Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit kellene tegyek? Nagyon...

Mit kellene tegyek? Nagyon elvagyok keseredve?!

Figyelt kérdés
arrol van szo hogy a fiam,2 es fel eves es rettenetesen akaratos hisztis uvolt ha valamit akar, de olyan szinten hogy elviselhetetlen:( mar a boltokba ha megyek vele ott is elkezdi barhol,ha kell neki valami vagy ha akar valamit ektelen megveszett uvoltesbe kezd mar, a boltba neztek az emberek hogy miert uvolt igy, nagyon elvhagyok keseredve mert nem volt ilyen a fiam :( azota van miota a kicsi megszuletett vagyis utanna kezdodott!(a kicsi 8 hetes) lehet most megdobaltok de mar probaltam egy kis hideg vizes leontessel is,probaltam hogy racsaptam a combjara is egyiksem hasznal,vagyis nekem van rettenetes lelki ismeret furdolasom es nagyon nagyon megsajnalom olyankor, probaltam magamhoz venni olyankor mikor hisztizik az sem megy dobalja magat a foldhoz,mi ez? ez lenne a dackorszak? vagy vigyem orvoshoz? mert ez szerintettek orvosi eset lenne?
2012. máj. 12. 20:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Friss regisztráló vagyok, ez az első válaszom :)

Én annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni, hogy ne hagyd, hogy a nagyobbik hisztije a kisebbik "rovására" menjen. Saját tapasztalatból beszélek. Mármint nekem még nincs gyerkőcöm, de van egy nővérem, és ugyanez (talán még rosszabb) volt a helyzet, amikor kicsik voltunk.

A nővérem mindig is nagyon akaratos volt, de amikor megszülettem (2 év van köztünk), teljesen kifordult magából. Két éves kis lénye minden sejtjével utált engem, és mindent megpróbált, hogy elvonja tőlem a figyelmet, szeretetet stb.

Gondolom, alapvetően ez normális dolog, ahogy fentebb is írták (testvérféltékenység), de ha hagyod elharapózni (ahogy például a szüleim is tették), megeshet, hogy később sem fog elmúlni, vagy még rosszabb lesz (mint nálunk; az én tesóm kb 15 éven át minden elképzelhető módon próbálta megkeseríteni az életemet - legtöbbször sikerrel -, és a szüleink nem léptek fel erélyesen vele szemben, mondván: ilyen a természete, nem lehet vele mit csinálni, ha megpróbáljuk beszabályozni, elszökik otthonról stb, ezt nem szabad reszkírozni).

A lényeg, ez odáig fajult, hogy nekem tavaly, 25 évesen pszichológushoz kellett fordulnom, hogy valahogy ezt fel tudjam dolgozni (évek óta nagyon goromba voltam a szüleimmel, ami valószínűleg abból fakad, hogy haragudtam rájuk, amiért nem léptek közbe, és hagyták, hogy a tesóm terrorizáljon, megalázzon, zsaroljon stb éveken át).

Szóval, egy szó, mint száz: akármi is történik a nagyobbikkal, ne hanyagold el a kisebbiket, mert olyasmi fordulhat elő, mint velünk volt anno :(

2012. máj. 13. 12:40
 12/18 anonim ***** válasza:
Na az utolsó válaszoló mellett állok! van gyerekem nem a levegőbe beszélek mielőtt még lepontoznátok.. oké hogy dac korszak,oké hogy testvér féltékenység de hogy egy 8 hetes gyerek fülébe orditson az sok..érthető hogy elszakad nálad is a cérna és jön a hidegviz..mondjuk még nem probáltam meg ütni se ütöttem soha,de emberből vagy most szültél ami nagyon kimeritő,hetek kellenek hogy erőre kapj,ott van a kis dac-olod,meg a pici ez kimeritő idegileg.. én azt szeretném tanácsolni ha meg tudod oldani hogy büntiből a szobájába tedd be egyedül és hozz ki minden kedvenc játékot,mindent amivel kárt tehet megában és hagyd föni a levében..meg kell tanulnia urrá lenni az érzésein,ha nincs szobája akkor egy jároka is megteszi(távolabb a picitől) ha nem tud kimenni belőle..mond el neki ha rendesen tud viselkedni akkor majd kijöhet és játszhat veled meg a kistestvérével ha nem ott kell ülnie bent..amint rossz megint be kell mennie két figyelmeztetés harmadikra bünti.kezd 10 perccel(neki egy életnek fog tünni) de majd látod kevés e vagy sok.. bolti hisztinél meg csinálj ugy mintha te nem hallanád,ha látja hogy zavarba hoz,idegesit annál jobban csinálja,az embereket is sz@rd le akik emiatt bámulnak..a gyerek is abba hagyja ha látja hogy semmit nem ér el..se nem kapja meg amit akart plussz még anya se figyel rám akkor minek hisztizzek??inkább kitalál mást..mondj neki otthon 2 dolgot amit vennedd kell (jegyezze meg,segitsen anyának)és ha látod h kezd eluralkodni a káosz kérdezd meg mi is volt az?emlékszik e rá melyik sorban van..stb ha emlékszik köszönd meg és mond neki hogy milyen jó hogy magaddal hoztad nélüle biztos elfelejtetted volna,büszke lesz magára és legközelebb ez jár majd a fejében..amugy aközös időtöltés 2esben jó,és szükséges de ha látja hogy ezt éri el a hisztivel akkor még jobban csinálja..azt meg tényleg ne várja senki hogy azért mert odaviheti a pelusát megszereti kistesót és tekintettel lesz rá..lefoglalásnak nem rossz de nem megoldás semmire..össze van zavarodva és probálja kifejezni az érzelmeit tekintettel kell rá lenni egyértelmű ahogy a picire is hogy egészséges környzetben nőhessen fel..(pl ne orditson bátyus afülébe mert 8 hetesen amugy is olyan keveset látott még a világbol..és nagyonérzékeny..védeni ovni kell őt is!
2012. máj. 13. 13:29
 13/18 anonim ***** válasza:

Utolsó, 12-es hozzászólás nagyon hasznos! (én a 11-es vagyok)

Az ilyen szuperdadás műsorokban is azokat tanácsolják, amit itt leírt a kolleg(in)a:

- elszeparálni a rossz gyereket. Jelölj egy bünti sarkot, vagy bünti széket, bünti szőnyeget... azon kell ülnie/állnia, annyi percig, ahány éves. Ha nem bírja és leszáll a székről, ültesd vissza addig, amíg ki nem bírja. Utána bocsánatot kell kérnie. Közben nyugodtan kell viselkedni, lemenni a szintjére, a szemébe nézni, elmagyarázni, miért kapja a büntit. Az is fontos, hogy mély, komoly hangnemet tarts, de ne kiabálj.

- És az is nagyon jó ötlet, hogy vond be pl a vásárlásba, ez a "jegyezzen meg pár dolgot" cucc. Hozza oda neked, segítsen megkeresni... Biztos élvezné, ha hasznosnak érezné magát anya szemében.

De a lényeg, hogy tényleg le kell törnöd a szarvát, el kell érned valahogy (a bünti székkel pl), hogy kontrollálni tudd a viselkedését, és megszüntethesd a hisztit. Akkor nem fogtok úgy járni, mint én a családommal meg a pszichológussal :)

Sok sikert!

2012. máj. 13. 14:44
 14/18 A kérdező kommentje:

jaj nagyon koszonom a valaszokat, borzaszto amin keresztul megyunk vele, annyi feszultseg van most korulottunk es kimerem mondani a fiam miatt hogy az apjaval teljesen elvagyunk tavolodva egymastol...

mert ugye ot is borzalmasan idegesiti az allando hisztije meg mindenkit a kornyezetebe, kikeszit :( megprobalom hogy mikor rajon a hiszti bezarom a szobajaba es addig nem engedem ki mig le nem nyugszik, biztos orjongeni fog de kozbe beszelek vele ajton keresztul bar meg nagy reszben babanyelvet hasznalja de mindent az egvilagon ert amugy

2012. máj. 13. 17:00
 15/18 anonim ***** válasza:
javult egy kicsit a helyzet?
2012. máj. 15. 11:34
 16/18 A kérdező kommentje:
nem nagyon sajnos :( annyit ertem el ha bezarkozok a szobaba kicsivel es ott all az ajtoba es sir aztan kinyitom az ajtot es megsajnalom ahogy hullajtsa a konnyeit:) de utanna nem uvolt egy par percig:(
2012. máj. 15. 17:57
 17/18 anonim ***** válasza:
jajj persze hogy sajnálod..ilyen ez az anyai sziv de ha várnál amig le nem nyugszik akkor nem csak pár perc csendet érnél el hanem hosszabban tartót..kitartás mindkét gyermekednek azzal teszel jót ha most erős maradsz..a nagy megtanul uralkodni az érzelmein..és a pici egészséges békés családi környezetben nőhet fel..tersmészetes helhidegültök a pároddal is..a férfiakáltalában az anyukát hibáztatják mert nem neveli meg azt a gyereket..fogalmuk sincs rola milyen nehéz ez..amugy én vagyok a nem tudom hanyas:) aki a büntizést tanácsolta..még annyittenné hozzá..nem tudom mennyire beszél de ez most kérj bocsánatot és bándmeg bűnöd azért nem jó mert betanulja a szöveget..most két és fél éves..két és fél percet simán kibir,ha rájön ugy30adjára hogy ilyen rövid a bünti..ha beszél akkor még bocsánatot is kér..de az egész elveszti a hatását..addig maradjon amig meg nem nyugszik..ez az egész lényege az önuralom megtanulása..nagyon nehéz..én tudom de hasznos..a szuper dadusos műsorba is vannak jó ötletek de sok elég nagy baromság amik az életbe nem válnak be:)nem azért mert szuper mami vagy szuper dadus vagyok..csak sokat láttam hallottam..:)
2012. máj. 15. 21:38
 18/18 A kérdező kommentje:
koszonom szepen egy par napja elhagyta a toporzekolos hisztijet :)) mar ~csak ~ az uvoltes maradt meg de hiszem hogy azt is hamarosan elfelejthessuk :)
2012. máj. 16. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!