Mi a tapasztalat az apas szulesrol? Igaz hogy sok esetben megundorodik a parunk?
Szia!
Mi 3 közös szülésen vagyunk túl.
Már az elsőnél sem volt kérdés, a férjem jönni akart ott akart lenni amikor megszületik a babánk.
Segíteni akart nekem, ha mással nem a jelenlétével
Pedig ő az aki sokáig a nyers húst sem fogta meg, mert az milyen mááár :)
Szóval ott volt, dicsért, hogy ügyes vagyok, számolta a fájásokat, adta az infót a családnak.
Aztán amikor már a kitoláshoz érkeztünk akkor figyelte a baba szívhangját, hősiesen tűrte, hogy szétmarom az alkarját.
3-ból két szülés elég komplikált lett a végére :(
De ott volt, bátorított, és mindig mondta, hogy éppen hol tartunk :)
Amikor közölték, hogy itt a baba haja automatikusan bekukucskált :D
Köldökzsinórt vágott, fürdetett, karszalagot írt.
Azóta még erősebb a kötelék közöttünk, a szex sem lett más, sőt...
Azóta minden gyerek szülinapján én is kapok virágot a boldog szülésnapomra :)
Mindig elmondja, hogy mennyire büszke rá, hogy végigcsináltam, pedig soha nem hangoztattam, nem hangosan szültem.
Ettől függetlenül biztosan vannak olyan férfiak akiknek nem bírja a gyomra, de szerintem ők örökre bánják, hogy lemaradnak egy ilyen eseményről, még ha maguknak sem vallják be...
Nálunk: mindkét szülésnél bent volt, igaz, nem nézte premier plánban, hanem a fejem felől állt, vagy mellettem. teljesen jó volt így mindkettőnknek, és azóta sincs gond a kapcsolatunkkal (3,5 és 2 évesek a gyerkőcök).
Én még nem hallottam amúgy ilyesmit konkrétan, bár nagyon sok kisbabás/gyerekes ismerősünk van. Én úgy gondolom, ha ilyesmi történik, annak vagy az az oka, hogy már előzőleg is gondok voltak a pár között, vagy a férfi nem mérte fel jól, hogy mit tud bevállalni avagy valamiért hagyta magát olyanba belehúzni amit nem akart. Egyik sem egészséges dolog és nem csupán az apás szülés vagy a valamit-látás okozza akkor a problémát a szülést követően....
Nagyon pozitív! Sokat segített, hogy ott volt mellettem, fogta a kezem, törölte a fejem. Nem zavart, hogy ott van, erőt adott.
Fényképezte a kisfiunkat miután kibújt, ő vitte el mérésre stb.
Mikor varrtak össze, akkor sápadt el egy kicsit, de szóltak neki, hogy üljön le. Pedig igazán nem látott semmit, mert végig a fejemnél állt.
Nem undorodott meg. Borzasztóan büszke magára, kapott oklevelet is. Így neki is egy igazi élmény, hogy részese lehetett fiunk érkezésének.
Tervezzük, hogy a második szülésnél is be fog jönni és akkor már ő szeretné elvágni a köldökzsinórt is.
Kedves válaszoló Anyukák!
Megkönnyeztem a történeteiteket, egytől-egyig.
Sajnos nekem sürgősségi császárom volt, így nem tapasztalhattam meg, amiket Ti leírtatok. Bár a férjem végig azt mondta, hogy nem szeretne bent lenni a szülésnél, de úgy érzem a végén úgyis meggondolta volna magát. Soha nem erőltettem, hogy jöjjön be velem.
Remélem ha összejön a kistesó, talán megszülhetem természetesen és apa is ott lesz. És akkor nekem is lehet egy ilyen gyönyörű történetem, mint Nektek!!
Sok boldogságot Nektek!! :)
15. valaszolonak az egyik valaszolotol:
kivanom, hogy legyen ugy, ahogy szeretned, en azert is orultem neki, hogy benn lehetett a parom a szulesnel, mert szegenyeknek nem jut semmi a terhesseg boldog oldalabol, pedig olyan szivesen megmutattam volna neki, milyen erzes a tudat, hogy benned van egy kisember, es milyen az, amikor mozgolodik odabenn. Parodnak is kivanom, hogy elhesse at ezt a leirhatatlanul boldog elmenyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!