Nagyon aggódom 7 hós babám mozgásfejlődése miatt. Ajánlanátok valamilyen tornagyakorlatot? Vagy aki járt gyógytornára, ott mit csináltak vele? Bővebben lennt.
Szia!
Bár érdemben nem tudok válaszolni, de ha ez megnyugtat, az én fiam is 7 hós. Szintén csak hasra fordul, de vissza már nem. Max hason kitámasztja magát nyújtott kézzel. Nem kúszik , nem mászik, egyedül nem bír megülni egy pillanatra sem. És ő is csak max. a tengelye körül evickél körbe, ha hason van. Viszont ő mindig állni akar. Ha talpra állítom, szinte alig tartom hónaljban, mert saját erejéből tartja magát. Állítólag ezt nem szabad csinálni, de ha egyszer ő ezt produkálja...
20.21-es vagyok
Én azért a köv. tanácsadáson (egy hónap múlva) erélyesen rá fogok kérdezni erre, mert eddig mindig csak legyintett a védőnő és a gyerekorvos is.
Hű, én most nagyon erősen gondolkozom, hogy az én kisfiam mit és hogy csinált, pedig nem volt régen, 13 hós. Az tuti, hogy 3-4 hónap között volt, amikor hasról hátra fordult, de szerintem csak azért tudta, mert annyira utált hason feküdni, hogy inkább megoldotta, hogy átforduljon:)) egyébként ő nagyon sokáig kúszott.. azt is szépen fokozatosan alakította ki, először csak pár centit haladt, aztán már rohanni kellett utána.. mikor megunta, akkor kezdett el mászni- most is mászik még inkább.. csak kapaszkodva lépeget meg ha fogom a kezét, akkor velem jár:) szerintem nincs gond, ne aggódj, de mivel úgy is kell vinni manókat kötelező orvosi vizsgálatokra, simán rákérdezhetsz, hogy minden rendben van -e. Egyébként babamasszázst csinálhatsz neki- ahogy érzed, olajjal bekenve kicsit simizni:) nem kell tanulni sem, ha nem akarsz, ha attól megnyugszol, hogy teszel valamit a babóért:)
olyan tornát lehet csinálni, hogy két kezét megfogod, énekelsz neki és a feje fölé emeled, aztán le mellé, aztán az arcocskáját megérinted a kezével, aztán egyik fel, másik le, ki oldalra mindkettő, ugyanilyet lehet lábával is- hasához tolni ha engedi, kicsit terpeszbe, stb:)
remélem tudtam segíteni kicsit:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!