Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tanácsokat szeretnék kérni?!

Tanácsokat szeretnék kérni?!

Figyelt kérdés

Babám 4 hónapos. Már 2 hónaposan nagyon ügyesen aludt éjszaka, először 4-5 között kelt fel cicizni, majd onnantól kb 3 óránként. Most ez teljesen felborult én már nem tudom mi lehet. Nem túlzok ha azt írom, hogy szinte óránként, de max 2 óránként megébred. Melletünk van a kiságya amúgy. Óránként megébred, olyankor izeg mozog nyöszörög, ha simogatom az nem jó, magam mellé kell vennem a cicire. Szopizik,valamikor csak pár kortyot, majd visszaalszik, aztán visszateszem a helyére, ott még izeg mozog, kb 180 fokot is megfordul, lerugdalja a takarót, majd visszaalszik. Nem tudom egyszerűen elképzelni, hogy mi van. A védőnőt futtában megkérdeztem, ő azt mondta, hogy lehet, hogy élettani változás van nála. Amúgy napközben elég nyugis és kiegyensúlyozott, nem sírós baba.

A körülményekről annyit, hogy 70-80 fokos a páratartalom, tudom, hogy sok, be is akarok szerezni egy párástalanítót. De régen is ilyen lehett a levegő. Szóval ezt kizárnám.

Kb 23 fok van a lakásban, nincs beöltöztetve, este egy body és hálózsák, mivel a takarót feladtam, mert lerúgja.

Napközben igen sokat rágja a kezét és nyálzik, de már 2 hónapos kora óta, én az inyén nem látok változást, bár nem is tudom mit kéne látni, szóval ezt is kizárnám.

A hasikája nem fáj, a tejci elég, mert szépen gyarapszik, csak anyatejet kap.

Még annyi, hogy pár hete piros pöttyös lett a kis teste, azt hittük melegkiütés, de aztán nem múlott el, sőt ilyen száraz foltok lettek a kis hátán, erre azt mondta a doki, hogy ekcéma jellegű, lehet ételalergia, amit kinőhet. Kaptunk rá krémet, már szinte alig olyan a bőre. Szóval nem hiszem, hogy viszketés áll a dolog mögött. Előtte se viszketett neki, mert azt biztosan láttam volna, őt nem is zavarta az egész.

Már mindent kizártam, de nem jövök rá, hogy mért alszik ilyen nyugtalanul szegénykém.

Valaki tapasztalt már hasonlót? Mire számíthatok?

Köszönöm, hogy végigolvastad, várom a válaszokat!

2012. máj. 16. 10:59
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát, nekem pedig fogacska-gyanús a dolog! Attól, hogy még nem látszik az ínyén, már nekikészülődhetett valamelyik, talán egyszerre több is.

Biztos, lesznek itt nálam okosabbak is, én csak a saját tapasztalatomból tudom, hogy 2 dolog miatt aludt eddig ilyen nyugtalanul az én babám (most már 1 éves):

1. amikor hirtelen megcsappant a tejem, meg olyan vizes is lett, szóval már nem lakott jól

2. amikor jöttek/jönnek a fogacskák

Illetve, amikor elkezdett mászni, meg később amikor felállt, akkor is zűrösebb volt az alvása, mert állandóan gyakorolni akarta még álmában is az új mozdulatokat.

2012. máj. 16. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!