Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi tegyek? Tanácsokat kérnék...

Mi tegyek? Tanácsokat kérnék mert belefáradtam a vitákba.

Figyelt kérdés
Anyósom kikészít,kivittem most a kislányomat az udvarra 25fok van a napon árnyékban 21,mózeskosaras kocsiba pedig már 5 hónapos és összevissza forgatja mert éri a szél be vitte a konyhába ahol 18 fok van mert fúj a szél,teljesen kikészít ezzel.Azért nem tehetem fel a sport részt mert éri a szél.Nem csinálhatom azt amit jónak látok mert állandoan csak az aggódás meg a jajgatás van.
2012. ápr. 27. 11:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
72%

Egy ideig én is próbáltam udvarias lenni Anyóssal, aztán betelt a pohár. Nálunk is az állandó takargatás volt a téma bent a lakásban 26 fokban, beöltöztetve a Kicsi, de állandóan hozta a takarót, hogy szegény megfagy. Folyt róla a viz, de nem birtam megmagyarázni neki, hogy nem kell takargatni. Egy idő után ha rárakta a takarót én levettem. Azóta a Lányom már 18 hónapos, most sem értünk egyet sokmindenben az Anyóssal, de nem érdekel. Megyek a saját fejem után, mert abból még nem volt probléma sosem. És egyébként én vagyok 0-24ben a gyerekkel, én ismerem őt a legjobban, szóval nekem egy külsős ne dirigáljon a partvonalról. Persze vannak vitáink, de mindig rendeződnek a dolgok pár nap után.

Ne hagyd magad, mert a fejedre fog nőni, mindenbe bele akar majd szólni és ez megmérgezi a családi légkört, feszült és türelmetlen leszel. Állj a sarkadra. Ha betolja a gyereket a konyhába, Te told ki. És még magyarázkodni sem kell! Én mindig azt mondom Anyunak (mert ő sem egyszerű eset) és Anyósank is, hogy nekik is volt lehetőségük gyereket nevelni, olyanok lettünk, amilyenek, most hagyjanak engem/minket gyereket nevelni a saját nézeteink szerint.

2012. ápr. 27. 12:13
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy a te gyereked, úgy neveled, eteted, öltözteted stb ahogy te jónak látod. Ha tanácsot ad azt meghallgatod, de te döntesz.
2012. ápr. 27. 12:15
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

11. vagyok. Az én kapcsolatom is álomszerű volt az Anyóssal egészen a gyerek megszületéséig. Azóta vannak a viták, a nézetkülönbségek. De ennek oka főként az, hogy ő 40 évvel ezelőtti elveket vall, amik már régen nem is léteznek vagy vannak helyettük jobbak. Ezt ő nem fogadja el sajnos.

Hiába mondogatja nekem, hogy adjak a Lányomnak reszelt almát darált keksszel, mert azt az Apukája hogy imádta, nem adok, mert a Lányom nem szereti. Ezt ő nem érti meg.

Ah, nem egyszerű. Vitáitok a továbbiakban is lesznek, pláne, ha együtt laktok. Minél korábban állsz a sarkadra, annál kevésbé lesz nagy az ő arca.

2012. ápr. 27. 12:19
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
szepen meg kell neki mondani hogy ez most a te idod es a te gyereked. anno neki is volt kisgyereke akkor azt csinalt amit jonak latott most viszont te szeretned azt csinalni amit jonak latsz.
2012. ápr. 27. 12:23
 15/22 anonim ***** válasza:
74%
nem megoldható hogy elköltözzetek albérletbe?mert ez a helyzet szerintem a babának sem jó
2012. ápr. 27. 13:18
 16/22 A kérdező kommentje:

A párom nevén van a ház egyedüli gyerek két szintes ház alul anyós fent mi a konyha lent szerintem nincs az az ember aki ilyen estben fizetné az albérletet.

Én megmagyaráztam és tudja hogy rosszat csinál de nem bírja megállni sajnos emiatt a párommal is vitáztunk eleinte de most már mellém áll.

És tudom hogy csak aggódik de azért mert ő nem értet a gyerekneveléshez még láthatja hogy én igen,pedig első baba nulla segítség és minden megy mert már azért 32évesen megtanultam mások babáin mit kell csinálni sokat babysitterkedtem 12éves koromtól pedig akkor még textil pelenka volt.Most meg az internet nagy segítség.

Nagyon köszönöm a válaszokat remélem le birom majd nyelni a békát a békesség kedvéért aztán el engedek én is mindent a fülem mellett.

2012. ápr. 27. 13:38
 17/22 anonim ***** válasza:

"Én megmagyaráztam és tudja hogy rosszat csinál de nem bírja megállni"

MERT NEM AKARJA MEGÁLLNI, UGYANIS NEM TISZTELI BENNED NEM CSAK AZ ANYÁT, DE A FIÁNAK A FELESÉGÉT SEM!!!

Elöbb-utóbb a férjeddel is lesznek emiatt konfliktusaid, ha nem közlöd vele, hogy NE AVATKOZZON BELE AZ ÉLETETEKBE!!!

Ne légy tutyimutyi!

2012. ápr. 27. 15:12
 18/22 anonim ***** válasza:

Ez az, nem kezel felnőttként, nem tisztel téged. Nem tudom, mi a megoldás ilyenkor, én is hasonló problémával küzdök. Van két benti oltott cicánk, amióta teherbe estem, azóta megy a cseszegetés, folyamatosan. Se a gyerekorvosnak, se a védőnőnek, se a pulmonológusunknak nincs kifogása a cicák ellen, csak neki. Igaz, asztmás a kislányom (tünetmentes), szerencsésen örökölte az apjától a hajlamot, akit anyós többek között 6 hónaposan hámozott eperrel etetett (nem a mag allergizál), sose főzött neki, csak bébiételt kapott, agyonféltette az egyetlen kisfiát.

Én nagyon határozott, de udvarias vagyok vele, de semmi eredmény. Egy hónap múlva nyugdíjba megy, még jobban rá fog érni, de szerencsére 50 km-re élnek. Ettől eltekintve imádom, de nem vagyok hajlandó a kedvéért steril oxigénsátorban nevelni az unokáját.

2012. ápr. 27. 16:11
 19/22 anonim ***** válasza:

nekem is a kapcsolatom álomszerű volt anyóssal 10 évig míg meg nem született a fiúnk.ost meg ott tartunk,hogy alig szólunk egymáshoz.

A férjem egyke gyerek volt de őt sem anyósom nevelte hanem a Mama,nem merte felvenni,Mama főzött neki,vitte bölcsibe stb.Miután meghalt a Mama férjem elmondása szerint colán és zsíros kenyéren nevelkedett..

Ráadásul totális érzelemszegény neveltetést kapott a férjem,mai napi csodálkozok,hogy lett belőlle "normális" ember.

2012. ápr. 27. 22:33
 20/22 A kérdező kommentje:
Az én anyósom dettó ugyan az mint az utolsó válaszolóé annyi különbséggel hogy Mama mikor meghalt én már itt voltam.Hát ha 32évesen nem kezelne felnőttként nagyon szomorú lenne mert ő 30évesen szülte meg a párom és még főzni sem tudott ő meg imádja a főztömet mindig nekem kell megfűszereznem mindent és tőlem tanult meg sok mindent azt hiszem annyira megkeseredett az apósom halálakor hogy már senki és semmi nem érdekli de tényleg nem vagyok tutyi-mutyi nagyon megmondom neki mindig de csak a fenyegetés hat az meg a páromnak rossz.Az életünkbe nem szol bele csak túl aggódik mindent és páromnál azt érte el hogy állandoan bizonytalan mindig biztatni és támogatni kell az én kislányom nem lesz ilyen meg mondtam neki ha ráfekszik egy játékra úgy marad nem kell ijedezni nem lesz tőle semmi baja.Ez azért írtam mert ez volt a mai alakítás.Köszönöm mindenkinek a válaszokat,azt hiszem az a megoldás,hogy át kell nevelnem egy 63éves asszonyt elég keményen.:(((
2012. ápr. 28. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!