Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hetes volt a babátok,...

Hány hetes volt a babátok, amikor már nem csak aludt és evett?

Figyelt kérdés
Nekem még csak 3 hetes, cicin alszik el és nem tudom, hogy ébresztgessem-e már néha, hogy legyen fel és nézelődjön egy kicsit. Vagy majd magától tudja mikor jön el az idő és nem fog elaludni?
2012. máj. 7. 13:14
 1/9 anonim ***** válasza:

Második lányomon szoktam poénkodni: "3 hónaposan ébredt fel először" :) :)

Első lányom 6-7 hetesen már nézelődött.

3 hetes babák jó esetben egész nap alszanak. Ne ébreszd fel, hagyd békén.

2012. máj. 7. 13:17
 2/9 anonim ***** válasza:
3 napos :) Én kisfiam sosem volt egy eszik-alszik baba. Sokat kellett ringatni, simizni, "szórakoztatni", tudom ez hülyén hangzik, de ő többet volt ébren már párnaposan is, mint amennyit aludt.
2012. máj. 7. 13:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Kicsit irigyellek emiatt a "gond" miatt, mert kislányom épp fordítottja volt ennek. Alig aludt, állandóan fent volt, én meg szétaggódtam magam, hogy egy ilyen kicsi babának sokat kellene aludni és ennie, ehelyett az én lányom meg állandóan fent volt!

Szerintem babád tök normális "kategória", nekem alapvetően épp az lenne természetes, ha enne és aludna. Még nagyon pici, csak 3 hetes a babád, neki szerintem ilyenkor még ez a jó.

Ha szépen fejlődik hétről-hétre, akkor ne aggódj.

Unokaöcsém is egy evő-alvó baba volt, aztán ahogy teltek a hónapok egyre többet volt fent. 3-4 hónaposan már lehetett vele játszani, akkor már sokkal többet bírt ki ébren. Az én lányom meg olyan 3 hónapos korára lett csak jó evő-alvó. Most amúgy másfél-2 évesek és mindketten makk egészséges, okos gyerkőcök alvástól függetlenül is.

2012. máj. 7. 13:21
 4/9 anonim válasza:

AZ mi törpénk kb 3 hónapos korától kezdett jobban érdeklődni a külvilág iránt! (mi kora babák voltunk)

Minden gyerek más , és természetesen majd magától is fog érdeklődni!

Ja és élvez ki amíg alszik már nem lesz sokáig nyugtod!! : )

mi 10 hónaposak vagyunk és egész nap mászik és pakol! : )

2012. máj. 7. 13:24
 5/9 anonim ***** válasza:

ez babafüggő. az enyém 2 hetesen már a keljfeljancsit pofozgatta, a forgólyát nézegette, 5 hetesen fordult.

hagyd a saját ütemében fejlődni. állits be napirendet-evés,fürdés,esti fektetés reggeli ébredés-de a napi fentlétet egyelőre ne akard szabályozni.

2012. máj. 7. 13:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Amikor megszületett :) nem volt soha egy alvósbaba
2012. máj. 7. 13:46
 7/9 anonim ***** válasza:
A fiam 2 hónapos kora után jóval, a lányom alig 5 hetes korától aktívabb, ne ébreszd fel a világért sem!
2012. máj. 7. 14:11
 8/9 anonim ***** válasza:
8 hetig csak evett meg aludt, szo szerint, mindent beleszamitva eves, furdes, peluscsere volt fent max 4 orat, mar kezdtem aggodni hogy mi van vele, mara 6 honapos 13 orat alszik osszesen egesz nap, ebbol 11 ejjel, addig orulj amig alszik, es pihenj sokat
2012. máj. 7. 14:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem sem gond, nem minden baba egyforma, nem olvasnak szakkönyveket :)

Kb. 4-5 hetes korától van fenn egyre többet, és igényli hogy foglalkozzunk vele. Kb. azóta a fejét is tudja tartani (védőnő mondta, hogy 3 hónaposan kéne ezt), mostmár ha ébren van és akkor teszem hasra, felemeli a fejét és nézelődik. Na meg ha módja van rá, iszonyúan nyomja magát a lábaival. Igényli a foglalkozást, beszélgetni kell vele, nevet, próbál hangokat kiadni ő is, és néha sikerül csettintenie is a nyelvével.

7 hetes Kisfiú anyukája

2012. máj. 7. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!