Mért alszik ilyen nyugtalanul?
Egyes esetekben ennyi idős korban megindulhat a fogzás.
Nálunk is így volt de végül csak 8 hónaposan bújt ki az első fogunk.Számára ez most egy ismeretlen érzés és kellemtelen is ez okozza a leírt dolgokat.
Vagy a hidegfrontot érzi az én fiam 1,5 éves koráig így reagált az időjárás változásra
Újabb mozgásfejlődési szakasz is okozhatja. Pl új mozgásformát gyakorol, mászni , kúszni fog, stb. Ilyenkor is nyugtalanabbak, mintha még álmukban is azt méregetnék, "meddig kell nyújtózkodni, hogy elérjem azt a játékot?":)
Figyelj, az én kisfiam 16 hónapos lesz pár nap múlva, most is előfordul gyakran, hogy nyugtalanul alszik, hogy felébred éjjel, és ez így megy 3 hónapos kora óta. Mindig ráfogjuk valamire, de biztosat sosem tudunk, még utólag sem.
Sok minden lehet, de hidd el, hogy idővel észre sem fogos venni. Pedig bőven lesz ilyen, és én sem vagyok sokkal előrébb mnt Te, nekem 11 hónapos a kisfiam, de a fogzással kezdődik az ébredés, ha kicsit jobban kezd el aludni akkor jön egy új mozgásforma, aztán megint fogzik, aztán megint mozgásformát tanul, aztán szeparációs szorongás miatt alhat rosszabbul, aztán megint fogzik, aztán megint mozgást tanul...sosincs vége:-) Illetve majd olyan 3-4 éves kor körül. Addig meg találgathatunk, végül is mindegy miért nem alszik, a lényeg, hogy nem alszik. Ki kell bírni, ki kell bekkelni, túl kell élni. Ha ringatni kell akkor ringatni kell, ha énekelni kell neki akkor azt kell csinálni. Amikor fiam fogzik csak úgy hajlandó elaludni ha az ölemben van, kicsit ringatom, és énekelek neki. Ha nem fogzik akkor imán a kiságyában, ha már bújik az ölembe akkor tudom,hogy jön a fog, és jön a véget nem érő dudolás, ringatás, még akkor is ha majd bepisilek, ég akkor is ha majd éhen halok. Szóval kitartás:-)
Egyébként szerintem is elindult a foga, majd hamarosan kicsit jobb lesz, addig is adj neki rágókát, rongyot, dologélt, dentinoxot, később ha bedurvul akkor jhet a gyógyszertári lötty.
Kitartást kívánok:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!