Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejet vagy Junior italt adtok...

Tejet vagy Junior italt adtok 1 év fölötti kisgyermeketeknek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 15 hónapos, és már 3x kapott tejet, nem volt tőle semmi baja. Mégis sokan adnak tápszert babájuknak, miért? Az jobb? Én is elbizonytalanodtam, h inkább azt kéne adnom. Ti mit mondtok? Eddig anyatejes volt.
2012. ápr. 30. 21:38
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
48%
22 hós a kislányom, és még mindig Nestlé vaníliás tejitalt kap. Kapott már tejet, de annyira nem volt oda érte.
2012. ápr. 30. 21:48
 2/37 anonim ***** válasza:
47%
Én tejet adok mert nem egy tápos család vagyunk vagyis szívós emberkéket szeretnék nevelni nem nyámnyilákat de leszögezem ez az én felfogásom,nálunk nincs allergiás tehát ettől sem tartok,sok a behülyítés mert ez a marketing a tápszergyártóknak de ez meg az ő bajuk,szóval nyugodtan adj neki tejet ne legyél már te is parás anyuka,ha nincs vagyis eddig sem volt baja tőle hát adj neki tejcsit:)))
2012. ápr. 30. 21:51
 3/37 anonim ***** válasza:
94%

Szia! Az én kisfiam 14 hónapos, nagyjából 2 hónapja kap tejet, kecske és tehén tejet is. Este még tápszert iszik, de reggelire kakaót kap rendes tejböl. Nagyon szereti mindegyiket, én csak azért adok neki még tápszert is, mert van egy kis ekcémája, de eddig nem volt semmi baja, úgyhogy lassan szerintem majd elhagyjuk a tápszert.

Ha eddig nem volt semmi baja a tejtől, akkor ezután se lesz. Szerintem nem jobb a tápszer, mint a tej, csak sajnos a gyógyszer lobbi nagyon erős, az orvosok szép pénzt kapnak azért, hogy a kismamáknak ajánlják a tápszert meg a Junior italokat, és főleg ez utóbbi szemtelenül drága szerintem. A tej olcsó, kinek éri meg, ha azt issza a gyerek? Szóval ha úgy érzed, nyugodtan adj neki tejet :)

2012. ápr. 30. 21:53
 4/37 anonim ***** válasza:
34%

Masfel eves fiam sosem ivott meg tejet es ket eves koraig nem is fog.

En a vitaminok miatt adom neki, a bolti tej egy vicc.Ha lenne lehetosegem hazi tejet venni azt szerintem adnek mar neki.

A tejital nekunk tul draga.

Mellesleg nem attol lesz valaki nyamnyila, mert tapszert vagy tejet kap.De ez csak az en velemenyem.Kisfiam egyszer volt eddig beteg.

2012. ápr. 30. 22:00
 5/37 anonim ***** válasza:
50%
1. vagyok, és szerintem sem attól lesz nyámnyila, mert tápszert/tejitalt iszik. Kislányomnak eddig 1x volt torokgyulladása csak.
2012. ápr. 30. 22:04
 6/37 anonim ***** válasza:
33%

Kisfiam 18 hónapos és tejitalt kap, reggel és este. És ez így is marad 2 éves koráig.

A tejben nincs annyi vitamin mint a tápszerben/tejitalban, ráadásul a tej fehérjetartalma megterheli a vesét 3 éves kor alatt. Az allergiáról nem is beszélve. A mi családunkban van allergiás, így duplán vigyázok.

Egyébként meg sem issza, mert próbáltuk már, pusztán kíváncsiságból.

Néha készítek neki tejbegrízt, tejberizst, burgonyapürét. Ezekhez természetesen tejet használok.

2012. ápr. 30. 22:07
 7/37 anonim ***** válasza:

Ketteske: Nagyon szégyelld magad!

Nekem sajnos nem volt egy ml tejem sem soha, így az elejétől tápszeresek az ikreim. 1 éves koruktól reggel tejet, kakaót kapnak, fürdés után meg tápszert, pedig már 1,5 évesek. Azért kapják a tápszert, mert a mai napig imádják.

2012. ápr. 30. 22:18
 8/37 anonim ***** válasza:
9%

kedves 2. azt hiszed hogy a tej a nyámnyilaság ellenszere??? a lányom sem nyámnyila! koraszülött volt és most 20 hónapos múlt, s még mindig a baby fit tápszert kapja! s hogy miért? roppant egyszerű. mert sokkal több a vitamin benne, mint a tejben. az orvosok akikkel beszéltem, ajánlották hogy min. 2 éves korig adjam neki. máskülönben meg olcsóbb mintha tejet adnék. 0,5kg 645Ft. egyébként kap tejes dolgot, megkóstolja a tejet ha iszunk, de ennyi.

egyébként nálunk sincsen allergiás.

2012. ápr. 30. 22:21
 9/37 anonim ***** válasza:
63%

Tejet!

A vitaminokat nem a tápszerből kell már fedeznie egy ekkora gyereknek,hanem az egészséges változatos vitamindús étrendből.Aki ezt nem tudja biztosítani a gyermekének,az adja továbbra is a tápszert.Hihetetlen az is,hogy nem vette még észre mindenki,hogy a junior ital,meg úgy egészében a tápszer ipar,mekkora biznisz!!!Persze hogy ne adj tejet a gyerekednek,azzal nem tömöd meg a tápszer gyártók zsebét...

2012. ápr. 30. 22:44
 10/37 anonim ***** válasza:

15 hónapos kisfiam koraszülött volt (28 hétre született), és orvosi javaslatra még mindig gyógytápszert kap, nem tejet. (Sajnos nem volt anyatejes túl sokáig) Egyébként minden tejes ételt eszik 1 éves kora óta, a pudingtól a tejberizsen át a borsófőzelékig, mindent teljes tejjel készítek neki is.

A lányom annak idején amint betöltötte a 12 hónapot, nem kapott tápszert, hanem helyette tejet, ő időre született és teljesen egészséges volt. Egyébként őt 18 hónapig szoptattam is, tápszert csak 8 hónapos korától kapott kiegészítésképpen, mert nem hízott. Most 12 éves, és köszöni jól van!:)

2012. ápr. 30. 22:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!