Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valaki ismeri a lejtőn csúszta...

Valaki ismeri a lejtőn csúsztatás nevű "tornagyakorlatot" pár hónapos babáknak?

Figyelt kérdés

Ezt írták elő nekünk, hogy a lejtőn lefelé csúszva majd előre fogja tenni a kezét, de semmi siker. Csak támaszkodik és vigyorog...

Írjon már az, aki tud még kézügyesség fejlesztésére irányuló gyakorlatokat!

Fél éves korababáról van szó, aki sajnos még nem nyúl a tárgyakért, hason is csak kevés ideig szeret lenni.

2012. máj. 17. 10:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk anno gimnasztikalabdás gyakorlat volt, ott is ki kell tennie a kezét, mert ahogy a labda gurul, úgy kapaszkodik előre. Rá kellett tenni a babát a labdára, megfogni a derekánál és közben a labdát ide-oda gurigatni.
2012. máj. 17. 10:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem tegnap mesélt egy kedves anyuka erről a gyakorlatról, mert az én babám 8 hós lesz és nem mászik és említett egy másik gyakorlatot amin a gyereket egy gördeszkára fektetik és leér keze, lába és mozgatja őket, ezáltal halad és hamarabb fog mászni. Nem tudom ha ez nektek megfelel a kor és a cél miatt, de ennyit tudok segíteni.
2012. máj. 17. 10:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia, ez a csúsztatásos gyakorlat engem is érdekelne, mert nekem még nem kúszik, 8 hónapos, de miből csináljam meg itthon?? Vasalódeszkából???
2012. máj. 17. 11:57
 4/8 anonim ***** válasza:
pl vasalódeszka vagy egy felnemszerelt polc,mi ezt használtuk.én úgy csináltam,hogy hasa alá tettem a kezem és vittem lefele,amúgy nem működöt...mennyia kora korrigáltan? 1 éves korababa anyukája
2012. máj. 17. 12:04
 5/8 A kérdező kommentje:

Lejtőt az egyik beépített szekrény ajtajából csináltam, de az a baj, hogy nem kapkod előre, ahogy kéne, csak élvezi a csúszást. Sztem gyengék a karizmai, és ezért inkább masszírozom, mert nem igazán használja a kezét.

A labdás gyakorlatot is csináljuk, meg asszisztált mászatást is, de mind csak kínzásnak tűnik. Egy kis hajlandóságot sem látok, hogy szeretné csinálni.

2012. máj. 17. 13:48
 6/8 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem, hogy görcsösen ökölben van a keze, arra tudtok vmit?

előre is köszi

2012. máj. 17. 13:51
 7/8 anonim ***** válasza:
masszírozni kell,sokat nyitogatni az ujjait
2012. máj. 17. 14:08
 8/8 anonim ***** válasza:
A kis kezével kapcsolatban kérdezz meg szakembert, mert ő tudja, hogy mennyi idős babánál (akár korababa) mikortól nem kellene ökölben lennie a kezének, plusz gyakorlatot tud majd neked mutatni rá.
2012. máj. 17. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!