Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rajtam kívül más is van azona...

Rajtam kívül más is van azona véleményen, hogy anyatejes babánál nem feltétlenül kell 6 hónapsan kezdeni a kóstoltatást, hanem 4 hónaposan sem túl korai?

Figyelt kérdés
Az első gyerekemnél hallgattam az "új" javaslatokra,és olyan rosszevő lett a gyerekem, hogy 8 hónaposan még nem tudtam egy remndes étkezést kiváltani nála, most 3 éves és még mindig kínszenvedés minden étkezés
2012. máj. 15. 09:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem igazad van, nekem is ez a véleményem...
2012. máj. 15. 12:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Osztom a véleményed.Nálunk 4 hónaposan el KELLETT kezdeni a gyümölcs bevezetését.2 hónapos korától kezdve nem tudott kakilni és bár ez elvileg anyatejes babánál normális dolog-a lányom sokat kínlódott,tekergett, fájt a hasa.Akkor könnyebbült meg ha kapott glicerines kúpot és kakilt egyet.Választhattam, hogy 6 hónapos koráig kúpot adok neki vagy elkezdem hozzátáplálni-nem kérdés, hogy melyiket tartottam egészségesebbnek. A szopi 1 éves koráig megmaradt és szívesen evett mellette minden mást.
2012. máj. 15. 12:59
 13/17 xStefix ***** válasza:
12-es válaszoló, megkérdezhetem, hogy mi mindent próbáltál ki, mielőtt kúpot adtál a babádnak ill. hozzátápláltad? Szakmailag érdekelne, megköszönném, ha mindent leírnál, ami eszedbe jut. :)
2012. máj. 15. 16:24
 14/17 anonim ***** válasza:
Nyugodtan el lehet kezdeni 4 hósan. Semmi baja nem lesz.
2012. máj. 16. 01:46
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves xStefix!

Próbáltam tornáztatni, pocakot masszírozni,pár korty kamillateát itatni, lázmérőztünk és én elhagytam a saját étrendemből azokat az ételeket amelyek foghatják a pocakját(puffasztó ételeket egyáltalán nem is ettem szoptatás alatt).Gyermekorvosunkkal baráti a kapcsolatunk, ő is többször átmasszírozta a hasát, de ez sem hozta meg a várt hatást.Tudnál valami jó tippet adni ezeken kívül, hátha a következő gyerkőcömnél is így járunk:)

2012. máj. 16. 12:24
 16/17 xStefix ***** válasza:

12-es válaszoló: a kamillateán kívül próbáltál másfélét is adni neki? Egyes babáknál a görögszénamag is hajt, illetve a kömény. Mások pedig a Gripe watert szokták írni, hogy beválik.

Gyógyszert adtál neki a kúpon kívül? Pl. Infacol.

Illetve a meleg (meggymag) párna is segíthet. És a hordozás, mint egyfajta "torna".

Csak azért kérdem, mert ezeket feljebb nem írtad, de ezeket is ki lehet próbálni.

2012. máj. 21. 11:03
 17/17 anonim ***** válasza:

12-es vagyok! Köménymag teát is próbáltuk,gyógyszerek közül Infacol és Espumisan volt amivel kísérleteztünk.Meggymagpárna helyett csak a sima melegített törölközőt tettünk a pocakra,majd langyos olajos masszázst csináltunk.

A többi tippedet köszönöm!

2012. máj. 21. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!