Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Korán bölcsibe? Jó lenne ez...

Korán bölcsibe? Jó lenne ez nekünk?

Figyelt kérdés

Az elmúlt időben csak azt hallom az anyukáktól, akikkel együtt vagyunk (játszó, foglalkozások, etc..), hogy beíratták a gyerekeket bölcsibe.

A lányom 10 hónapos és a többi csemete sincs még 1 éves.

Szerintetek van értelme korán beíratni?

Tegyem meg én is és mennyek vissza dolgozni? Visszavárnak egyébként.

2012. máj. 9. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudom, most nem leszek "jófej", de leírom azt ami először megjelent a fejemben.

Ez a TE kislányos, a Te életed. Ne az itteni válaszok hozzák meg a "megoldást", mert lehet olyan aki javasolja, más szerint meg korai. A Te személyes életed adja meg a választ. (Ez csak jótanács!!)

Bírná a kislányod? Valóban szükséged van a bölcsire? Tényleg vissza akarsz (kell) menni dolgozni? -ezek a fő kérdések, hogy ne legyek azért én se "passzív" :)

2012. máj. 9. 20:51
 2/7 anonim ***** válasza:

Ezt csak te és a férjed tudhatja,nem az itt válaszolókra kell hallgatni,és ne Ők döntsenek helyetted, a másik ítélkezni sincs joga senkinek semmivel kapcsolatban.

Felnőtt nő vagy el tudod dönteni.

Kisfiam 16,5 hónaposan megy a bölcsibe,mert férjem dolgozik,én megyek gyakorlatra.Úgy gondolom nem lesz probléma szereti a gyerekeket a társaságot,emlékszem kis öcsém is szerette a bölcsit rengeteget fejlődött.Mi döntöttük el a férjemmel baromira nem érdekel hogy az anyósom ellenzi,vagy a szomszéd vagy itt bárki ellenzi,aki nem ismer,nem tudja az életemet nem az én "cipőmben" jár az ne ítélkezzen,és ne mondja meg mit csináljak.

2012. máj. 9. 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:

mindenféleképpen iratkozzatok fel. nem kell ahhoz korán visszamenned dolgozni, hogy bölcsibe kelljen adnod.

pl. a te gyereked majd szeptembertől mehet oviba, viszont ha jól számolom akkor július körül tölti a 3 évet. na most vagy otthon maradsz még 2-3 hónapot a szülinapja után, vagy március körül elkezdtek járni bölcsibe és mehetsz vissza időben...

de ezt csak akkor tudod megtenni sok helyen ha a baba születésekor feliratkozol mert nincs hely és nagyon sokan szeretnének bekerülni mivel a gyesből lehetetlen megélni, még az éhhalálhoz is kevés :/

2012. máj. 9. 21:17
 4/7 Kései Sirató ***** válasza:

A gyerek szempontjából jobb, ha otthon vagy vele, de a bölcsinek is vannak előnyei, 2 éveskorig várnék, ha csak nincs valami nyomós indok (pl . lakáshitel).

Ha dolgozol, este fáradtabb leszel, nem tudsz úgy foglalkozni vele és a háztartással, mit így. Neked kell eldöntened, hiszen valamit valamiért teszel.

2012. máj. 9. 22:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Beíratni mindenképpen érdemes. Adódhat bármilyen váratlan helyzet. Legfeljebb nem viszed.

Nálunk annyira kevés a férőhely, hogy pár hónaposan várólistára kell tetetni ahhoz, hogy 2 évesen bekerülhessen.

2012. máj. 9. 22:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Nincs semmi okom arra, hogy visszatérjek idő előtt (2 év) dolgozni. Nincs hitel, szerencsére (jelenleg) jól élünk.

Többieknél sincs nagy kényszer rá (nincs hitelünk), de valamiért most bölcsöde lázban ég a "banda".

Igazából attól félek, hogy nem tudok majd gyerektársaságot biztosítani a lányomnak. Oké.. játszótér.. de nehezen nyílok meg!

2012. máj. 10. 12:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Figyelj, az, hogy a "banda bölcsi lázban ég", az miért lényeges?:)

A gyerektársaság jön magától, az én 3 évesem is már "ismerkedik" a játszin , de nála kisebbek is simán. Én se vagyok egy könnyen megnyíló anyuka, és nem volt bölcsis a fiam.

De ez csak magánvélemény.

2012. máj. 10. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!