Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki mikor váltott át főzelékről...

Ki mikor váltott át főzelékről, püréről darabosabb ételekre?

Figyelt kérdés
A hozzátáplálás megkezdésétől számítva kb. mikor? Vagy mikor célszerű? És hogyan?
2012. máj. 7. 23:03
 1/6 anonim ***** válasza:
kb. 8 hónaposan, bulátával. Hozzátáplálást 5 hónaposan kezdtem, de nem igazán fogadta el fiam a pépeket/kanalat.
2012. máj. 7. 23:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 6 hónaposan adtam neki először kölesgolyót. Aztán kb. 7

hónaposan kikapott a gyerek a kezemből egy darab kenyérhéjat, és elkezdte csócsálni egyetlen fog nélkül. Na onnantól kezdve egyáltalán nem turmixoltam, csak összetörtem a kajáját apróbbra, a husikat meg például felaprítottam késsel.

2012. máj. 7. 23:21
 3/6 anonim ***** válasza:
11 hnaposan. Előtte sokszor próbáltuk, de öklendezett tőle. Aztán 11 hónaposan elkezdett nem enni, 2 hétig szinte alig evett. Aztán elkezdte azt enni, amit mi. Anélkül, hogy akár villával összetörtem volna neki.
2012. máj. 8. 06:43
 4/6 anonim ***** válasza:
1-2 hét múlva érdemes szoktatni agyonfőtt pici répa, almadarabbal, banánnal, héj nélküli borsóval. Így nem írsz majd ki kérdést hogy csak a pürét fogadja el, mi legyen? :)
2012. máj. 8. 07:24
 5/6 anonim ***** válasza:

7,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, akkor, amikor felült. Első alkalomtól fogva darabos kaját kapott, az etetőszék tálcájáról ő maga szedegette fel és tette a szájába, kiskanalas dolgokat bő 10 hónapos koráig el sem fogadott.

Nagyon ajánlom az igény szerinti hozzátáplálást, nézz utána a gugliban, nekünk tökéletesen bevált! Most 2 éves a fiam.

2012. máj. 8. 08:27
 6/6 anonim ***** válasza:
5 hósan kezdtük a hozzátáplálást. 6 hósan már csak össze törtem az ételt villával. 7 hósan kenyér belét kb. kisújj körömnyi nagyságokat evett felvágottal.
2012. máj. 8. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!