Miért alszik mostanában nyugtalanul 6hós kislányom?
Régebben,-pár hete -még tök nyugi volt az éjjel,de mostanában forgolódik,és sokszor kéri a cumiját...Nyekereg,cumi bedug és alszik.mondjuk ilyenkor nem ébred fel,csak nyöszörög,de amint megkapja a cumiját elhallgat.
Napközben is más lett az alvása.3x 40perc(eddig d.előtt 40.perc,délután 2-3óra volt),délután is 40perc után felébred,játszani akar,de max 1óra múlva elkezd nyűglődni és ilyenkor olyan nehéz vissza altatni,pedig baromi fáradt...Mitől lehet,fog???vagy mi más??
Napirend változás, fogzás, mozgásfejlődés, lappangó betegség...
Sok mindentől lehet. Leginkább a fogak tudják megviselni a kicsiket, és a mozgásfejlődés egy-egy szakaszánál is van, hogy rosszabbul alszanak, mert álmukban "dolgozzák fel" az eseményeket.
Szia!
Nagy valószínűséggel a fog tehet róla.
Illetőleg ha valamilyen mérföldkőhöz ér a baba, például felülés, felállás, gügyögés felváltása bababeszéddel, akkor is aludhat nyugtalanabbul, no meg ha valami új dologgal találkozik, esetleg megváltozik a napirendje. De szerintem ez leginkább a fog, nálunk jól bevált a chamomilla vulgaris ch15 homeopátiás gyógyszer.
Egyébként a 40 perces alvásokkal állítólag vigyázni kell mert hozzászokik a baba és utána nem fog többet aludni, de ezt csak olvastam.
Én lányom is hat hósan kezdte ugyanezt és tart már lassan 3 hete. A fogára/mozgásfejlődésre gyanakszom én is, mint ahogy ezt előttem írták. Éjszaka sokszor ébred, de cumival azonnal visszaalszik (előtte átaludta az éjszakát), nappal is sokszor nehezebben alszik el.
Ajánlom ezt a cikket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!