Korán bölcsibe? Jó lenne ez nekünk?
Az elmúlt időben csak azt hallom az anyukáktól, akikkel együtt vagyunk (játszó, foglalkozások, etc..), hogy beíratták a gyerekeket bölcsibe.
A lányom 10 hónapos és a többi csemete sincs még 1 éves.
Szerintetek van értelme korán beíratni?
Tegyem meg én is és mennyek vissza dolgozni? Visszavárnak egyébként.
Szia!
Tudom, most nem leszek "jófej", de leírom azt ami először megjelent a fejemben.
Ez a TE kislányos, a Te életed. Ne az itteni válaszok hozzák meg a "megoldást", mert lehet olyan aki javasolja, más szerint meg korai. A Te személyes életed adja meg a választ. (Ez csak jótanács!!)
Bírná a kislányod? Valóban szükséged van a bölcsire? Tényleg vissza akarsz (kell) menni dolgozni? -ezek a fő kérdések, hogy ne legyek azért én se "passzív" :)
Ezt csak te és a férjed tudhatja,nem az itt válaszolókra kell hallgatni,és ne Ők döntsenek helyetted, a másik ítélkezni sincs joga senkinek semmivel kapcsolatban.
Felnőtt nő vagy el tudod dönteni.
Kisfiam 16,5 hónaposan megy a bölcsibe,mert férjem dolgozik,én megyek gyakorlatra.Úgy gondolom nem lesz probléma szereti a gyerekeket a társaságot,emlékszem kis öcsém is szerette a bölcsit rengeteget fejlődött.Mi döntöttük el a férjemmel baromira nem érdekel hogy az anyósom ellenzi,vagy a szomszéd vagy itt bárki ellenzi,aki nem ismer,nem tudja az életemet nem az én "cipőmben" jár az ne ítélkezzen,és ne mondja meg mit csináljak.
mindenféleképpen iratkozzatok fel. nem kell ahhoz korán visszamenned dolgozni, hogy bölcsibe kelljen adnod.
pl. a te gyereked majd szeptembertől mehet oviba, viszont ha jól számolom akkor július körül tölti a 3 évet. na most vagy otthon maradsz még 2-3 hónapot a szülinapja után, vagy március körül elkezdtek járni bölcsibe és mehetsz vissza időben...
de ezt csak akkor tudod megtenni sok helyen ha a baba születésekor feliratkozol mert nincs hely és nagyon sokan szeretnének bekerülni mivel a gyesből lehetetlen megélni, még az éhhalálhoz is kevés :/
A gyerek szempontjából jobb, ha otthon vagy vele, de a bölcsinek is vannak előnyei, 2 éveskorig várnék, ha csak nincs valami nyomós indok (pl . lakáshitel).
Ha dolgozol, este fáradtabb leszel, nem tudsz úgy foglalkozni vele és a háztartással, mit így. Neked kell eldöntened, hiszen valamit valamiért teszel.
Beíratni mindenképpen érdemes. Adódhat bármilyen váratlan helyzet. Legfeljebb nem viszed.
Nálunk annyira kevés a férőhely, hogy pár hónaposan várólistára kell tetetni ahhoz, hogy 2 évesen bekerülhessen.
Nincs semmi okom arra, hogy visszatérjek idő előtt (2 év) dolgozni. Nincs hitel, szerencsére (jelenleg) jól élünk.
Többieknél sincs nagy kényszer rá (nincs hitelünk), de valamiért most bölcsöde lázban ég a "banda".
Igazából attól félek, hogy nem tudok majd gyerektársaságot biztosítani a lányomnak. Oké.. játszótér.. de nehezen nyílok meg!
Figyelj, az, hogy a "banda bölcsi lázban ég", az miért lényeges?:)
A gyerektársaság jön magától, az én 3 évesem is már "ismerkedik" a játszin , de nála kisebbek is simán. Én se vagyok egy könnyen megnyíló anyuka, és nem volt bölcsis a fiam.
De ez csak magánvélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!