Nagyon más a MILUPA SOM SZÓJAALAPÚ csecsemőtápszer íze, mint a sima natúr ízű tápszereké?
miért kell váltani szójára? és ezt vki javasolta?
nagyon rosszakat hallania szójáról az utóbbi időben, főleg kisgyerekekre veszélyes, felboríthatja az egész hormonháztartást, TV-ben volt, hogy ha egy baba napi 5-ször iszik szójatejet az olyan mintha 5 szem fogamzásgátlót bevenne egy nap
A szójában fitoösztrogén van, ez egy vegyület, felépítése hasonló az egyik női nemi hormonhoz az ösztradiolhoz, így hozzákapcsolódik az ösztrogénreceptorokhoz. Következmény: felborul a hormonháztartás. Mindez a nagy mennyiségben elfogyasztott szójára vonatkozik, illetve a kisgyerekeknél veszélyes, mert még kialakulatlan a hormonháztartásuk.
A menopauza tünetei enyhítésére is szokták szóját javasolni!
pl:
??????????????
Szója????????
6 éves kor alatt még a gasztrosok sem ajánlják.
Hihetetlen.
Ha tejmentes, gluténmentes kell, akkor miért nem Sinlac, mi azt használunk.
Ma voltunk megint a gasztroenterológián, ott írták fel.
Amióta fogzik a lányom minden egyes fogacska kijövetele előtt fehér pattanásszerú pöttyök jönnek ki rajta. Most is tele van a kis hasa meg a háta.
Azt mondta a doki, hogy ilyenkor legyengül a szervezete és valamire allergiás, most elkezdi kiszűrni, hogy mire.
Azt mondta kezdjük a tejes dolgokkal egy hónapig tejmentes diéta, aztán majd meglátjuk.
Tényleg ilyen veszélyes?
Akkor én már ezt tényleg nem értem!
Úgy sajnálom szegénykémet!!!!!
Még nem váltottam ki a receptet, előbb visszamegyünk délután a körzetis dokihoz.....
Na, körbejárom még gyorsan a témát, megyek a körzetishez, aztán meglátom.
"Csapjam" be a gasztróst???
Jajjjj, tiszta ideg lettem....
Most mennem kell.
Köszi a válaszokat :)
13.43-as vagyok
nálunk is volt egy kis para, hogy vmire allergiás, mert mindig lágy a széklete, és én kértem allergia vizsgálatot (nutritív panel)
egy sima vérvétel volt, a kézfejéből vették le a vért, nagyon sok mindent néztek, a tejtől, tojáson át, a füveket, atkát, stb.
Volt nekünk is vérvétel, nem mutatott ki semmilyen ételallergiát, minden negatív lett, de azt mondta a gasztrós, hogy a vérvétel sem tudja 100százalékig kimutatni pl.: a tejallergiát.
Azt mondta a körzetis meg a gyógyszerész, hogy adhatom nyugodtan a szójás tápszert, mivel hormon és hormon között is van különbség.
Ja, de az ízére visszatérve, íható, nem rosszabb mint a HA-s, a lnyom azt is megitta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!