Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Dévényesek, mennyi idő alatt...

Dévényesek, mennyi idő alatt láttál változást?

Figyelt kérdés
Ha voltatok kezelésen, utána mennyi idővel láttál változást a babán? Esetleg napok múlva, vagy hetek? Mesélj légyszíves!
2010. szept. 28. 20:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Nálunk heti rendszereséggel volt a kezelés. Olyan 9 hósan kezdtük el, lányom nem forgott, stb. 11 hósan kezdett el forogni, később kúszni, majd mászni, 18 hósan indult el. Most 19 hós. Szóval nálunk sokáig tartott (szerintem).
2010. szept. 28. 20:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Nálunk 1-2 nap után úgymond volt egy ugrás. Pl. amikor a fordulást, kúszást tanulták, ahogy elment a gyógytornász, még aznap gyakorolta a babám és másnap is azzal kezdte a napot, annyira édes volt.

Nem volt kimondottan szükség a kezelésekre, de én fontosnak tartottam, pár hósan voltak hipotóniára utaló jelek, 6,5 hósan abbahagytuk, mert már elkezdett mászni és már 7 hósan fel is állt.

2010. szept. 28. 20:56
 3/5 anonim ***** válasza:

5,5 hónaposan kezdtük a kezelést. Erős törzsi és végtagi asszimetriája volt, a bal oldalát favorizálta, a felső végtagok kifejezetten renyhék voltak a neurológus szerint. Egyszerűen nem nyúlt a játékok után, alig-alig forgott, akkor is csak bal felé nagy néha.

Az első kezelés után már enyhült az asszimetria. Két kezelésen vagyunk túl (hetente járunk), és már ügyesen forog, folyton hasra vágja magát, nyúl a játékok után, szépen kitámaszt, megvan az átkaroló mozdulat mindkét irányba. Szóval a hatás nálunk azonnali.

Minél korábban kezditek a kezeléseket, annál kevesebb kell belőle, annál gyorsabban javul az állapota.

2010. szept. 28. 22:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 11 hós, nagy baba és ezért azt mondták később kezd majd mindent. Nem mászik, alig forgott, hátról hasra egyáltalán,kiságyban kapaszkodva próbált felállni, de csak térdelésig jutott, és hívtam egy dévény tornászt. 2 kezelésen vagyunk túl, az első után átfordult a hátáról hasra, és ezt azóta is, illetve a 2. után felállt a kiságyban, de úgy hogy csak lestünk. :)

Mászás még nincs, de ügyesen próbálkozik. Szóval nekünk pozitív a tapasztalat.

2010. szept. 28. 22:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Minden alkalom után aludt egyet, és utána mikor felkelt megmutatta mit tanult ma. Mi 6-szor voltunk összesen, és 7,5 hónaposan kezdtük.

1. alkalom után forgott, 2. után felült egyedül, 3. után kúszott, 4. után mászott, 5. után kapaszkodva felállt, 6. alkalommal még javítottak az állásán, hogy ne lábújjhegyen álljon. Az első kettő után volt 3 hét szünet. A foglalkozásokat végig sírta sajnos.

2010. szept. 29. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!