Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A suttogó titkai. Mi a vélemén...

A suttogó titkai. Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
Olvastátok ezt a könyvet? (Remélem nem rakják át másik kategóriába, hiszen ide való :))
2012. febr. 10. 19:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem nagyon hasznos dolgok vannak benne. Nyilván nem kell szószerint betartani mindent, amit ír, de egy kezdő szülő számára nagy segítség lehet. Nekem mind a három kötet megvan.
2012. febr. 10. 19:34
 2/17 anonim ***** válasza:
61%

Nem tartom rossz dolognak, amit írnak benne, csak az szomorít el, hogy sokan nem veszik figyelembe, hogy 6 hónapos kor alatt a módszert egyáltalán nem ajánlják...Olvastam olyat, aki a 2 hónaposát "szoktatta" alvásra, hát nem kommentálom, mert kimoderálnák...Sok gyereknél nem jön be, és hál'istennek van olyan anyuka, aki nem bírja elviselni, ha már 3 órája üvölt a gyereke, hanem inkább megnézni, mi baja is lehet. A doktornénink mesélt olyanról, hogy anyuka csinálta a suttogót, a gyerek, aki 5 hónapos volt, 2 héten keresztül masszívan, minden este,órákon át sírt, nem érdekelte, csak simogatta a kezét. Aztán a baba már nem sírt, aludt, igaz utána rohamosan fogyni kezdett. Kiderült, azért sírt, mert éhes volt. Anyuka a módszerrel elhagyta az éjszakai cicizést, és a gyerek éhes maradt, mert nem vette észre, hogy már alig van teje...

Biztos van, akinek bejött, de nekem pl. nem tetszik.

Hát ez az én véleményem, remélem, megint jól lepontoznak a hívők. :)

2012. febr. 10. 19:45
 3/17 anonim ***** válasza:
67%
Nekem mind a három része megvan. Nagyon jónak tartom. Aki kritizálja, olvassa el, odafigyelve. S észre fogja venni, hogy a szerző előtérbe helyezi a gyerek igényét. Mindig hangsúlyozza, hogy a gyerekre figyeljünk, figyeljük a reakcióit, stb. Az anya is fontos nála. S szerintem igaza van, mert ha az anya rossz állapotba kerül, kevésbé tud figyelni a gyerekére. Bár az is igaz, hogy az olvasó szűrje ki, hogy mivel ért egyet, s mivel nem. Mert nincs két egyforma ember, eset. Én sem értettem egyet minden tanácsával. De nagyon sokat segített.
2012. febr. 10. 19:53
 4/17 anonim ***** válasza:
34%

Nem tartom rossznak, mert valakinél bejön, valakinél nem. Tehát nem mondható rá 100%-ban, hogy "rossz" iromány.

Nekem az első 3 hétben "unaloműzőnek" jó volt. Azóta pedig a kukában kötött ki.

2012. febr. 10. 20:03
 5/17 anonim ***** válasza:
78%

Szeretem.

Aki azt hiszi,hogy arról szól,hogy hagyjuk sírni a gyereket,az javaslom olvassa el :) az nem a suttogó hibája,hogy van olyan anyuka aki idióta,és hagyja éhezni a gyerekét...a Suttogó azt írja,hogy SOHA,SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM HAGYHATOD SÍRNI A GYEREKED,MERT ELVESZTED A BIZALMÁT!

Én alkalmazom,és amint sír a gyerekem rögtön kikapom a kiságyból és megvigasztalom.

2012. febr. 10. 20:43
 6/17 anonim ***** válasza:
Én nem olvastam,csak hallottam róla.Igazából 1 könyvet olvastam a neveléssel kapcsolatban,érdekességből R.Jenő pszihologus Szülők könyve címűt. De a fiam úgy próbálom nevelni,ahogyan neki,jó ösztönösen,és ha kapok egy-két jó tanácsot ami tényleg használható kipróbálom,de nem ragaszkodom semmilyen nevelési elvhez,csupán annyihoz,hogy szeretem,figyelek rá,ölelgetem,puszilgatom,rá szólok ha kell,6 hónaposan megtanítottam aludni azóta mindenkinek jobb,egyre önállóbb,képes egyedül is eljátszani,később majd felállítok szabályokat,korlátokat,és mindenképp az lesz a legfontosabb,hogy bízzon bennem,és hogy következetes legyek.
2012. febr. 10. 20:48
 7/17 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon sokat segített az elején,sok hasznos dolgot vettem belőle!természetesen nem kell mindent betűről-betűre betartani de nekem pl a 4É módszer nagyon bejött!nekem is jó volt mert tényleg nem csapott össze a hullám a fejem felett és a babámnak is jó volt mert egy biztonságérzetet adott neki mert tudta hogy mi után mi következik mivel már szinte az elejétől kialakult egy napirend!Persza ahogy nőt ez változott de mindíg nagyából ugyanúgy történtek a dolgok és ő ezt megszokta!
2012. febr. 10. 21:11
 8/17 anonim ***** válasza:
amikor terhes voltam, akkor nagyon jó könyvnek tartottam. Aztán megszületett a lányom és rájöttem, hogy nálunk nem sokat ér. A susog-ütögettől csak még jobban sírt. Eleinte 2 óranként evett, sehogy se jött ki az alvással a ciklus. Most délelőtt csak fél órát alszik, de hamarabb kell fel mint az evesidő. Délben evés után viszont alszik 3-4 órát. Eléggé nehezemre esett, hogy elfelejtsem amit benne olvastam és próbáljak a saját megérzésemre hagyatkozni. Utólag már sajnálom, hogy elolvastam, pedig még én is ajánlottam egy anyukának
2012. febr. 10. 21:26
 9/17 anonim ***** válasza:

Kezdő anyukáknak nagyon ajánlom, mert sok hasznos, részletes tanács van benne, nekem javarészt beváltak. Viszont nem szabad elsiklani a tény fölött, hogy ezt a könyvet amerikai nő írta elsősorban amerikai nők számára. Ha ezt figyelembe veszed (pl. a szoptatás - tápszerezés téma kapcsán), és nem alkalmazol minden módszert kritika nélkül, mindenáron, hanem a saját babád igényeihez, személyiségéhez igazítva, úgy nagyon hasznos olvasmány lehet.

Sírni hagyásról természetesen szó sincs a könyvben, ellenkezőleg, az ilyen módszert kifejezetten elutasítja az írónő.

2012. febr. 10. 23:08
 10/17 anonim ***** válasza:
A 4É módszer ami segít....! Nekem bevált és a gyerekem egy kisangyal :D
2012. febr. 11. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!