Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a tapasztalat az apas...

Mi a tapasztalat az apas szulesrol? Igaz hogy sok esetben megundorodik a parunk?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 24. 23:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az enyem direkt kivancsi volt mindenre, es lent is meg akart nezni. Meg is nezett. Azt mondta, ki nem hagyna, hogy lasson alulrol, mert ha mar en erzem a rugasokat, meg enyem lesz az elso par pillanatban, mert az en mellemre teszik, akkor jusson mar neki is valami elso pillanat:D Belementem, mert tudtam, hogy menni fog neki. Olyan nagyon orult, hogy o latta meg eloszor, es orulok neki, hogy ezt az egyet odaadhattam neki. A mai napig mondogatja, hogy o latta meg eloszor. Lassan 2 eves kislanyunk, es nemsokara elkezdunk probalkozni a kistesoval, es azt mondta, hogy bennt lesz nala is, csak akkor mar majd megprobalja elvagni a koldokzsinort, mert nalunk gyorsan kicuppant a gyerek, miutan vagtak a gatam (1.5 ora tolas utan vagtak, mert nem akart kijonni a feje, es elfelejtettek mondani, hogy kicsit ovatosabban nyomjam... a lanyunk egy az egyben kijott:D)es a szuleszno ugy meglepodott, hogy elfelejtette megkerdezni apukat, hogy elvagja e, elvagta o....mondtam is paromnak, hogy legkozelebb, mielott meglenne a gyerek, szoljon a szulesznonek, hogy el ne vagja, mert o akarja. Kicsit szomoru volt, hogy nem vaghatta el.
2012. ápr. 25. 10:11
 12/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi 3 közös szülésen vagyunk túl.

Már az elsőnél sem volt kérdés, a férjem jönni akart ott akart lenni amikor megszületik a babánk.

Segíteni akart nekem, ha mással nem a jelenlétével

Pedig ő az aki sokáig a nyers húst sem fogta meg, mert az milyen mááár :)

Szóval ott volt, dicsért, hogy ügyes vagyok, számolta a fájásokat, adta az infót a családnak.

Aztán amikor már a kitoláshoz érkeztünk akkor figyelte a baba szívhangját, hősiesen tűrte, hogy szétmarom az alkarját.

3-ból két szülés elég komplikált lett a végére :(

De ott volt, bátorított, és mindig mondta, hogy éppen hol tartunk :)

Amikor közölték, hogy itt a baba haja automatikusan bekukucskált :D

Köldökzsinórt vágott, fürdetett, karszalagot írt.

Azóta még erősebb a kötelék közöttünk, a szex sem lett más, sőt...

Azóta minden gyerek szülinapján én is kapok virágot a boldog szülésnapomra :)

Mindig elmondja, hogy mennyire büszke rá, hogy végigcsináltam, pedig soha nem hangoztattam, nem hangosan szültem.

Ettől függetlenül biztosan vannak olyan férfiak akiknek nem bírja a gyomra, de szerintem ők örökre bánják, hogy lemaradnak egy ilyen eseményről, még ha maguknak sem vallják be...

2012. ápr. 26. 12:49
 13/17 anonim ***** válasza:

Nálunk: mindkét szülésnél bent volt, igaz, nem nézte premier plánban, hanem a fejem felől állt, vagy mellettem. teljesen jó volt így mindkettőnknek, és azóta sincs gond a kapcsolatunkkal (3,5 és 2 évesek a gyerkőcök).

Én még nem hallottam amúgy ilyesmit konkrétan, bár nagyon sok kisbabás/gyerekes ismerősünk van. Én úgy gondolom, ha ilyesmi történik, annak vagy az az oka, hogy már előzőleg is gondok voltak a pár között, vagy a férfi nem mérte fel jól, hogy mit tud bevállalni avagy valamiért hagyta magát olyanba belehúzni amit nem akart. Egyik sem egészséges dolog és nem csupán az apás szülés vagy a valamit-látás okozza akkor a problémát a szülést követően....

2012. ápr. 26. 12:51
 14/17 anonim ***** válasza:

Nagyon pozitív! Sokat segített, hogy ott volt mellettem, fogta a kezem, törölte a fejem. Nem zavart, hogy ott van, erőt adott.

Fényképezte a kisfiunkat miután kibújt, ő vitte el mérésre stb.

Mikor varrtak össze, akkor sápadt el egy kicsit, de szóltak neki, hogy üljön le. Pedig igazán nem látott semmit, mert végig a fejemnél állt.

Nem undorodott meg. Borzasztóan büszke magára, kapott oklevelet is. Így neki is egy igazi élmény, hogy részese lehetett fiunk érkezésének.

Tervezzük, hogy a második szülésnél is be fog jönni és akkor már ő szeretné elvágni a köldökzsinórt is.

2012. ápr. 26. 13:07
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves válaszoló Anyukák!

Megkönnyeztem a történeteiteket, egytől-egyig.

Sajnos nekem sürgősségi császárom volt, így nem tapasztalhattam meg, amiket Ti leírtatok. Bár a férjem végig azt mondta, hogy nem szeretne bent lenni a szülésnél, de úgy érzem a végén úgyis meggondolta volna magát. Soha nem erőltettem, hogy jöjjön be velem.

Remélem ha összejön a kistesó, talán megszülhetem természetesen és apa is ott lesz. És akkor nekem is lehet egy ilyen gyönyörű történetem, mint Nektek!!

Sok boldogságot Nektek!! :)

2012. ápr. 26. 14:30
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem két gyerkőcöm van, mindkettő császár lett, az első azért, mert elfolyt a víz és 18 órán semmi fájás, semmilyen erősítéssel. A második az első miatt, meg mert irtó nagy volt és a doki nem merte vállalni, igaz, itt már megvárhattam, amíg fájásaim vannak és ki akart jönni őkelme. Nos, a második császár apás szülés volt. Nagyon jó érzés volt, hogy végig ott volt, állt a fejem felett és látott mindent, ő látta meg először a lányunkat, neki adta oda a doki a műtőben, még a zsinórt is vághatta volna, de azt nem akarta. Neki is nagy élmény volt, most már tényleg kívülről-belülről ismer. :)
2012. ápr. 26. 20:27
 17/17 anonim ***** válasza:

15. valaszolonak az egyik valaszolotol:

kivanom, hogy legyen ugy, ahogy szeretned, en azert is orultem neki, hogy benn lehetett a parom a szulesnel, mert szegenyeknek nem jut semmi a terhesseg boldog oldalabol, pedig olyan szivesen megmutattam volna neki, milyen erzes a tudat, hogy benned van egy kisember, es milyen az, amikor mozgolodik odabenn. Parodnak is kivanom, hogy elhesse at ezt a leirhatatlanul boldog elmenyt!

2012. ápr. 26. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!