1 évesnek adhatok kinder tejszeletet?
Az allergia csak egy dolog, azt túl lehet élni, de a mézet azért nem ajánlják, mert akár halált okozó botulizmust okozhat, ezért nem ajánlanak más nyers ételt sem 1 éves ko alatt.
Angliában élek, itt az elmúlt években sajnos volt pár szerencsétlen kimenetelű eset, itt nincs annyira a fejekben, hogy TILOS a méz.
Kinder tejszeletet nemcsak ezért nem adnék, hanem azért sem, mert egy egy évesnek semmi szüksége az édességre (mondjuk a nagyobbaknak sem), a temérdek cukorra, csokira. Ha tényleg édességet szeretnék adni a babámnak, akkor sütnék neki valamit, amiben tudom, hogy mi van, vagy gyümölcs, túrókrém, számtalan finomság, ami egészségesebb. Szerintem egyétek meg ti a tejszeletet, én azt tenném, de biztosan nem adnám oda a gyerekemnek.
Végre valaki leírta, hogy a mézet nem az allergia, hanem a botulizmus miatt nem ajánlják!!! :)
Ennek ellenére én megkínáltam a tejszelettel a 13 hónapos kisfiamat, de nem ízlik neki - amit nem bánok.
Inkább a "nyers" méz, ami galibát okozhat.
14 hónaposom 2-3 naponta eszik egyet. Nem túl egészséges, de szereti, és kicsi a súlya, így kap.
És tejitalt iszik, szoptattam 1 éves koráig. Mégsem kapott tőle semmi bajt.
1. a butulizmus alapvetően nyers hús okozta fertőzés
2. igen spórákkalfertőződhet a méz, de ezt az elmúlt évtizedben bevezetett ellenörzések nézik.nem kerülhet forgalomba fertőzött méz.
3. ez csak csecsemőkre veszélyes, 3 hónapos kor alatt. A nagyobbak esetlek 1-2 napig rosszul lehetnek tőle, de nem súlyos
Kedves 14-es válaszoló!
Sajnos évente több estben találkozom a munkám során botulizmussal (mindig húsvét környékén). Tehát létező dolog!! Mézes esettel még nem volt szerencsém, de húsossal elég sokszor. - én ezért tartok tőle, ugyanúgy mint a gombáktól is :)
Bocs az off-ért, de a "hazánkban évtizedek óta nem létező betegséget" helyére akartam tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!