Mászás helyett állás, mászásra szoktatás?
6 hónaposan kezdett kúszni, majd 8 hónaposan felállt és lépegetett, majd 9 hónaposan elkezdett mászni is.
Lányom így csinálta. :)
Nem minden gyerek tartja be kötelezően a szabályokat, már ha van ilyen...
Még simán mászhat később is!
Amúgy képtelenség lenyomni egy gyereket, hogy márpedig másszon, ha ő fel akar állni!
Lányom a bútorok mellett szépen lépegetett, de ha messzebbre akart jutni, akkor viszont rájött, hogy mászással lehet gyorsan megtenni ezt, és ezt jó idáig csinálta, önállóan végül "csak" 1 évesen indult el.
Úgyhogy 8 hónaposan még nincs itt gond, másképp fejlődnek, és van amelyik baba később mászik, csak állás után.
Szia. Az én fiam ugyenzt csinálta, kúszásból lett állás, butor mellett lépegetés, én azt hittem nem is fog mászni aztán egyik nap felpattant négykézlábra és mászott. Mászik most is kúszik-mászik, álldogál. 11 hónapos. Én nem másztam előtte, nem erőltettem...minek? Rábíztam, ő meg intézte magának. Most meg még álmában is mászna szegény,abba sem tudja hagyni mindig nekiszalad a kiságyának éjjel is.
Szóval én türelmet javasolnék, de ha idegesít, vagy aggaszt akkor kérdezd a védőnőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!