Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon aggódom 7 hós babám...

Nagyon aggódom 7 hós babám mozgásfejlődése miatt. Ajánlanátok valamilyen tornagyakorlatot? Vagy aki járt gyógytornára, ott mit csináltak vele? Bővebben lennt.

Figyelt kérdés
Hanyadtról hasra átfordul,hasról hahyadt csak alvás közben éjjel,mert úgy alszik hogy a pocija alatt van a keze. Nem mászik,nem tud négykézláb állni,mert ha összetolom a kis lábait,a keze összerogyik,a feje meg lekerül az ágyra. Ha lerakom aludni,és még nem álmos,akkor addig fészkalódik amíg a tengelye körül forog úgy hogy kilásson az ajtófele. A lábára állításnál,nem akarja lerakni a lábát. Szerintetek ebből lesz valami kivizsgálás,vagy gyógytorna?
2010. márc. 18. 20:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

20.27-es!

Nem nagyon hagyom "menni". És én is úgy tudom, hogy nem valami jó, ha valamelyik mozgásforma kimarad, mert az később gondot okozhat. így az elmaradt mozgásformát be kell velük pótoltatni.

2010. márc. 18. 20:46
 12/18 anonim ***** válasza:
Semmi baja sincs a babádnak! Dehogy kell kivizsgálás! Ha körbe-körbe forog azt már kúszásnak hívják és a forgás is megvan (nem számít, hogy csak álmában csinálja). Felülni kb.9 hónaposan, mászni 10-11 hónaposan kell tudni, felállni meg 11-12 hónaposan. Ezt nekem a védőnő mondta. Az enyém mindent szinte az utolsó percben csinált. Ő is 13 hónapos és még nem jár egyedül csak kézenfogva, főleg mászik. 10 hónaposan állt fel, 10,5 hónaposan kezdett mászni.
2010. márc. 18. 21:24
 13/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat! És még olyan kérdésem lenne,hogy így belerakhatom a babakocsi sport részébe? Mert tegnap már olyan hisztit vágott le a mózesben hogy borzalom. Nem teljesen vízsintes,rendes ülő pozícióban van megdöntve.
2010. márc. 19. 04:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy sokan írták neked ez még most nem gond. Azért én a helyedben kérnék egy időpontot kivizsgálásra, mert úgy is csak 1-1,5 hónappal később vannak szabad helyek. Ha akkor nem lesz szükség rá, legfeljebb lemondod. Én a babámat elvittem a Dévény alapítványhoz 7,5 hónaposan kivizsgálásra, ő is annyit tudott, mint a tied, de én úgy láttam rajta, hogy szeretne már többet mozogni, csak valamiért nem megy neki. Közepes hipotóniát állapítottak meg nála, bár ez szerintem túlzás, vagy csak a kezelésekre reagál nagyon jól. Az első kezelés után már magától forgott oda-vissza, a második kezelés óta először csak kitámasztás nélkül tudott ülni, megtanult hátrafelé mászni, és most felülni is tud már magától. Most kimaradt 3 hét a tornából. A harmadik kezelés következik a jövő héten, amire azért viszem el, mert kúszni és mászni is csak hátra felé tud, pedig előre szeretne. Ha én ezt megadhatom neki, egy pár alkalmas gyógytornával, akkor szerintem kár várni. Nekem rossz látni, hogy valamit nagyon akar és nem sikerül neki. Így a kivárás helyett én inkább ezt az utat választottam, és a babám mozgásban lelt öröme miatt nem bántam meg.
2010. márc. 19. 10:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Igen, ez is hasznos tanács:) ezzel is egyetértek:) ezért is írtam én is, hogy úgy is kell kötelezően sokszor vinni manót, nekem kb 2 havonta várta a dokinénim.. de egy kérdést mindenképpen megér tőle!

Hol van ez a hely? Vagy hol lehetne megtanulni gyógymasszőrködni kisbabákat? Nálunk olyan probléma van, hogy mivel én vékonyabb testalkatú vagyok- nincs nagy csípőm, nem volt helye mozogni manónak, és kötött lett az összes ízülete. A mozgásában nem látszik semmi, az elején látszott talán, hogy sokáig volt ökölbe szorítva a kezecskéje, és a csípőjét sem lehetett letolni neki vízszintbe, csak mostanában látom a többi babához képest, hogy mennyivel kötöttebb. Lehet nem ide tartozott teljesen, de igazából vonatkozik ide is ez a kérdés, főleg, hogy az előttem szóló tud valamilyen megoldást:))

2010. márc. 19. 12:31
 16/18 anonim ***** válasza:
Ja, egyébként még annyit szeretnék írni, hogy van olyan gyerek aki kihagy ezt azt- pl. mászást, vagy a kúszást, és rögtön jár.. ezzel szerintem nagyon nem tudtok mit kezdeni.. viszont a későbbiekben, vagy akár most egy kineziológust simán meg lehet kérdezni, hogy mi a legjobb. Lehet játszani a mászást a gyerekkel, de később is be lehet hozni, zenés- mozgásos gyakorlatokkal. Ez már csak kis odafigyelést igényel, igazából a lényeg, hogy ne essetek pánikba, ha valamit kihagy, simán behozható, csak máshogy:)
2010. márc. 19. 12:34
 17/18 anonim ***** válasza:
A 10.02-es válaszoló vagyok. Mi a Dévény alapítványhoz járunk Budapesten. Ingyenes volt a vizsgálat, de utána a gyógytornáért fizetni kell 3000 ft-ot óránként. Az első alkalom után megmondják, ajánlott-e a kezelés a babádnak. Ha először túl sok rosszat hallasz tőlük azzal ne foglalkozz, nálunk sokkal nagyobb a fejlődés, mint ami várható volt, és nem kell mindenkinek hosszú hónapokon át ide járni. Egy mozgsá forma elsajátítása után szünetet is lehet tartani, míg azt jól begyakorolja. Lehet kérni otthonra is feladatot, amit te is gyakorolhatsz vele. Tegnap pl. már fel is térdelt a babám, és fókázva el kezdett mászni. Szóval napról napra fejlődnek. A 3 555 392-es telefonon tudnak más városokban dolgozó DSGM-szakgyógytornász elérhetőséget megadni. Illetve a honlapjukon találsz még infókat: www.deveny.hu Én is utána olvastam a neten mielőtt ezt választottam, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Persze vannak babák akik később csinálnak valamilyen mozgást, de ugyanúgy meg tudják csinálni. Én viszont nem vagyok az a várakozó típus, és nem is vagyok szakember, hogy meg tudjam mondani, hogy esetleg azért nem csinálja, mert valamelyik izomcsoport gátolja ebben, vagy csak még nem érett meg rá. Engem gyakorlatilag az győzött meg elsőre, hogy lehet megcsinálna mindent később, de az esetleges helytelen izom használat miatt később lúdtalpa, gerincferdülése lehet. Ez adódhat abból ha pl. féloldalasan használja valamelyik izomcsoportját, de ezt laikus szemmel észre sem vesszük. Szóval én inkább tornára viszem, és legyen belőle egészséges felnőtt, mint valami drága játékkal lepjem meg. :)
2010. márc. 20. 09:32
 18/18 anonim ***** válasza:
Nagyon köszi:)))
2010. márc. 21. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!