Ekcémás babák anyukái! Kinél mikor és hogyan jelentkeztek tünetek? És hogy alakult utána a pici bőre?
Nálunk már elég hamar, csecsemőkorában voltak a testén elszórtan száraz foltok, amik egy idő után kipirosodtak. Gondos testápolás után enyhültek a tünetek (néha elocomos kenőcsöt kellett használni). Kétévesen voltunk kivizsgáláson (addig hébe-hóba előjöttek a tünetek, illetve a tejtermékeket csak nagyon későn és óvatosan vezettem be, tojást se sokat kapott): vérvétel, bőrteszt, mind negatív. Azóta is hajlamos rá, de nem vészes. Már hajlok arra, hogy ez egyszerűen hajlam nála, és nem fogjuk az okát soha kideríteni.
Viszont: nemrég átesett egy vírusfertőzésen, aminek a kísérő tünetei vörös kiütések voltak. Az első doki (bőrgyógyász!!!) simán felírta a szteroidos krémet, ami csak rontott a helyzetén, pár nap múlva vittem tovább, ahol kapott cinkes krémet. Egy hét alatt lehúzta. Vidd másik dokihoz, ha teheted, gyermek-szakorvoshoz
6 hónapos volt amikor a lába szárán és a két combján megláttam a nagy foltokat.Elvittem a dokihoz megerősített,hogy ekcéma és valamilyen gyógyszertári kenőcsöt adott,avval kentem naponta többször is.Amit viszont kihangsúlyozott az az volt,hogy csakis olajos fürdetővel fürödhet,mert száraz amugy is a bőre és ettől az ekcémája jobban kijöhet.
Azóta csak azt használom és az ég világon semmi baja.Nem jött ki azóta sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!