Milyen mesét ajánlotok pici (4-12 hónapos) babáknak?
Csak a Teletubbies-t ismerem, és az nagyon tetszik neki.
11/19 A kérdező kommentje:
Hangszál gyulladással, egy hang sem jön ki a torkomon. Nem tartozik ide, de valóban jól esik egy kicsit nem erőltetni a hangomat, és örülök, ha a baba csöndben elvan. Nem értem, hogy mi ezzel a baj. Tényleg nem bírok vele, mert várná, hogy énekeljek, beszéljek hozzá, de sajna nem megy. Ezért gondoltam, hogy gyorsan letöltök valamit, és bedugom neki a dvd-be. Nem érzem ettől rossz anyának magam. Nem is akarom rászoktatni a tévézésre, pont ezért akartam neki olyan mesét keresni, ami nem ártalmas. A mostani gyerekcsatornákat nem akarom, gondoltam segítetek. Tévedtem. Nem kellene egyből letromfolni, és kioktatni, ha nem ismeritek a hátteret.
12/19 A kérdező kommentje:
Másfél hete nincs egy deka hangom sem, és a doki azt mondta, hogy nem is lesz, ha erőltetem.....
bár nem a kérdésre válaszolok bocs,de Calcimuscot szoktak ilyenkor javasolni(ampulla,meg kell inni,jót tesz a hangszálaknak),de lehet a dokid is mondta.Csak úgy kotyogok itt.Esteleg ha nem is mesefilmet tennél be,hanem zenét!zeneovi,vmi komolyzene,mert nézni úgyse fogja egyfolytában.Kisfiam 15 hós de még 5 percet se nézi egyfolytában a tv-t pedig mindennap be van kapcs.(csak akkor figyel fel ha zene van,reklám,főcímzene ari :D)
2009. jún. 26. 22:19
Nem akartalak letromfolni de egy betűvel nem írtad hogy nincs hangod én meg sajna nem vagyok médium. Az egyik hozzászóló írta hogy tegyél be zenét innen eszembe jutott hogy az én fiam is imádja a zenét van egy oldal ahol le lehet tölteni jó kis gyerekalbumokat. negyed óránként lehet egy letöltést indítani ingyen. A kicsomagoláshoz winrar kell amit szintén le lehet tölteni. A cím: www.karacsony.centrumnet.hu Nézelődj itt. 100x jobb mint a tv.
2009. jún. 27. 10:04
15/19 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Nem tartottam fontosnak, hogy megosszam veletek, hogy hang nélkül maradtam. :S Nem gondoltam, hogy ez lesz a reakciótok. Így utólag, már belátom, én is így reagáltam volna :) Köszi mégegyszer!
16/19 anonim válasza:
Kedves hozzászólók! Azért találtam ezt a kérdést, mert én is kerestem valami zenés fejlesztő kis mesét a 9 hónapos babámnak. Nem értem a reakciókat. Ha valaki beír egy kérdést ide, nem azért teszi, hogy kiosszák más anyák. Hanem azért, mert kapaszkodjatok meg, segítséget vár. Egy kérdés alapján pedig mi alapján tudtok ekkora véleményt alkotni egy idegenről emberről? Miért jellemző ránk ez, hogy segítségnyújtás helyett inkább jól megmondjuk a véleményünket?! Ugyanennyi erővel már valami érdemleges választ is adhatunk a kérdezőnek szerintem.
Én ajánlom a Mumuhug nevű DVD-t, nincs szöveg, csak aranyos kis babazene, lassú mozgásokkal, direkt babáknak, hogy ne bántsa a szemét. És ha nem nézi, akkor is tudja hallgatni, mert ez a zene pont neki való. Anyáknak sem annyira idegesítő szerintem. :)
2011. szept. 2. 10:55
Nálunk micimackót szereti nagyon. Nem órákig kell nézni, csak kicsit, hogy szórakozzon ő is. Mindent nem lehet elzárni a gyerek elől, közösségben fogalma nem lesz, mikről csacsognak a társai.
Mi is tv-n nőttünk fel, cartoon network, mégis egészségesek, normálisak vagyunk...és az én generációmban nem is meséltek, mert arra idő nem volt... Szerintem 1-2 éves korban inkább a játékos mondókák, képes könyvek pl a katicabogárka elég fejlesztőek és szórakoztatóak, de igazán mesét akkor érdemes mondani, amikor beindul a fantázia világ 2,5 - 3 éves kor körül, mert addig nem fog megülni és akkor érdemes, amikor kéri és igényli.. Nem értem miért eröltetnek pici gyereket mesehallgatásra....persze, hogy kell hallja az anya hangját de egy picinél egy néma ölelés szerintem többet ér, mint szövegeket olvasni, amikről még fogalma sincsen...
2016. ápr. 29. 09:37
Most nem kötekedésként, de akik lehurrogták a kérdés kiíróját: kérdeznétek meg egy pár Ratkó-korszak szülöttét arról, hogy nekik vajon mennyit meséltek gyerekkorukban a szüleik. Mára szerencsére más a világ, és azt is bizonyára mindenki tudja, hogy a szóbeli mesélés milyen fontos, elsősorban azért, mert minőségi közös idő a gyerekkel (Így sem a tv, sem interaktív mesélő kiskutya, sem a mesetablet nem fogja azt SOHA helyettesíteni, és ez így is van jól!). Azt érdemes tudni, hogy az igazi mese-korszak 3-6 éves korig tart. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne korábban elkezdeni kis verses mesékkel, vagy puha színes könyvekkel a mesélést, még akkor is, ha a baba nem sokat ért még meg belőle. De úgy gondolom MÉRTÉKKEL a tv-s mese is belefér, nem lehet burokban nevelni a gyereket. Ráadásul ma már akkora a választék, és vannak kisebbeknek készült mesék is, hogy lehet színvonalasakat találni közöttük. Nekem nagy segítség volt, mikor kislányomnak jött a kis foga, (kegyetlenül megszenvedtünk jó pár fogacskájával), s míg a szuszpenzió hatni nem kezdett, figyelemelterelőként kapcsoltam be mesét és leültünk együtt nézni, miközben simogattam a kis buksikáját. Kb negyed óra múlva magától szállt ki az ölemből, mert jobban lett, és addigra meg is unta a tv-t. Mi Bogyó és Babócát néztünk.
2017. dec. 26. 22:06
19/19 fosfosfosfos válasza:
Azt a sok náci nevelőnőt! Mindenki mindig jobban tudja, hogyan kell nevelni a gyereked.
Erre a kérdésre az interneten azért találtam rá, mert engem is érdekelt a válasz.
14 hónapos a kislányom, napi kb 1 órát tölt mesékkel, mind oktató, dalos, interaktív. Mondanom sem kell a kortársai között minden téren kiemelkedik képességeivel. A babáknak elsősorban az értelmetlen tvzést nem szabad engedni. De az emberek a TV-t mint valami nukleáris sugárzást kibocsátó pokolgépet általánosítják.
A mai generációban cseperedők számára már az is természetes, hogy 2-3 évesen kiválóan kezelik a tabletet, telefont. Az ezzel megszerzett tapasztalatok, korai rögződések később kompetencia beli előnyt jelenthet. Javítja a szem, kéz koordinációt és még sorolhatnám. De felügyelet és céltudatos hozzáállás szükséges a szülő részéről.
Válaszolva a kérdésre, ha valaki rátalálna erre:
JONALU
BOGYÓ ÉS BABÓCA
Mi itt tartunk.
2018. aug. 5. 17:31
Kapcsolódó kérdések: