Maradjon csak a Dévény, vagy mutassam meg a dokinak?
Fiam 5 hónapos lesz. Feszes lett a nyaka és Dévényre járunk. Nagyon szépen javul, viszont nagyon aggaszt,hogy az egyik "oldalát" jóval kevesebbet használja.
Mozog a jobb karja és a jobb lába is, de pl. a jobb kezét nem nézegeti, ahogy a jobb lábát sem!
A Dévényessel erről még nem beszéltem, hogy lehet-e a feszesség miatt, vagy más gond van.
Az a baj,hogy a háziorvosunk kb. annyit ér, mint halottnak a csók!
Azt is mi vettük észre,hogy feszes és bár szinte születése óta járunk, mégis mindig hónapban azt írja be a kiskönyvébe,hogy hipotón!:) Tehát kb. ennyire érdekli a gyerek!
Nem tudom mit csináljak? Aggódom!
Hát én a dévényesekben nem hiszek. vagy is hiszek benne ha baj van tényleg tudnak segíteni, de szinte mind lehúzos, és még egyetlen egy anyukát sem hallottam aki oda vitte volna hogy ne találtak volna valamit és ne írnának elö minimum 10 alkalmat.
Szóval elöször ortopéd orvos, olyan szakember aki kimondottan bébikre szakosodott majd ha az elöírja akkor tovább dévényire.
nekünk pl nem is dévényi kellett, hanem Vojta módszer. Nálunk a fejét fordította egy irányba , így elöször is az ortopéd megnézegette, de nem talált semmit, így még röngent is csinált, de ott sem volt elváltozás, így tuti a szülésnél a vákum miatt.
A vojtá módszerrel gyorsabban emelgette a lábait, és fodult át, ami nekünk fontos volt hogy magától tegye meg mert a nyaka miatt utált hason lenni, és laposodott a feje. ìgy kb 1 hónap alatt magától átfordult (pont 4 hós volt, ahogy kellett lennie), és onnantól nem laposodott a feje.
Dévényesek nagy leh´zuzosok, biztos értik a dolgukat, de kicsi a piac kell a paciens így mindenkinek elöírkják.
Nekem a gyerekorvosom a 10 alkalom után írt fel ö is 10 alkalmat a gyógytornásznál, pedig a gyógytornász már mondta hogy a gyereknek nincs szüksége rá, de hogy mindenki jól járjon, nem fejlesztgettük a gyereket, hanem olyan módszereket mutatott amivel ösztönöztük a fejlödésre. Pl olyan labát, kejfeljancsit, úgy helyezett el, amivel a mászást stb... ösztönözte, de mi nem nyultunk a gyerekhez.
A gyerek teljesen egyedül csinált meg mindent, soha nem ültettem, és mindent tankönyvszerint csinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!