Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A suttogó titkai. Mi a vélemén...

A suttogó titkai. Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
Olvastátok ezt a könyvet? (Remélem nem rakják át másik kategóriába, hiszen ide való :))
2012. febr. 10. 19:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mi az a 4 É módszer? csak kíváncsiságból,nekem nem kis angyal a fiam,inkább olyan mindent megnézek leszek,ledöntök és tudom,hogy anya azt mondja nem szabad mosolygom egyet és tovább csinálom típus,persze,egyre önállóbb,aranyos,kiegyensúlyozott,egyedül alszik meg ilyenek..
2012. febr. 12. 10:51
 12/17 A kérdező kommentje:
Legyél vele következetes és határozott. Most feszegeti a határait, hogy meddig mehet el. Amint látja, hogy pl. ledöntött valamit és nem jár utána semmi következmény, akkor ugyan úgy fojtatja.
2012. febr. 12. 11:01
 13/17 A kérdező kommentje:

A 4É pedig sorrendben: Étkezés, Ébrenlét, Édes álom, Én

(Vannak benne ellentmondások, pl, hogy igény szerinti szoptatást csak újszülötteknél eleinte ajánlja és inkább a cumisüvegből a lefejt tejet javasolja. A Magyar Védőnők Egyesülete ennek az ellentétét mondja, hogy ameddig csak lehet szopizzon a baba és igény szerinti szoptatás javasol. Amint kiegészítik tápszerrel az etetést, az anya teje csökkenni kezd vagy elapad.

Szóval én sem értek mindennel egyet.

2012. febr. 12. 11:04
 14/17 A kérdező kommentje:
Bocsánat! Igény szerinti szoptatást csak KORASZÜLÖTTEKnél javasolja.
2012. febr. 12. 11:04
 15/17 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ,ja igen következetes és határozott vagyok,de nagyon kitartó :D
2012. febr. 12. 11:18
 16/17 anonim ***** válasza:
37%

A Suttogó "titkai"

"Túl vagyok azon, hogy bosszankodjam Tracy Hoggon, hiszen elismerem, valós, létező igényeket elégít ki könyvével. Azt azonban nem szeretném, ha elterjedne a köztudatban, amit hirdet, hogy tudniillik a gyereknek észrevétlennek kell lennie."

Ranschburg Jenő szerint A Suttogó titkai olyan szülőknek szól, akik gyerekük születése után is ugyanúgy akarják folytatni életüket, ahogyan előtte éltek. A javasolt módszerek célja, hogy a gyerek ezt a lehető legkevésbé zavarja meg. Ez ellentétes a gyerek veleszületett, alapvető igényeivel, ugyanis az az egészséges, ha észreveteti magát, ha el tudja érni, hogy kielégítsék igényeit. A szülő jól teszi, ha ezt NEM akarja kinevelni belőle!

2012. márc. 3. 22:17
 17/17 anonim ***** válasza:
46%
Kedves utolsó, a módszert az általam egyébként tisztelt R.Jenő félreérti, ha azt gondolja, hogy az nem helyezi előtérbe a baba igényeit. Pont hogy arról szól az egész történet. (Megkockáztatom: még az is a baba igénye, hogy ne agyonstrapált, kialvatlan,idegbeteg, hanem kiegyensúlyozott anyukája legyen.)
2012. okt. 10. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!