Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Zárkózott, magamnak való...

Zárkózott, magamnak való anyuka vagyok. Félek hogy ez hátrányt jelent majd a babámnak, mert nem viszem olyan helyekre majd (az óvodán kívül), ahol barátkozhat. Vagy butaság ezen rágódnom?

Figyelt kérdés
Amiatt is aggódom hogy örökölheti a hajlamomat, bár az apja elég nyitott, barátkozós típus. Vagy nem függ a szülőtől semmilyen formában hogy gyermeke mennyire tud beilleszkedni, barátkozni? Hasonló mentalitású anyukák, mik a tapasztalataitok? Amióta megszületett a babám, ezen rágódom, nagyon szeretném ha a kislányomnak sok barátja lenne és szeretnék a társai. Kérlek ne írjátok hogy változzam meg, mert nem tudok 33 év után! 8 hós baba anyukája
2009. jún. 23. 09:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok könnyen barátkozós. Viszont a kisfiam az, mindenkire mosolyog, így könnyen elindul a beszélgetés. A játszótér egyébként nagyon jó a barátkozásra, a babának is, és Neked is az lehet.

8 hónaposan már nyugodtan viheted a játszótérre. Hintázni (ha ül már), kavicsban mászni, homokkal ismerkedni... Többi gyereket figyelni... Ezek mind nagyon érdekes dolgok a babák számára. Én egy időben (4-5-6 hónapos volt a kisfiam) volt, hogy leültem vele a játszótérre, és figyeltük a gyerekeket, ahogy játszanak. Közben mindig mondtam neki, ki mit csinál. Élvezte nagyon.

Már 11 hónapos, a hinta a minden! De érdekli a csúszda, a homokos lapát-vödör (persze, nem a saját, hanem a másik kislányé/kisfiúé), mászófal, faágak, stb. És imád közösségben lenni!

2009. jún. 23. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!