Dévényesek! Ti nem vagytok néha szomorúak?
Néha úgy elkeseredem,hogy járnunk kell. Hogy miért kell nekünk ezt csinálni.
Vagy,ha azt látom nem úgy fejlődik. Ilyenkor mindig arra gondolok,hogy vajon lesz-e nagyobb lemaradása később.
Most pl. múlthéten megörültem, mert átfordult magától hátról hasra. De kb. kétszer vagy háromszor, utána semmi. Na akkor megint úgy elkeseredtem!
Ti nem érzitek ezt néha?
NE KESEREDJ EL! Ugyanígy voltunk mi is! Néha úgy éreztem, húdejó, minden sínen van, aztán tapasztaltam egy kis visszaesést... 5 hós korától jártunk a fiammal kb. egyéves koráig, most 3 éves, de azt kell mondjam, hogy minden szempontból jobb a mozgása, mint a 7 éves lányomé, akivel nem jártunk Dévényre (hála Istennek nem volt rá szükség). Persze amúgy is különbözik 2 gyerek mozgásfejlődése, tehát nem lehet megmondani, mi írható a módszer javára az egészből, de a fiam 1 évesen már járt (azért kezdtünk el járni vele Dévényre, mert nem akarta használni az egyik oldalát), a lányom segítség nélkül csak hónapokkal később. Magabiztosan lépcsőzik, pattog, mint egy gumilabda, minden stimmel :)
Ne aggódj, egy év múlva már csak a pozitív változásoknak fogsz örülni! :)))
szia, a fiammal kb egy haromnegyed evig jartunk (picit tovabb), vegiguvoltotte, es utana meg egy oraig bombolt (pont a varos masik feleben lakunk, tomegkozlekedessel vittem mindig, es meg igy is halas voltam, hogy jutott neki hely)
a lenyeg, most 3 eves, semmi baja :) a multkor majdnem leesett a maszokarol, egy kezzel megkapaszkodott..reflexe is volt, meg ereje is, ugyes volt (ket meter magasban logott)
(12 oran az szultem, oxigenhianyos volt, stb..kotott volt a nyaka meg a valla, a csipoje meg laza).
a lanyomnal szerencsere talaltunk egy dévényes nenit, aki kijar, nagyon kedves, neki a nyaka laza, abszolut nem tudja tartani (hasrarakom, es bumm, hullik a arccal a jatszoszonyegre), o nyugisabb, csak nyoszorog (azzal a nyoszorgessel, amibe az ember szive beleszakad), neha sir, de tegnap amikor atforditottam, akkor vagy fel percen at konyokolt felfele, nagyon buszke voltam ra.
egyebkent nem erzem magam elkeseredve. idoben "elkaptuk" a bajt, es sok kesobbi problemat elozhetunk meg (diszlexia, stb).. pont azert van, hogy kesobb ne legyen lemaradasa, szerencsesek vagyunk, hogy jutott hely/gyogytornasz, mert sokan vannak, akiknek kellene sajnos, nem nem jut/nem akarnak menni.
mindent megteszunk,ezert nem vagyok elkeseredve.
te se keseredj el.
Kisfiamat 10 hósan vittem Dévényre.Elötte egyszer megmutatta hogy oda-vissza tud forogni,és utána semmi!!mikor elkezdtük,elkezdett hátrol hasra forogni,vissza nem,az biztos nem tetszett neki vagy nem is tudom,de pl. akkor végre elkezdett mászni is.
Most is ügyetlenebb 3.5 évesen,de ugy vagyok vele hogy mondjuk nem mászókázik,hát nem esem kétségbe.Majd szép lassan megtanul mindent.
Köszi Nektek!
Mi 5 hetesen kezdtük, szóval elég időben!
És igazából nincs nagy lemaradásunk,hiszen 6 hónapos kora előtt megfordult. Meg persze látom én a javulást, csak amikor már megörülök,hogy jaj de jó forog a gyerek, na akkor leáll!
Kb 2 hónapos korában kezdtem vinni a fiam, most 5 hónapos. Látványos javulást nem könyvelhetünk el, az biztos. Én is elkeseredem/elszomorodom/feldühödöm néha.
Pedig alapvetően nagy gond nem lehet, nagyon picit feszes csak (ortopéd orvos szerint nem is az), de most már kezdek én is rémeket látni, hogy ennyi idő alatt nincs igazán kézzel fogható eredmény. Ha csak azt nem vesszük annak, hogy most már minden apróságon parázok: miért így tartja a kezét? Miért így tartja a lábát, jaj ez mit jelenthet?
:(
Az apró jelek, amik a feszességre utalnak (a tornász mutatta) meg ugyanúgy megvannak. Hát köszi :(
Nekünk még el is mondta, feszes babáknál nem garantált, hogy mindent fel tudnak számolni a tornával. Szuper. :(
(Mint látod, én sem vagyok valami optimista most, sajnos.)
Sziasztok csajok.Csatlakoznék hozzátok,az én babám is hypoton a felső nyaki ,váll,és törzs részen,a dévényes azt mondja viccesen,hogy "fejnehéz".A forgásokat időben megcsinálta,de azóta lelassult a mozgása,már 11 hónapos,de még csak kúszik,azt sem szabályosan,nem ül meg és megállni sem tud,próbál kutyázni,de a karja és a nyaka nagyon gyenge:(7.5 hónapos kora óta járunk dévényre és korai fejlesztésre is,és bár van változás,fürgébb lett,ügyesebben játszik,használja a kezét
-lábát,én akkor is el vagyok keseredve:(Néha teljesen kiakadok,hogy a sok(heti 1 torna és korai fejlesztés)ellenére még nem nagy a változás nála.Remélem,hogy hamar helyrejönnek a babáink,én már nagyon türelmetlen vagyok,már szeretném ha ülne legalább.Sok erőt és kitartást nektek és mindenkinek gyors javulást kívánok.Üdv Vera
Akkor megnyugodtam,hogy nem csak én érzek így!:)
Pedig a Dévényesünk szerint nincs lemaradásunk! Sok "normál" baba nem fordul meg csak 6 hónaposan, mégis elkeseredem néha!
És úgy vagyok,ahogy az egyik válaszoló,hogy már keresem a jeleket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!