Mennyire változott a kapcsolatotok a barátaitokkal a babátok születése után?
A gyerektelen párokkal/barátokkal azért lazult meg a viszony, mert kevésbé tolerálták a mi megváltozott életvitelünket, kevéssé tudtak/akartak igazodni hozzánk, pl napirend st, meg úgy egyáltaáln nem értették meg, hogy megváltozott egy kicsit a fontossági sorrend és már a saját szórakozásom helyett a baba és az ő érdeke az első. Mondjuk így is jöttek hozzánk, vagy mi mentünk ide-oda ,de jóval ritkábban és behatároltabb idő jutott spanolni.
akik meg azóta gyerekesek lettek, azokkal meg azért lazult meg a viszony ,mert vagy nekik is más az időbeosztásuk, vagy nálunk beteg vki vagy náluk és elnapolódnak örökké a talik.
vagy egyszerűen messzire költöztek, túl sokat melóznak és ezért ritkulnak meg a találkozások... hát nálunk ez van :S
Nagyon megváltozott. Igazából 3 barátnőm volt. Az egyiknek 2 gyereke van, vidéken laknak, 2-3 havonta 1 napra elmegyünk hozzájuk férjemmel, lányommal.
Másik barátnőm kiment külföldre dolgozni, ha itthon van 2-3 havonta 1 hétre, akkor akkor buliba megy, csavarog, nem tudok vele tartani, mert nincs kire hagyni a gyermekem.
Másik barátnőnek sincs még családja, ő sokat bulizik, csavarog, dolgozik, de ha azt mondom menjünk ide oda ekkor vagy akkor, mindig szakít rám időt, de ez is évi 2 alkalom.
Férjem is évi 5 alkalommal találkozik régi haverjával, neki sincs még gyereke, szabadon jön megy mikor hová buliba nyaralni, akkor csak a férjem megy, mert ugye én maradok a gyerekkel itthon.
Vidéken vannak még családos barátok , ha megyünk Mamihoz, beugrunk hozzájuk.
Nincs már az mint régen hogy napi szinten telefon email vagy msn, hogy megvitatják a divatot, ki mit látott, vett új ruhát, cipőt... pasik..
Igazából lett két új barátnőm akiknek hasonló korú gyerekeik vannak, velük járok játszótérre, átjönnek, átmegyünk, vagy nagy ritkán elmegyünk vásárolni.
Nekem két igazi barátnőm volt a picurkám megszületése előtt(a többieket inkább csak ismerősnek és nem barátnőnek, barátnak nevezem).
Az egyikkel így alakult a barátságom: még terhességem alatt sokat találkoztunk aztán amikor megszületett babám küldtem neki is az üzenetet a világ legcsodálatosabb dolgáról, hogy anya lettem és született egy csodálatos, egészséges, gyönyörű lányom. Visszaírt, hogy gratulálok... Aztán mint akit elvágtak, többé nem keresett. Én még sokszor próbálkoztam a közösségi oldalakon és telefonon is keresni a társaságát, faggatni, hogy mégis mi a baj, talán haragszik-e vagy valami... Semmi válasz. Aztán úgy döntöttem, hogy akkor ennyi, nem érdekel többé... töröltem ismerőseim közül és a telefonszámát is. Aztán egy közös ismerősünket megkérdeztem, hogy nem-e mondta az én "exbarátnőm" hogy mégis mi a baj. Erre ő ezt felelte, dehogynem EGYSZERŰEN NEM KÍVÁNCSI RÁD ÉS A BABÁDRA SEM!!!! Ez nekem olyan rosszul esett mint még semmi más az életem folyamán. Most 6és fél hónapos a kislányom és még mindig nem keresett....de már nem is érdekel, ha neki ennyit ért a barátságunk akkor nincs is miről beszélnünk.
A másik barátnőmmel viszont még erősebb lett a kapcsolatunk. Lehet azért mert neki is van már egy kislánya aki most másfél éves. Akármikor keresem mindig mindenben segít ahogy tud, tényleg bármiben számíthatok rá. Leginkább a gyerekek a fő beszélgetési témánk, de úgy gondolom, hogy nem emiatt maradtunk/lettünk legjobb barátnők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!