Milyen mesét ajánlotok pici (4-12 hónapos) babáknak?
Csak a Teletubbies-t ismerem, és az nagyon tetszik neki.
Miért a TV-vel akarod lekötni a figyelmét? Mesélj neki játssz vele vagy ha elvan maga akkor is énekelj úgy hogy hallja. ezzel sokkal jobban fejleszted és a szeme sem romlik el. Nem értem a mai szülőket. Az én kisfiam 3,5 éves de nem nézi a tv-t csak nagyon ritkán akkor is max 5 percig, viszont rengeteg verset mondókát és dalt tud.
/Egy 28 éves anya./
2009. jún. 25. 15:07
Előző vagyok. Átolvastam többször a kérdésedet és elbizonytalanodtam, nem tudom az a mese amit írsz tv-s vagy könyves. Ha gyermekdalokat,mondókákat, verseket szeretnél tanulni akkor ajánlom az egyszervolt.hu oldalt
2009. jún. 25. 15:09
Kisfiam kb fél éves volt mikor először kapott leporellot,meg keménytáblás mesekönyvet.nem a szöveg a lényeg először hanem hogy lapozgathassa aztán felismeri a képeket.Ha mesefilmre gondolsz,sztem aranyos a régi(eredeti) VUK,Micimackó(mindig táncizik a zenéjére :D)
2009. jún. 25. 15:10
4/19 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, én voltam a pontatlan, tévésre gondoltam. Már a Teletubbies-t megszereztük, nagyon tetszik neki, de jó volna más is, mert nekem az agyamra megy ahogy nyávognak.... 5 hós a babám. Ha nem alszik, és én sem tudom lekötni a figyelmét, be szoktam neki rakni a DVD-be. Őt berakom a pihiszékébe, és tök jól elvan.
5/19 A kérdező kommentje:
Rengeteget énekelek neki, és sokat foglalkozom vele. Nem érzem ettól rossz szülőnek magam, nem horror filmet nézetek vele. Azt gondolom, hogy vannak olyan fejlesztő mesék, amiket igenis megnézhet.
6/19 A kérdező kommentje:
Még valami: Rengeteg könyvünk, és játékunk van, de ezekhez még túl kicsik vagyunk :)
Nem is tudtam, hogy a teletubbies fejlesztő mese...Szerintem egy idétlen bugyuta amerikai v. német baromság, ahol egy normális élethű alak sincs.
Akkor inkább már pl Kisvakond, magyar mesék..stb
2009. jún. 25. 21:46
ja, még valami (előző vagyok). A kisfiam pár hónapos volt, amikor először kapott pici mesekönyvet. Először csak a szalagokat babrálta amivel össze kell kötni, majd folyamatosan magyaráztam mi van a képeken - simogatós mesekönyv. Azóta 13 hónapos lett állítom a konyhai eszközökön kívül a könyveket imádja a legjobban. Már felkelés után jön ki a szobába és hozza a kedvencét, hogy nézegessük, vagy ő maga is jól elvan velük, pedig rengeteg játéka van. Szerintem, ahogy előttem is írták inkább, mint eddig is mesél jenki, nézegessetek könyveket, játsz vele, többet érsz el vele. Na, persze nem azt mondom, hogy az én gyerekem egy mintapéldány lesz, ő is fog tvzni, de inkább ilyen jó időben kimegyünk sétálunk...stb.Remélem tudtam segíteni.
2009. jún. 25. 21:51
Első voltam
Kár hogy lepontoztál. Mert mint irtad ha nem bírsz vele bedugod a DVD-t,őt meg székbe teszed és tök jól elvan. Hát gratulálok ez aztán a gyereknevelés és a korai fejlesztés.
Megint le lehet pontozni:)
2009. jún. 26. 14:31
10/19 A kérdező kommentje:
Nem pontoztalak le, senkit sem minősítettem, senkit sem pontoztam.
Kapcsolódó kérdések: