szokták adni, utána folyadékkal kísérve(pl:tea, víz). Szerintem nem jól eteted a picit. Írd le a napi evéseteket és megpróbálok segíteni.
2010. jún. 17. 13:16
 7/11 anonim ***** válasza:
Az én 16 hónapos babám ebédre mindig gyümölcsöt eszik rizzsel,túróval,joghurttal,zabpehelyel.stb.Csak ezt hajlandó enni ilyenkor,ha mást adok neki alig eszik belőle.Utánna játszik 1,5órát és alszik 2 órát is. Nem igaz hogy nem lakik jól tőle.Amúgy 5 hónapos korában ő is ivott még tápszeret gyümölcs vagy főzelék után,csak nem adtam annyit mint amikor csak azt itta.Most 11,5kg.
2010. jún. 17. 13:31
 8/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, nem értem, mi a kérdésed? Megírtam, hogy tízóraira kapja a gyümölcsöt, nem főétkezésre, és nem magában, hanem gabonapehellyel. Így ki lehet váltani egy étkezést.

Az étkezések sorrendje? tápi-gyümi-tápi-tápi-tápi

Ma fogunk uzsonnára először répát és petrezselymet kóstolni.

Nem, kedves többi kérdező, nem szomjas. Én is tudom, hogy ha szilárdat eszik, akkor meg kell kínálni innivalóval. Rendszeresen iszik az étkezés közben és utána is, hol teát, hol vizet. Mégsem telik el vele, csak ha kap tápszert is. Nem tudom, mi lehet a gond.

2010. jún. 17. 13:36
 9/11 A kérdező kommentje:
bocsi, utolsó előttinek szólt a komment első része...
2010. jún. 17. 13:37
 10/11 anonim ***** válasza:

szerintem tutira szomjas a gabonás gyümölcsre, és azért kéri a tápszert.

a gyümölcs után kínáld meg vízzel.

2010. jún. 17. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!