Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem értjük a párommal, hogy...

Nem értjük a párommal, hogy lassan 10 éve miért nem jön a baba?

Figyelt kérdés
Én egy 27éves nő v.ok.Idestova10éve élek a párommal.Nagyon régóta próbálkozunk a babával.Én többször is voltam már nőgyógyásznál,ott azt mondták velem nincs semmigond,nem észleltek semmi rendelleneset.Nemtudom,hogy a páromat holtudnák kivizsgálni?Mi van ha vele van v.mi gond?Egyáltalán nem is védekezünk,és nagyon szeretnénk babát.Mi lehet a hiba?Köszönöm a válaszokat előre is!

2012. máj. 7. 16:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
67%
Nem akarlak elszomorítani, de annyi olyat hallani hogy egyszerűen nem jön össze a párnak a baba, majd miután szétváltak és mindkét fél mással jött össze, nagyon hamar megfogant a baba.Szerintem van olyan hogy egyszerűen biológiailag nem illik össze két ember. Ezzel nem akarom azt mondani hogy szakítsatok, ne értsd félre, de lehet hogy nektek orvosi beavatkozásra lesz szükségetek, de azt sem értem a párod miért nem volt még kivizsgáláson?
2012. máj. 7. 17:02
 2/14 anonim ***** válasza:
56%

Párod miért nem megy el orvoshoz???

Az esetek legnagyobb részében a férfiakkal van a gond, pl herevisszér, kevés sperma és társai.

2012. máj. 7. 17:10
 3/14 A kérdező kommentje:
Ő elmenne csak nem tudja,hogy melyik orvos szakterülete a férfiak kivizsgálása.Gondolom a nőgyógyászatra csaknem mehet!!!köszönjük!
2012. máj. 7. 17:24
 4/14 anonim ***** válasza:
62%
Ha még ennek sem jártatok utána akkor mégsem szeretnétek annyira babát. Én már az első év után mentem volna férjemmel együtt. Simán megkérdezheted a nőgyógyászodat is mi a teendő hova kell menni.
2012. máj. 7. 17:27
 5/14 anonim ***** válasza:
74%
Ne adjátok fel!Nekünk 13 év után jött össze,egyikünknek sem volt baja,mégis így alakult.Mi már abszolút letettünk róla és láss csodát,bent szunyókál a szobában a 8 hónapos fiúnk:))
2012. máj. 7. 17:36
 6/14 anonim ***** válasza:
64%

10 év alatt párodnak nem sikerült megtudnia, hogy hova kéne mennie, milyen orvoshoz?

Egyébként sokszor a nőgyógyász is tud tanácsot adni, h milyen vizsgálatra, hova kéne párodnak elmennie, ha esetleg olyan a kapcsolat a dokival, (főleg, h a te eredményeid rendben vannak) talán konkrétan ajánlhatna is valakit.

A kivizsgálást pedig azért kellett volna egyszerre elindítani, h pontosan átlássátok a helyzetet és kihagyjátok a felesleges köröket, gyorsan célirányos kezelést kapott volna valamelyikőtök.

Remélem sikerrel jártok!

Minden jót!

2012. máj. 7. 17:38
 7/14 anonim ***** válasza:
79%

A párodnak elsőként urológushoz kell elmennie. Ő majd megmondja, mi a további teendő, hova lehet menni spermavizsgálatra.

Ha ő azt mondja, minden oké - tehát pl. nincs herevisszér - és tényleg komolyan akartok babát, keressetek fel egy meddőségi központot. Ott minden szükséges vizsgálatot elvégeznek a párodnak és neked is. S ha tényleg szervi dolgok miatt nem jött eddig a baba, meg is van a megoldás.

2012. máj. 7. 17:40
 8/14 anonim ***** válasza:
69%
Nekünk a nőgyágyász adott beutalót andrológushoz. Amúgy egy sima nőgyógyász kevés ehhez, meddőségi központot keressetek fel. Milyen vizsgálatok voltak eddig nálad? Hormonok, hsg, esetleg laparoszkópia, hiszteroszkópia? Inszemináció vagy lombik volt? 10 év alatt már ennél többet kellene tenni, mint várni! Mi kb. 9 hónap után mentünk meddőségibe (előtte nőgyógyásznál voltam, mert hónapokig nem volt peteérésem). Végül 3 év után spontán teherbeestem (hogy előtte miért nem vagy akkor miért sikerült azt nem tudom), most már a szülést várom, mert múlt héten kellett volna. Sok sikert és kitartást nektek!
2012. máj. 7. 17:47
 9/14 anonim ***** válasza:
83%

én is az urulógust akartam javasolni

bár nem értem miért vártatok ennyi évet , korábban elkellett volna menni kivizsgálásra..

2012. máj. 7. 17:56
 10/14 A kérdező kommentje:
Ő egy kicsit szégyellös,pedig már35éves,én mennék,de2ön áll a dolog,nem?ÉS IGENIS MINDa2en nagyon szeretnénk a picit és én többször jártam nőgyógyásznál,rajta áll csak.Pedig én semértem mit kell ezen szégyellősködni,enny idősen.?
2012. máj. 7. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!