Pocakosan ti is vettetek észre ilyet más kisbabáknál?
Figyelt kérdés
Sziasztok, kb. a terhességem 5. hónapjától azt vettem észre, hogy más ismeretlen babák, 1-1,5 év alattiakra gondolok, kitüntetett figyelemben részesítenek. A boltban, az utcán az egyébként közömbösen nézelődő kisbaba elkezd figyelni, mosolyogni rám. A többi járókelőre, vevőre rá sem bagóznak úgymond, utánam meg majdnem hogy megfordulnak a babakocsiban. :) Voltunk rokonnál, ahol 7 hónapos a baba. Akkor látott másodjára, de mászott volna mindenáron az ölembe, bújt volna hozzám. Lehetséges szerintetek, hogy érzik a kisbabák, hogy van a pocakomban valaki? Kommunikálni próbálnak vele/egymással? Az én kicsikém elég aktív, most 33 hetes, rendesen rugdos. Köszönöm a válaszokat előre is!
A Te hozzáállásod változott meg. Most odafigyelsz, és "kezdeményezel".
A babák mindenkivel szívesen kommunikálnak, aki az ő "hullámhosszukon" van, és időt szakít rájuk.
2012. máj. 15. 08:39
2/11 anonim válasza:
Igen, te lettél nyitottabb feléjük, és arra nagyon "harapnak" :) Nálam akkor kezdődött, amikor úgy igazán elkezdtem vágyni a gyerekre. Tehát az ok belőlünk ered.
2012. máj. 15. 08:48
3/11 A kérdező kommentje:
Ez nagyon érdekes, amit írtatok! :) Erre nem is gondoltam!
2012. máj. 15. 08:50
4/11 anonim válasza:
Szia! Nekem is ilyen gondolatok fordultak meg a fejemben!:) 5 hónapos terhes lehettem, amikor álltam a kasszánál, előttem 2-vel kisgyerekes pár és csak arra lettem figyelmes, hogy a picur majd ki esik a kocsiból, annyira figyel, mosolyog, jött volna hozzám. A szülei megjegyezték, hogy nem szokott ilyen barátságos lenni. És nem én kezdeményeztem, elöszőr észre sem vettem. Több ilyen eset is volt később.
2012. máj. 15. 08:54
5/11 anonim válasza:
Én csak olyat tapasztaltam, hogy amikor nekem is volt kisbabám, akkor más anyuka "nyugtalan kisbabája" nálam jól megvolt, pedig amúgy senki másnál. De ez meg azt mondják az anyatej szag miatt van, amit éreznek a kicsik más nőn is.
első
2012. máj. 15. 09:07
6/11 anonim válasza:
Szerintem meg van valami abban,amit a kérdező ír. A múlt héten a védőnőhöz épphogy felértem,lehuppantam a székre és próbáltam "kifújni" magam (ugyanis délre mentem,30 fokban,hegyet mászva),a váróban lévő kisbaba hirtelen a pocakomra mutatott, vmit gügyögött,és irtó nagyot mosolygott. ...pedig akkor még időm sem volt előtte rá nézni, és "nyitni felé".
38 hetes kismama
2012. máj. 15. 09:21
7/11 anonim válasza:
Nem tudom, mennyire volt "kisbaba", de ha egy év körüli kisgyerek volt, és mondjuk az ő közeli ismeretségi körükben is van nagy pocakos, akkor emiatt is lehetett.
Amikor én vagyok terhes, akkor a nagyobb gyerekeim is előszeretettel mutogatnak más pocakosokra, mert mutatják, hogy ott is egy baba, hiszen már "tudják", hogy mit rejt egy ilyen pocak, mert ezt magyarázzák nekik naphosszat. :o)
Aztán lehet, hogy az én elméletem téves.... :o)
1
2012. máj. 15. 09:47
8/11 anonim válasza:
Én is tapasztaltam ilyet, szerintem a kisebb gyerekek igenis tudják, hogy van valaki a pocakodban.Én még azt is el tudom képzelni, hogy próbálhatnak vele kommunikálni.
Gondoljunk csak bele, mi mindenre extra érzékenyek a kicsi gyerekek, babák, én simán el tudom képzelni, hogy nagyon jól tudják mi zajlik a pocakban még akkor is, ha nem mondta nekik senki.Mint a Nicsak, ki beszél?-ben :)
16 hós kislány anyuja
2012. máj. 15. 10:06
9/11 anonim válasza:
Én hiszek abban h a gyerekek megéreznek dolgokat. Nekem a keresztlányom az elejétől fogva megmondta h lányom lesz. Bejött. Most a tesót várják, szerinte fiú lesz, és az UH eztmeg is erősítette. De az tény, hogy amikor nagy pocakot láttot,abban mindig baba volt.Gondolhatjátok h őszinte gyerek: sörhasú férfi, kövér nő...voltak kellemetlen helyzetek :)
2012. máj. 15. 11:52
10/11 anonim válasza:
Velem azt történt, hogy nyaralni voltunk és terhes voltam, de méd nem tudtam, és egy külföldi kisbaba elkezdett velem kokettálni egy másik asztalnál. Sokáig észre ssem vettem, hogy nevetve nézeget, mert akkora tömeg volt, szóval nem én kezdtem. Aztán összeraktam a dolgokat, mikor megtudtam, hogy babám lesz. Én is hiszek az ilyen furcs dolgokban. A kicsik sokkal nagyobb rezgésszámmal élnek, mint a felnőttek, ezért láthatják a lelkeket. Lehet kiröhögtök érte, de szerintem ez így van, csak nagy korunkra elfelejtjük. Még másik sztorim is van ilyennel kapcsolatban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!