A babás ismerősök nagy része folyton azzal piszkál, hogy tulajdonképpen milyen anya is vagyok én, hogy a fél éves babánknak "nincs napirendje?", "még nem alussza át az éjszakát?!", "hát te nem álometeted?", "jaj hát így hogy tudsz tervezni?". Vidám, kiegyensúlyozott, boldog, jó étvágyú a kisfiam. És igen, egyszer 2 órát bír ki kaja nélkül, egyszer 4-et, egyik nap 8kor fektetem le, másik nap fél 9-kor. Szörnyű állapotok...
A rendszerességet én is fontosnak tartom, de a babám igényeihez alkalmazkodva, nem pedig ráerőltetve. Így is tudunk programokat szervezni, utazni, barátokkal találkozni, étterembe menni, stb. Lehet, hogy a "suttogósok" csak nem hiszik, hogy könyv nélkül is sikerülhet:)
2012. máj. 11. 15:41
12/16 anonim válasza:
Én olvastam a könyvet, hasznos. A kicsim 6 hetes kora óta végig alussza az éjszakát, most 9 lesz. A napirend szerintem nagyon fontos, nem óramű pontossággal, de kell a picinek is, és akár egy 3 évesnek is.
2012. máj. 11. 16:30
13/16 anonim válasza:
Mármint 9 hónapos. Ez lemaradt.
2012. máj. 11. 16:31
14/16 anonim válasza:
Én csak elkezdtem olvasni és voltak benne számomra hasznos információk. Betartom az evés, játék, alvás sorrendet. 7-kor fürdés és 8-ig mindig elalszik. Nekem fontos, hogy 8-kor elcsendesedjen a lakás, hisz az én idegeim sincsenek kötélből, még akkor sem, ha imádom, szeretem a lányom. Úgyhogy a napirend nem hülyeség. Ja, és 6 hónapos kora óta alussza át az éjszakát.
2012. máj. 11. 16:50
15/16 anonim válasza:
A napirendnek nem is a ráerőltetés a lényege, hanem , hogy igazodjunk a baba igényeihez természetesen. De a könyvben sem erről van szó. Ha a Te "suttogós" ismerőseid ezt állítják, akkor valamit félre olvastak. :)
Nem azt mondtam én sem, hogy óramű pontossággal mindent ugyan abban az időben csinálunk. Csak mindig ugyanaz a sorrend. Egyébként hozzáteszem, ha mindig ugyanaz a sorrend, egy idő után az időpontokban is minimális csúszások lesznek csak. A kisfiam pl minden este 20:45-kor alszik el, hajnali fél 6-kor tejet iszik és fél 9-kor kel.
De mint írtam, a napi rend hiánya nem 6 hónaposan gond, hanem majd később lesz az...
Egy előző válaszoló voltam.
2012. máj. 11. 21:15
16/16 anonim válasza:
Sziasztok!
Nekem 3 gyermekem van és nem olvastam a könyvet. Egyet azonban biztosan tudok: vannak gyerekek, akik "beállnak" egy napirendre, és vannak olyanok, akik sosem lesznek "rendszeresek".
Én mindháromnál próbáltam rendszeres lenni. Az elsővel küszködés volt, annyi napirendje volt, amit én tartottam. A második magától beállt 1 hét múlva, ahogy hazavittük a kórházból. Most itt a 3. baba, újra küzdünk, de csak félsikert értem el.
Röviden: törekedni kell a napirendre, de nem lesz minden baba rendszeres és ez nem feltétlenül a szülőktől vagy a nevelési stílustól függ!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!