Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Erre a helyzetre hogyan...

Erre a helyzetre hogyan kellett volna reagálni?

Figyelt kérdés
kisfiam ket eves es meg cumizik. Ma vartuk a buszt, mar almos volt es kerte a cumijat. Erre jott egy 60 ev koruli asszony, lehajolt hozza, simogatta a kezet es a fejet es magyarazott neki. Nem szeretem, ha idegenek fogdossak a gyerekem, de rahagytam. Elkezdi mondani, hogy minrk neked ez a cumi, olyan nagy vagy mar. Otthon add oda majd anyanak, hogy nem kered. Erre se mondtam semmit, nem az o dolga, de remeltem, jon a busz gyorsan es megyunk is. Erre megfogja a gyerek szajaban a cumit, hogy kiveszem, jo? Es majd eldobom en. Raszoltam, hogy nem, nem jo! en sem veszem ki a maga szajabol a fagyit, mert szerintem egeszsegtelen. Erre ramripakodott, hogy mifele szulo az ilyen es sarkon fordult karomkodva. Mit kellett volna tennem, magyarazkodni vagy nem tudom. Annyira bunkonak ereztem a not, hogy borzalom...
2012. máj. 18. 17:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Le a kalappal, én nem tűrtem volna ennyit sem, az tuti. Ahogy magamat ismerem, megkértem volna szépen az illetőt, hogy távozzon melegebb éghajlatra.
2012. máj. 18. 19:22
 12/17 anonim ***** válasza:
86%

Amúgy nemrég nekem is kinyílt a bicska a zsebemben. Nem jellemző a hiszti nálunk, mert soha nem voltam benne partner, ha valamelyik gyerekem hisztizik, akkor láthatatlanná válik számomra, nem törődöm vele, így megtanulták, hogy nincs is értelme belekezdeni. 21 hós kisfiam nagy ritkán bepróbálkozik, de főleg akkor, ha már mondjuk nagyon fáradt vagy hasonló gondja van. A múltkor az utcán szépen el is kezdett hisztizni, olyannyira, hogy még a földre is lefeküdt. Nem foglalkoztam vele, megálltam mellette és vártam, hogy vége legyen - másodpercek alatt sikerülni szokott. Erre jött egy nyanya, aki fölemelte a földről és elkezdte vígasztalgatni meg mindenfélét beszélni neki. Na ekkor én kikaptam a gyereket a kezéből és közöltem, hogy köszönöm, de képes vagyok nevelni a gyerekemet és amúgy sem szeretem, ha idegenek ölbe veszik. Hát én se voltam szent az öregasszony előtt, az biztos... :S

Nem kell az ilyenekre odafigyelni, sajnos sok a hülye ember, tartsa meg magának a véleményét, majd ha tanácsot kérsz, adhat, addig meg hagyjon békén.

2012. máj. 18. 19:27
 13/17 anonim ***** válasza:
én ilyenkor úgy helyezkedtem, h az illető és a gyerek közé álljak "véletlenül". és nem hagytam, h a gyerekhez beszéljenek, mintha ott sem lennék, az első mondat után én válaszoltam udvariasan, de olyan hangon, h érezhette az illető, h nem szeretnék beszélgetni...
2012. máj. 18. 20:00
 14/17 anonim ***** válasza:
Gabka77: nálunk működni szokott, hogy abbahagyja a hisztit, ha idegen szól hozzá. Biztos azt hitte az öreglány, hogy elesett a gyereked. Nekem pl. ha a gyerek előreszalad, elesik, én a másik gyerekkel nem tudok annyira futni babakocsival, mire odaérek, más már felsegíti. Ilyenkor inkább mosolygok és nem szólok. Nem kell mindig ellenséget látni a másikban. Hasonló esetben megjegyeztem már, hogy hisztis, mert nem kapott meg valamit és kész.
2012. máj. 18. 20:08
 15/17 anonim ***** válasza:
Hú már azért szóltam volna,hogy hozzá ér a gyerekhez,engem irritál ha idegenek hozzá akarnak érni,ne izgulj,jól reagáltál,nekem 1 éves a fiam,de ha beszólnak visszaszólok,főleg mert a legtöbbször nagyon rosszindulatúan,vagy csak össze akarják fogdosni..
2012. máj. 18. 21:04
 16/17 anonim ***** válasza:

nagyon türelmes voltál, azt hiszem én nem lettem volna ennyire udvarias :)

én ezt ma tettem fel:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2012. máj. 18. 22:35
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon jól reagáltad le, jobban, mint én.

Én nagyon szégyelltem magam, miután egy ilyen helyzetbe belekeveredtem, mert tisztelem az idősebbeket úgy általában, de akkor én is kész voltam.

Az én fiam is 2 éves múlt akkor, és csak alváshoz kell neki a cumi. Orvoshoz mentünk, és persze a vonat pont alvásidőben megy. A fiam is félkótyagos volt még, mikor leszálltunk a vonatról (természetesen leszállás előtt 10 perccel aludt el, addig csak nyűglődött), és elsétáltunk a buszállomásra, vártuk a buszt. Szituáció ugyanez volt, mint nálatok, mikor a cumiért nyúlt, nálam is akkor szakadt el a cérna, és kissé emelt hangon bemutatkoztam, majd megkérdeztem, hogy az anyámat, esetleg az anyósomat tisztelhetem-e benne, és mégis mit képzel, hogy ismeretlenül osztja az észt, amikor nem is ismer bennünket, azt sem tudja, hogy már 1,5 órája úton vagyunk, alvásidőben. Mire a nő emelt hangon közölte, hogy ezért silányak a mai gyerekek, mert egy 4(!!!) évest még ölbe vesz az anyja és cumival altat, és szerencsém, hogy nem ő az anyám, mert elperelné tőlem a gyereket.

Én erre már csak annyit mondtam, hogy takarodjon, mert olyat mondok, hogy magam is megbánom!

Na, erre egyáltalán nem vagyok büszke, te sokkal elegánsabban kivágtad magad, és nem kellett szégyenkezned a gyerek előtt, hogy leálltál egy hülyével vitatkozni, aki lehúzott a maga szintjére, majd legyőzött a rutinjával!

2012. máj. 19. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!