Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg olyan veszélyesek a...

Tényleg olyan veszélyesek a szójaalapú tápszerek?

Figyelt kérdés
Kisfiam tejérzékeny lett és Milupa Som tápszert írt fel neki a doki, ami ugye szójaalapú, de néhány helyen azt olvastam, hogy nem jók a szójaalapú tápszerek. Mennyire igaz ez?
2012. máj. 2. 10:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy jó vagy nem jó, a gyerekeim nem voltak tápszeresek, viszont mindkettő a tejfehérjére és a szójára egyszerre volt allergiás. Gondolom ezért.
2012. máj. 2. 10:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha a gyerek allergiás a szójára. De a doki tudja, mit ír fel.
2012. máj. 2. 10:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Gyakran előfordul keresztallergia tej-szójára, természetesen a szójára később jön ki. A másik, amiért vannak ellenzői, hogy befolyásolhatja a hormonháztartást.

[link]

Én fiam is tejallergiás, mivel 1 éves elmúlt, a doki azt mondta, próbáljam meg a szójatejet, és ha azzal nincs gondja, kapja azt. Én kértem, hogy írja fel a Peptit (tejalapú, de tejallergiásoknak való), mert attól nincs baja, és nem szeretnék nagy mennyiségű szóját adni neki. Amúgy joghurtból szójásat kap.

2012. máj. 2. 10:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Esti 280 ml szójaalapú tápszer nagy mennyiségnek számít?
2012. máj. 2. 10:39
 5/7 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Bízz a dokidban, ha nem bízol, válts orvost, bizalom nélkül nehezen fogtok kijönni. Nem vagyok orvos, sem szakértő, egy biológus ismerősöm mondta, aki otthon van a témában, és mivel nekem adott a doki választási lehetőséget, én így döntöttem. De ha valaki nagyon allergiás a tejre, nem is kaphat semmilyen tej alapot.

Az egyébként egyelőre nem bizonyított, hogy bármilyen hatása lenne a nagy mennyiségű szójabevitelnek.

(Napi 200 grammot kb. a fiam is megeszik joghurt formájában, de tápszerből napi 500 ml-t még iszik, így együtt én már soknak találnám, de hangsúlyozom, ez az én véleményem.)

2012. máj. 2. 10:48
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A doki egyébként azért ezt a tápszert írta fel, mert a húgom is - aki babakorában szintén tejérzékeny volt - ezt a tápszert kapta és neki bevált.
2012. máj. 2. 10:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért írják sok helyen hogy nem jó, mert a szója fitoösztrogént (növényi női hormon) tartalmaz.

Itt a fórumon is volt már ebből több parázs vita, én biztosan nem adnám huzamosabb ideig/rendszeresen a fiamnak.

2012. máj. 2. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!