Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Cicin elalvó babák anyukái!...

Cicin elalvó babák anyukái! Hogyan aludt el a babátok, amikor elfogyott a tej?

Figyelt kérdés

Kislányom 8 hónapos lesz, egyre kevesebb a tejem. Azokra a étkezésekre, ahol szerintem fontos a nagyobb mennyiség (ébredés után és esti elalvás előtt) már tápszert kap. Az összes többire (éjszaka 1-2 alkalommal, napközbeni alvásokhoz) marad az anyatej, de ez már nem igazi mennyiség. Kortyolgat, de szerintem nem sok, inkább szomjoltás lehet. Napközben ha álmos már, amint cicire teszem, azonnal elalszik. Hogyan lesz ez, ha nem lesz már tejem? Korábban sikerült rászoktatnom, hogy magától aludjon el napközben, azóta viszont tud ülni, állni, és nem marad már meg fekve.

És éjszaka? Ha felébred, sokszor csak cumizik rajtam, és visszaalszik. Hogyan alakítsam, hogy ne okozzon gondot a tej hiánya? Szoktassam már most le esetleg az éjszakai szopiról? Ja, játszócumija nincs, nem fogadja el.

Köszönöm mindenkinek!

2012. ápr. 18. 09:48
 1/9 anonim ***** válasza:

nekem 2,5 éves múlt, amikor leszoktattam a szopiztásról, azelőtt az utolsó fázis az volt, hogy elalváshoz, felkeléshez kérte, kapta, délután, éjszaka is.

Azóta a délutáni alvás nem megy nekünk, nem akar aludni délután, még rá kell beszélnem, rászoktatnom. Az esti elalvás úgy megy, hogy mellé fekszem, mesélek, utánna megfogom a kezét és elalszik, vagy oldalról ráfekszik a mellkasomra, és úgy alszik el. Aztán rágördítem az ágyra. Ha felkel, megfogom a kezét, vagy ráfekszik a mellkasomra, vagy végső esetben kézbe veszem, és a vállamra hajtja a fejét, és visszaalszik.

2012. ápr. 18. 09:58
 2/9 anonim ***** válasza:

Bocsi, ez engem is érdekelne!

Amíg nem volt fogacskánk, cumival át tudtam vágni, de mióta fogas baba, nem cumizik egyáltalán.

2012. ápr. 18. 10:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Még kicsi, majd elhagyja magától. Az én gyerekeim 1 éves kor környékén hagyták el. Egyébként nem baj, ha nincs benne tej, a pár csepp is megnyugtatja.
2012. ápr. 18. 10:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát, én azért nem cumiztatnám a majdnem üres mellemen, már csak azért sem, mert olyankor összeszorított ínyekkel "rág", és az egyik mellbimbóm már így is nagyon száraz, hiába kenem. Fájdalmat okoz.
2012. ápr. 18. 10:58
 5/9 A kérdező kommentje:

Azóta még kevesebb a tej, szinte nulla. A napközbeni alvás még mindig csak cicivel megy, de már nem akarom. Éjszaka ha felkel, kap tápszert, de nappal nem megoldás, mert a fő étkezésekre eltelítené.

Próbáltam már vizet adni, de nem ment. Ringatni, nem ment. A cicimet cumizva fél perc alatt elaludt...

Mit tegyek?

2012. máj. 2. 08:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Üres cici nem érdekli? Csak a cumit próbálhatod szerintem...nem lesz baja tőle, ne aggódj, hátha elfogadja, ha elkezded ciciztetni kicsit, és kicseréled cumira közben...
2012. máj. 2. 13:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha összeszorított ínnyel rág, akkor rá kell szólni, hogy ez fáj. Nem jön a foga? Egyébként nem szokták rágni a cicit, mert úgy eleve nem is jön belőle a tej.

Cumira ennyi idősen már nem fogod tudni rászoktatni, ha eddig nem kellett neki.

Én változatlanul azt mondom, hogy ki fogja nőni, csak a rágást ne engedd.

2012. máj. 2. 14:33
 8/9 A kérdező kommentje:

Igen, a cumi nem fog menni, bár azt nem is akarom, de nem is tud mit kezdeni vele.

Hát, egyelőre maradunk így. Fő étkezése már nincs anyatejes, az a kevés meg elég neki elalváshoz is. Aztán hátha ő un rá hamarabb. Szerencsére most nem fáj, ez addig volt jellemző, amíg éjszaka félálmában cicizett, pár napja ha felébredt, tápszert adtam. Jobban is aludt utána. Szóval amúgy kevés lenne már csak éhség csillapítására.

2012. máj. 2. 21:48
 9/9 A kérdező kommentje:

Anyák napja óta nem szopizik. Fokozatosan álltunk le. Először éjszakára, ha éjszaka felébredt tápszert kapott. Akkortól már csak 1-szer ébredt éjjel.

Majd amikor teljesen leálltunk, a napközbeni alvás előtt is. Pár napig tartott ez, akkor megszokta, hogy nem az én mellem van a szájában, viszont tejecske jött. (még ha mű-tej is. ;-) )

Majd teát kap azóta napközben az elalváshoz. Besötétítünk, ölembe veszem, iszik egy kis teát. Vagy elalszik azon, vagy kiköpi és jön az ölembe, én pedig átrakom az ágyába, szépen elalszik.

Saját szobát kapott, és mióta nem szopizik, átaludja az éjszakát is! :-D

2012. máj. 16. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!